П`ятниця, 26.04.2024, 13:46
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Липень » 17

Усiм  хлiборобам добре вiдомо, якої шкоди може завдати пожежа пiд час збирання врожаю. Найменша недбалiсть або необережнiсть призводять до бiди.
Непоодинокi випадки, коли через безгосподарнiсть окремих працiвникiв сiльського господарства, нехтування елементарними правилами пожежної безпеки в полi,  вогонь знищував сотнi центнерiв хлiба .
 Народна мудрiсть говорить : "Не той хлiб , що в полi , а той , що в коморi". З початком сухої i спекотної погоди збiльшується небезпека виникнення пожеж . Частiше причинами пожеж є необережне поводження з вогнем в мiсцях хлiбних масивiв - кинутий недопалок або розведення багаття поблизу хлiбних ланiв, дитячi пустощi з вогнем, порушення правил пожежної безпеки пiд час збору врожаю. Загрозливу обстановку створюють спекотна погода, сухi хлiба, енергонасиченi хлiбозбиральнi агрегати, якi нерiдко знаходяться в несправному станi, людська недбалiсть та безвiдповiдальнiсть.
Пожежі на полях у будь-який момент можут ... Читати далі »

Переглядів: 709 | Додав: vovak | Дата: 17.07.2014 | Коментарі(0)

11 липня 2014 року за підтримки Національного екологічного центру України у Бурштині проводився інформаційний тур «За безпечну енергетику».
Основа проведення заходу зводиться до того, що сланцевий газ в Україні добувати не лише не вигідно економічно, але й екологічно небезпечно.
Під час туру екологи та експерти з енергетики розповіли всім зацікавленим особам та перехожим про те, які існують проблеми в енергетиці та якими б могли бути шляхи їх вирішення.
В рамках заходу організатори демонстрували інформаційну виставку, присвячену питанням традиційної енергетики, енергозбереження і відновлюваних джерел енергії, роздавали корисні матеріали, консультували всіх охочих щодо питань пов’язаних з енергоефективністю. На великому кольоровому тенті відбувався показ тематичного відео.
Для наочної демонстрації можливостей відновлюваних джерел енергії організатори привезли з собою вітряк, сонячні панелі й сонячний колектор. Саме ці пристрої виробляють елек ... Читати далі »

Переглядів: 692 | Додав: vovak | Дата: 17.07.2014 | Коментарі(0)

Організаторами велопробігу вже традиційно стали Бурштинський велосипедний клуб «BostonBike» та АМЕР м. Бурштина, а учасниками були 32 людини різної вікової категорії.
Після сорокахвилинної велопрогулянки задоволені учасники, які під час реєстрації отримали лотерейний квиток взяли участь у розіграші різних подарунків. Тенісні, бадмінтонні ракетки, наколінники, компаси, скакалки та багато іншого спортінвентарю, придбаного в рамках реалізації проекту «Створення молодіжного центру розвитку» Стратегії соціального партнерства між м. Бурштин та ДТЕК було розіграно та подаровано велосипедистам. До того ж стали в нагоді і футболки, кепки та чашки з велосипедною символікою, велоправила, які були виготовлені та надруковані завдяки одному з виграних проектів на конкурсі «Місто своїми руками» у 2013 році.
Для того, щоб створити максимально комфортні умови для розвитку велоспорту у Бурштині, встановлено вже 4 велосипедних ... Читати далі »

Переглядів: 663 | Додав: vovak | Дата: 17.07.2014 | Коментарі(0)

У червні минулого року за підтримки компанії ДТЕК та Бурштинської міської ради у Бурштинській міській лікарні створено перший в Івано-Франківській області центр телемедицини. За рік роботи центру не лише проведено 18 консультацій мешканців міста із провідними клініками України серед яких Національний інститут кардіохірургії імені Миколи Амосова, Інститут мікрохірургії ока, а також  здійснено 3 консультації у європейських клініках – Університетська клініка Фрайбурга (Німеччина). Паралельно із розвитком консультативної допомоги Бурштинська міська рада сприяє розвитку медичної науки. Адже за рік роботи центру було проведено 3 великих наукових конференції. Пілотною стала конференція, що відбулась у жовтні 2013 року – Невідкладна допомога новонародженим. Модератором конференції виступив відомий український вчений, лікар-педіатр, професор ДОБРЯНСЬКИЙ Дмитро Олександрович. Участь у конференції взяли лікарі-педіатри із Бурштинської міської, Галицької та Рогатинської районни ... Читати далі »

Переглядів: 870 | Додав: vovak | Дата: 17.07.2014 | Коментарі(0)