П`ятниця, 26.04.2024, 18:01
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Липень » 17 » Бурштинська міська рада та компанія ДТЕК розвивають медичну науку у Бурштинській міській лікарні
08:49
Бурштинська міська рада та компанія ДТЕК розвивають медичну науку у Бурштинській міській лікарні

У червні минулого року за підтримки компанії ДТЕК та Бурштинської міської ради у Бурштинській міській лікарні створено перший в Івано-Франківській області центр телемедицини. За рік роботи центру не лише проведено 18 консультацій мешканців міста із провідними клініками України серед яких Національний інститут кардіохірургії імені Миколи Амосова, Інститут мікрохірургії ока, а також  здійснено 3 консультації у європейських клініках – Університетська клініка Фрайбурга (Німеччина). Паралельно із розвитком консультативної допомоги Бурштинська міська рада сприяє розвитку медичної науки. Адже за рік роботи центру було проведено 3 великих наукових конференції. Пілотною стала конференція, що відбулась у жовтні 2013 року – Невідкладна допомога новонародженим. Модератором конференції виступив відомий український вчений, лікар-педіатр, професор ДОБРЯНСЬКИЙ Дмитро Олександрович. Участь у конференції взяли лікарі-педіатри із Бурштинської міської, Галицької та Рогатинської районних лікарень. У перервах практично-орієнтованих лекцій лікарі-педіатри Львівської міської дитячої лікарні проводили практичні заняття із надання невідкладної допомоги новонародженим дітям, використовуючи найсучасніші манекени. Кожен учасник конференції збагатив свої знання у педіатрії.

В квітні 2014 року за сприянням Національного інституту кардіохірургії імені Миколи Амосова у Бурштинській міській лікарні транслювалась наукова конференції «Нові кардіохірургічні аспекти лікування хворих». В рамках конференції лікарі Бурштинської міської лікарні змогли послухати лекції видатних українських вчених: Академіка НАН України Книшова Г.В., Академіка АМН України Руденка А.В. та поставити їм запитання.
Проте найзначнішою стала наукова конференція «Невідкладні стани у внутрішній медицині».
25 червня за сприянням Бурштинської міської ради в приміщенні Бурштинської міської лікарні відбулась перша міжрегіональна наукова конференція «Невідкладні стани у внутрішній медицині». Організатором та головним модератором конференції став лікар-кардіолог, кандидат медичних наук, голова Галицької районної організації ВО «Свобода» Тарас Сопільняк. У конференції взяли участь лікарі із 3 районів Івано-Франківської області.  Учасниками стали Бурштинська міська, Галицька, Рогатинська та Калуська районні лікарні. Унікальність конференції полягала в тому, що вперше в області був організований прямий телемедичний зв'язок, який поєднав провідних спеціалістів Національного інституту кардіохірургії імені М.М. Амосова, Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького та Івано-Франківського національного медичного університету. Причому лекції були трьохсторонніми, а це означає, що лекторів, які виступали із зали засідань Бурштинської міської лікарні могли чути та бачити лікарі із Національного інституту кардіохірургії імені Миколи Амосова, Львівської міської лікарні швидкої допомоги.  Присутні у залі лікарі із захопленням слухали лекції головного лікаря Національного інституту кардіохірургії імені М.М. Амосова Сергія Сіромахи, доцента кафедри анестезіології Львівського національного інституту Наталії Матолінець. Особливу дискусію не лише у Бурштині, але й у Львові та Києві викликала лекція видатного українського кардіолога, професора Нестора Середюка, який охоче прибув до Бурштинської міської лікарні для участі у телемості. Значний резонанс мав виступ доцента кафедри анестезіології Івано-Франківського національного медичного університету Сурового Ігоря «Основи серцево-легенево-судинної реанімації» у якій він чітко розповів про сучасні принципи порятунку людського життя в контексті доказової медицини. Отже, конференція виявилась цікавою лікарям усіх профілів, а не лише терапевтам та кардіологам. Приємно зауважити, що до Бурштина прибули лікарі швидкої допомоги практично із всієї Івано-Франківської області.
Унікальним фактом є те, що пряма трансляція наукової події, що відбулась у Бурштині відбувалась у мережі Інтернет. Тож долучитись до конференції та побачити те, що відбувалось у Бурштинській міській лікарні могли лікарі зі всього світу. Провести міжрегіональну наукову конференцію за участю видатних українських вчених дозволило наявність у Бурштинській міській лікарні сучасної апаратури, яка була закуплена за сприяння Бурштинської міської ради, яку очолює свободівець Петро Курляк. Повільними але впевненим кроками за допомогою Бурштинської міської ради Бурштинська міська лікарня наближається до створення у місті регіонального наукового телемедичного центру.
Наш кор.

Переглядів: 871 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: