Субота, 27.04.2024, 00:20
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Грудень » 22 » Влада та...
08:45
Влада та...

...БІЗНЕС...

Днями у народному домі імені Тараса Шевченка відбулася зустріч міської влади та підприємців, її ініціатором виступила міський голова Роксолана Джура. Така зустріч зумовлена тим, як пояснила Роксолана Олександрівна, що сьогодні майже усе в державі перейшло на рейки бізнесу. Якщо брати в масштабах держави, то голова вважає, що Україна в цілому сьогодні, як товарне підприємство. Великий бізнес ще живе, а от малий практично виживає. Сьогодні повністю зникає середня ланка у суспільстві, є або дуже багаті, або дуже бідні. Так було, є і буде, бо, як зазначила міський голова, це залежить не від нас, а від недолугих законодавчих моментів. Загалом на цій зустрічі пані Роксолана розповіла про ситуацію, яка наразі склалася в місті, наголосила, що влада повинна бути рівновіддаленою від бізнесу, тобто кожен підприємець, повинен по-людськи розуміти владу, а влада по-людськи повинна розуміти підприємців в межах норми, в межах моральності, в межах першочерговості якихось робіт чи надання послуг. 
Роксолана Олександрівна пояснила усім, що вона не прийшла з бізнесу до влади, тому не лобіює жодного бізнесового інтересу, в цьому вбачає свою перевагу. Хоче аби уся сфера бізнесу у місті почувала себе комфортно та працювала з владою на рівних умовах.


Того дня голова розповіла про складну ситуацію з фінансуванням бюджетної сфери, бо на три останні місяці 2015 року кошти попередньою владою не були закладені, натомість робилися роботи у місті. Більше того, проаналізувавши акти виконаних робіт, пані Роксолана зауважила, що преференції були надані тільки певній групі підприємців. Такої ситуації відтепер, як пообіцяла усім присутнім, не буде. Поділу на «білих» та «чорних» також. Голова закликала усіх підприємців долучатися до благодійності, особливо у період Різдвяно-Новорічних свят. 
В свою чергу підприємці, зокрема Тетяна Сенчина, запропонувала вирішити кілька важливих у місті питань: прибрати стихійну торгівлю, змінити відношення до місцевого бізнесу, а також аби перевага у тендерах віддавалася місцевим підприємцям.

...МЕДИЦИНА...ОСВІТА...КУЛЬТУРА...СОЦЗАХИСТ

Своєрідним продовженням консультативних зустрічей  (та й матеріалу у верхній частині цієї сторінки) міського голови  з начальниками відділів та установ Бурштинської міської ради стала четвергова нарада у Будинку культури імені Тараса Шевченка. Цього дня до розмови долучилися голова Галицької РДА Ярослав Бартків, начальник відділу освіти Галицької РДА Іван Матейко та головний лікар Галицької ЦРЛ Любомир Журавецький.


Очільники району, разом із керівництвом міста, більш ніж у півторагодинній розмові шукали вирішення болючих питань, що стосоються дотичних галузей району та міста обласного значення.
Зокрема мова йшла про медицину, освіту, культуру та соціальний захист населення.
Найболючіша тема для двох сусідів - вирішення питання обслуговування у лікарні та у закладах освіти міста навколишніх Бурштину сіл. Мова на зустрічі йшла і про учкомбінат та музеї «Берегиня» та «Визвольних змагань».


Також під час дебатів піднімалося питання відсутності конкретики у бюджетному кодексі та взагалі питання прийняття у цьому році бюджету України. Адже врешті саме ці фактори будуть визначальними при розробці стратегії співпраці між Бурштином та Галицьким районом.
Оскільки тема дуже актуальна і цікава,  а засідання відбувалось за дві години до здачі газети в друк, то дозволимо собі повністю опублікувати роздруківку усієї розмови у наступному номері газети, котрий вийде 25 грудня, уже після четвертої сесії Бурштинської міської ради.

 

Переглядів: 832 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: