Цьогорічна дощова погода виявилась надзвичайно сприятливою для грибів і звичайно, грибників. Лиш тільки перестає дощити, зблисне сонечко-і вже зранку найзавзятіші грибники вибираються на “ тихе полювання ”.
В нашому краї, котрий здавна славиться добрими грибами: білими, підосиновиками, підберезовиками, маслюками, сироїжками більшість населення добре обізнанна з грибами, з правилами їхнього збору, приготуванням. Але, на жаль, чи не щороку стаються прикрі випадки, коли споживання грибів приводить до серйозних отруєнь, з госпіталізацією, а часом з смертельними випадками.
Галицький РВ УДСНС України в Івано-Франківській області наголошує, що трапляються випадки отруєння навіть і наперед відомими їстівними грибами. Наприклад, опеньками, якщо споживати їх декілька днів поспіль або коли вони недостатньо проварені.
В лісі збирайте лише добре знайомі вами гриби, ніколи не кладіть гриба, в якому сумніваєтесь,
...
Читати далі »