Четвер, 25.04.2024, 18:43
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Грудень » 14 » Виклики соціуму для людей з інвалідністю
14:00
Виклики соціуму для людей з інвалідністю

Чи легко знайти своє кохання? А якщо в людини є певні фізичні особливості, то як у цьому випадку? Про ці та інші теми говорили присутні на перегляді документального фільму “Ти віриш у кохання?”, що розповідає про життя фізично-неповносправної жінки на ім’я Това, яка працює свахою для таких осіб як і вона.
Івано-Франківська обласна організація «Молода Просвіта» організувала 3 грудня захід, з метою ведення відкритого діалогу про виклики, які очікують на людей з інвалідністю. До обговорення було запрошено представника ГО “СЛІД” (сімей людей з інвалідністю та дітьми) Миколу Макара, який озвучив відомий факт про недоступність міста та будівель, що обмежує можливості людей на візках, а також молодих мам, повноцінно бути інтегрованими в соціум. Іноді такі особи не мають змоги навіть вийти за поріг свого дому.
Поетеса Христина Сирова, яка ще донедавна проживала у Бурштині,  зауважила, що ситуація недоступності простору існує тому, що значна частина людей не має емоційного розуміння проблем меншості, а отже, і бажання їх вирішувати не виникає. “Обмеження можуть бути у багатьох, але по комусь ці обмеження видно, по інших – ні. Важливо не створювати стереотипів, а навпаки: руйнувати бар’єри, і не лише фізичні, але й моральні, що дозволить усім жити повноцінним життям”, - каже дівчина.
Проте, багато фізично-неповносправних осіб проживає у різноманітних притулках. І якщо дитячі заклади такого типу відвідує чимало доброчинців, як зазначив представник БФ “Українська благодійницька мережа” Василь Футерко, то про немічних дорослих часто не згадують, хоч вони потребують такої ж людської уваги. Пан Футерко акцентував на тому, що матеріальні речі дають короткотривалий вплив для цих осіб. Більш важливо брати участь у житті кожного окремого потребуючого, бути його ментором.
Захід є частиною плану дій Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA та відбувається у рамках проекту «Ось тобі моя рука!» при підтримці управління молоді і спорту Івано-Франківської обласної державної адміністрації. 
Наш кор.

 

Переглядів: 535 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: