П`ятниця, 19.04.2024, 20:48
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Квітень » 18 » Зроби внесок в перемогу своїми руками
08:05
Зроби внесок в перемогу своїми руками

Саме так вирішили зробити учні Бурштинської  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2, організувавши напередодні Великодніх свят благодійні акції для учасників АТО. 
Весняної пори, коли воскресає природа, християни святкують одне з найважливіших свят - Великдень – найбільше християнське свято, яке кожен з нас пам’ятає з дитинства. Воно невидимо торкається наших сердець, нагадуючи про торжество безсмертя, перемогу добра над злом, звершення Божого задуму. Ще маленькими дітьми ми з цікавістю спостерігали як мама замішувала тісто на паску, набирала його у  форми і оздоблювала християнською атрибутикою. Особливо запам’яталося, як мати строго-настрого просила нас, поки дозрівало тісто, не відкривати двері в хаті. А разом з традиційними пасками і пасочками готувалися особливі Великодні страви, які можна було зготувати і в інший час, але вони ніколи не були такими смачними як на Великдень. А потім, зготувавши Великодній кошик , несли святити паску в сусіднє село, бо в нашому селі церква була закрита.  
Минуло майже сорок років з того часу, але і сьогодні ті далекі спогади з дитинства допомагають мені зрозуміти цілющу силу звичаїв і обрядів нашого народу, які ідентифікують нас як українців, вирізняють з-поміж інших народів. Власне це ми і стараємось донести до наших учнів і бачимо, що наша праця не даремна. За тривалий час своєї роботи на посаді заступника директора школи з виховної роботи я переконався , що наші учні дуже близько до серця приймають чужу біду, стараються допомогти чим можуть, залучаючи до цього і своїх батьків.
Крім традиційних щорічних акцій «Від серця до серця», «На крилах надії» та інших, цього навчального року учні школи активно включилися в допомогу учасникам АТО.  На прохання громадської  організації «Майдан», двічі плели маскувальну сітку, збирали продукти харчування, організували ярмарок  для збору коштів бійцям, пораненим в АТО ( 8367 гривень було відправлено на лікування важкопораненого нашого земляка з Калуша – Олега Івахнюка), писали і відправляли листи і малюнки для наших воїнів.
 Напередодні цьогорічного Великодня учні школи в черговий раз зібрали значну кількість закруток, сухих продуктів, великодніх смаколиків, медикаментів і разом з листами, малюнками і великодніми сувенірами відправили на передову. Віриться в те, що великодні побажання маленьких школярів допоможуть нашим захисникам вистояти, нагадають про рідну домівку, зігріють теплом їхні серця.
 А ще  учні школи відгукнулись на ініціативу зібрати кошти на придбання літньої форми для наших земляків – бурштинців, які сьогодні перебувають на сході України. Серед них є і випускники, і працівники, і батьки учнів нашої школи. Отже, допомога буде адресною. На цю справу було зібрано 746  гривень. Віримо, що наш маленький вклад, допоможе загальній справі. Адже, як говориться в старовинному козацькому прислів’ї: «Коли всім народом дмухнути - ураган буде». І той ураган змете з дороги всіх наших ворогів і розчистить її для нашого впевненого розвитку і руху вперед. 
Хай ці Великодні свята засяють яскравим променем світла Господнього в кожному домі і принесуть разом з радістю і дружбою та молитвою в кожну оселю мир та спокій.
 І. Ільницький – заступник директора з виховної роботи Бурштинської 
ЗОШ І-ІІІ ступенів №2

 

Переглядів: 629 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: