П`ятниця, 19.04.2024, 18:33
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Квітень » 21 » тиждень дитячого читання
18:07
тиждень дитячого читання

Нам важко навіть уявити світ, в якому немає книги. До неї ми звикли з самого дитинства, вона розкривала перед нами дивовижні таємниці життя та давала корисні поради у важку хвилину, вчила нас розуміти самих себе.
Найважливіше призначення книги – зберігати знання, накопичені віками, і передати їх наступним поколінням. Завдяки цьому став можливий стрімкий прогрес людства  в останні століття в галузі науки. Більшість наукових відкриттів робиться на основі раніше накопиченої й систематизованої інформації, результатах дослідів з усіх куточків світу. Знання, що ми отримуємо їх із книг, дозволяють нам рухатися вперед, не витрачаючи час на відкриття того, що вже комусь відомо. Книзі ми завдячуємо тим, що й сьогодні можемо насолоджуватися шедеврами давньої літератури. Як влучно пише І. Франко:
Книги - морська глибина,
Хто в них пірне аж до дна,
Той, хоч і труду мав досить,
Дивнії перли виносить. 
Дитяче читання турбує всіх людей, яким не байдуже майбутнє нашої країни. Назріло багато питань, що стусуютья підтримки і розвитку дитячого читання.  Не зайве нагадати, що читання є одним із важливих засобів задоволення духовних потреб людини: воно розиває інтелект, формує зрілу, освічену і грамотну особистісь.Саме тому його потрібно всіляко підтримувати і стимулювати.
В рамках " Всесвітнього тижня дитячого читання, який проходить з 24-30 березня працівниками міської бібліотеки для дітей було проведено Конкурс-Вікторину " що за диво ці казки." ЗОШ № 1 група продовжувального дня ( Тимошенко Л.П.) Гра-подорож" Книга - ключ у світ знань" ЗОШ № 2 3-а ( кл. керівник Куч Л. Б.).  Підготували Якимів О.Л. та Цюпира М.Б.                                                                                                                                                                                    
Будь-які явища природи, будь-які речі, предмети, дерева, квіти, взяті із навколишньої дійсності, можуть стати рівноправними компонентами казки. 
Ганс Крістіан Андерсен
Мабуть, кожен із вас мріє зробити у своєму житті щось таке, що б прославило нашу країну: подвиг, відкриття, спортивний рекорд… А відомий у цілому світі Ганс Крістіан Андерсен прославив рідну Данію (показує на мапі) своїми творами – казками. Ось вона, рідна країна Андерсена. В Данії немає високих гір, дрімучих лісів, але багато моря, багато островів. Життя і захоплення Андерсена можна уявити у вигляді незвичайної острівної країни, де, як і в його казках, реальне переплелося з фантастичним. Саме такими словами розпочався Урок- подорож "Г. Х. Андерсен- видатний датський казкар"присвячений 210 -літтю казкаря, проведений працівниками міської бібліотеки для дітей Якимів О. Л. та Цюпира М. Б. із учнями ЗОШ № 2 5-а ( кл. керівник Ільницька Л. С.). Діти активно відповізали на питання. висловлювали власні міркування стосовно прочитаних казок, відстоювали своїх героїв, дискутували.
Зав. бібліоеки Мазур Т.Р.

Переглядів: 626 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: