П`ятниця, 26.04.2024, 04:54
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Грудень » 16 » У Бурштині у трьох навчальних закладах завершено третю хвилю проекту ДТЕК «Енергоефективні школи»
07:05
У Бурштині у трьох навчальних закладах завершено третю хвилю проекту ДТЕК «Енергоефективні школи»

У Бурштині, в  загальноосвітній школі № 1, гімназії  та навчально-виховному комплексі завершено роботи з енергоефективності.  Ці  три навчальні заклади міста самі вийшли з ініціативою, а потім отримали гранти та фінансування ДТЕК на заміну старих дерев’яних вікон на енергозберігаючі. Загалом на реалізацію цього проекту Бурштин отримав 80 тис. грн. Міжрегіональний соціальний проект ДТЕК «Енергоефективні школи» отримав Гран-прі Всеукраїнського конкурсу «Кращі соціальні проекти України», організованому за підтримки Міністерства соціальної політики України. У конкурсі брали участь близько 200 проектів з 22 регіонів України.
«Енергоефективні школи» - соціальний проект енергетичної компанії ДТЕК, спрямований на виховання відповідального споживача електричної та теплової енергії. Автором усіх навчальних матеріалів проекту та його виконавцем є Всеукраїнська благодійна організація «Інститут місцевого розвитку». В рамках цього проекту в школах проводилось навчання основам раціонального споживання енергії.  Діти вчилися не лише в теорії, але й на практиці, відвідуючи з екскурсіями ДТЕК Бурштинську ТЕС та створили власні проекти з підвищення енергоефективності своїх навчальних закладів.
Під час реалізації проекту «Енергоефективні школи» в Києві  ДТЕК організував семінар для всіх учасників проекту щодо можливостей енергетичного аудиту. Представникам міської влади та загальноосвітніх навчальних закладів презентували результати енергоаудиту шкільних будівель та дали поради щодо заходів із підвищення їхньої енергоефективності. Також слухачі отримали інформацію щодо найбільш ефективних шляхів залучення коштів для проведення цих заходів.
«У 2015 році ми провели грандіозну роботу, взяли участь у проекті «Енергоефективні школи». Вчителі з учнями, в рамках проекту, вивчили  курс «Основи теплопостачання та теплозбереження», провели широкомасштабну інформаційно-просвітницьку кампанію з енергозбереження в школах, в сім’ях, в прилеглих мікрорайонах, побували на екскурсії на Бурштинській ТЕС. За кошти, які отримала наша школа на реалізацію свого проекту, а це 30 тис. грн,  проведено  теплоаудит та  замінено шість дерев’яних  старих вікон на металопластикові.  Щиро вдячні компанії ДТЕК за чудові проекти, які роблять життя наших діток затишним і комфортним», - зазначила Тетяна Андрусів, вчитель  та керівник проекту навчально-виховного комплексу.
«Ми дуже щасливі, що стали переможцями проекту та отримали 40 тисяч гривень на реалізацію нашої пропозиції щодо підвищення енергоефективності гімназії. Впродовж проекту ми старанно працювали: проводили лабораторні роботи та теплові аудити, намагалися привчити інших людей до енергозбереження. Нарешті, цієї зими нам вже тепло і ми не сидимо на уроках у верхньому одязі, як колись. Хоч в Україні зараз важкі часи, але ми разом з ДТЕК  подолали цю проблему», – прокоментувала Василина Кузів, президент учнівського самоврядування Бурштинської гімназії, учениця пілотного класу, що брав найактивнішу участь у проекті.
Нагадуємо, наприкінці 2014 року  навчально-виховний комплекс, гімназія та ЗОШ №1 м. Бурштина приєдналися до третьої хвилі всеукраїнського освітнього проекту ДТЕК.
Менеджер з комунікацій 
ДТЕК Західенерго Іванка Попович

Переглядів: 545 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: