Четвер, 28.03.2024, 16:36
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Травень » 30 » Сергій Притула: вар’ят - це людина, яка робить божевільні вчинки
08:27
Сергій Притула: вар’ят - це людина, яка робить божевільні вчинки

5 червня у Бурштин завітають «Вар’яти». Продовжуючи традицію спілкування з цікавими людьми та мистецькими колективами, котрі дають гастролі у нашому місті, ми спробували задати декілька запитань очільнику колективу, відомому телеведучому та шоумену Сергію Притулі. Сергій, у свою чергу, спробував нам на них відповісти. Усе відбувалося, чого гріха таїти,  в онлайн-режимі.
- Розкажіть про історію створення гумористичного шоу? Про походження назви.
- Проект зародився у Тернополі у 2009-му році і росте своїм корінням з однойменної команди КВН «Вар’яти». Десь після року роботи у колективі з’явились непорозуміння і у учасників між собою, і з номінальним керівником проекту, і навіть з керівництвом міста. Прибула до мене «делегація» і попросила «розрулити» ситуацію і, принагідно взятись за управління проектом. Я зміг вирішити проблемні ділянки, прийняв проект, долучивши до нього кращих молодих гумористів зі Львова, Івано-Франківська, Чернівців, Млинова, Ізяслава. Таким чином, з 28-го травня 2010-го року розпочалась нова сторінка шоу, вже під назвою «Перше україномовне гумор-шоу «Вар’яти». З тих пір колектив зменшився в 3 рази, але кількість в нашому випадку компенсувала якість. Працюємо!
Сама назва – це західняцький діалектизм, який має багато трактувань. Мені найбільше подобається версія, що «вар’ят» - це людина, яка робить божевільні вчинки, але не з метою злого умислу, а щоб когось розвеселити, має трохи епатажу.
- Хто входить в колектив (його склад). Чи змінювався колектив?
Як я вже казав, на момент формування шоу у складі були хлопці зі Львова, Тернополя, Чернівців, Млинова, Ізяслава, Івано-Франківська. З плином часу колектив видозмінювався. В силу тих чи інших обставин одні люди структуру покидали, інші в неї вливались. 
Зараз у нас тернопільсько-млинівський паритет. Один дует і звукорежисер - це колишні учасники команди КВН «Тернопільська Особлива», ще один дует і гітарист – колишні учасники команди КВН «Бомба» (м. Млинів). Ну і я, збаразький.
- Чи самі пишете тексти монологів та мініатюр?
- Так. Процес написання матеріалу - рутинний, але від того менш цікавим не стає. Хлопці пишуть матеріали практично кожен день: мініатюри, жарти, пісні, монологи. Коли матеріалу накопичується достатньо, хлопці перекидають його мені. Я редагую і в залежності від якості текстів або залишаю, або викидаю, або відправляю на доопрацювання. Коли матеріалу назбирується на 2 години концерту його накопичення припиняється і йде наступний етап – ставимо матеріал «на ноги», тобто йде період репетицій. Ну а там і концерт не за горами. 
- Що відрізняє шоу від багатьох інших? Яка його родзинка?
Насамперед, ми єдине україномовне шоу в країні з регулярною гастрольною діяльністю, по-друге, ми не паразитуємо на політичному гуморі, по-третє, наш гумор достатньо відфільтрований і не звужений до якоїсь певної цільової аудиторії, до нас приходять сім’ями.
- Як сприймає публіка ваш гумор в різних куточках України? Чи змінюється концертна програма залежно від регіону?
- У сприйняті гумору є певна відмінність. Глядач у Києві чи у обласних центрах більш балуваний концертним різноманіттям. А у маленьких містах, як Березне, Бердичів, Самбір, Волочиськ, Полонне люди не так балувані присутністю артиста на концертних майданчиках. Тому приходять на виступи радо і реагують на нашу роботу на сцені дуже тепло, вдячно. Так, там з комерційної точки зору працювати не дуже вигідно, але по-перше, всіх грошей не заробиш, а по-друге, якщо ти артист і ставиш за мету тішити своєю роботою людей, то не перебирай, а їдь туди, де тебе чекають.
Щодо регіонів. Так, у Києві і східніше ми міняємо кількість виходів дуетів: «тернопільські», які на Західній закривають 2 блоки, на Східній роблять це 1 раз, «млинівські» - навпаки замість одного роблять два. Пов’язано це з тим, що у «млинівських» мова у меншій мірі пересипана діалектизмами та іншими словами, більш зрозумілими «західнякам». А по матеріалах – то не думаю, що можуть бути якісь суттєві відмінності. Ну, на Сході може менше про попів жартуємо.
- Принципова позиція. Чому саме україномовне шоу? Чи не боїтеся таким чином втратити російськомовну аудиторію?
Російськомовна аудиторія сприймає жарти так само, як і там, де переважно україномовне населення. Коли тобі смішно, ти не задумуєшся, якою це мовою, просто смієшся.
- Наскільки «солідним» має бути гонорар щоб «Вар’яти» зажартували російською?
- А ще чого?
Запитання ставила 
Тетяна Зарецька

Отож! До зустрічі у Бурштині! Концерт «Вар’яти-шоу» відбудеться 5 червня о 18-тій годині у Палаці культури «Прометей».
Квитки можна купити у Палаці культури, довідки за тел.:(03438) 4-61-80

Переглядів: 629 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: