Четвер, 25.04.2024, 15:34
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Квітень » 6 » Розвиток культури та туризму у Бурштині
14:00
Розвиток культури та туризму у Бурштині

Місто Бурштин віднедавна має власний відділ культури, туризму та зовнішніх зв'язків. Його керівником стала Юліана Сергіївна Степась, уродженка міста Бурштина. Вищу освіту, молодий фахівець, здобувала в Тернопільському національно-економічному університеті та отримала диплом магістра зовнішніх зв'язків. Якою бачить роботу відділу, перспективи розвитку культури та туризму в місті енергетиків, цікаві ідеї та задуми - про усе це в розмові з пані Юліаною.
- Що сьогодні собою являє новостворений відділ, який штат працівників, які структурні підрозділи вам підпорядковуються?
- Відділ культури, туризму та зовнішніх зв'язків з 22 грудня 2014 року діє згідно положення про відділ, де вказано усі функції та посадові обов'язки штатних працівників. Відділ складається із начальника, головного спеціаліста та провідного спеціаліста. У нас вже створений певний фундамент, своєрідна основа для початку нашої діяльності. Відділу підпорядковуються певні структурні підрозділи: дитяча музична школа, клуб та бібліотека села Вигівка, Бурштинська масова бібліотека та міська дитяча бібліотека, будинок культури імені Тараса Шевченка. Також прийняті на роботу Антоніна Буриченко - керівник дитячого вокального ансамблю,  Володимир Боднар - керівник чоловічого вокального ансамблю, оркестр народної музики "Кредо"- керівник Ярослав Сливоцький, народний хор "Дністрове перевесло" - керівник Степан Іваськів, муніципальний оркестр під керівництвом Василя Кузіва, Тетяна Мельник - хореограф дитячого танцювального колективу, художні керівники гуртків образотворчого мистецтва Олена Полінчук та Наталя Бойко.
- Які культурно-мистецькі заходи вже вдалося провести?
- Свою роботу відділ розпочав із проведення просвітницько-культурних заходів, серед них: до Дня Соборності України, віче пам'яті героям Небесної сотні та святковий концерт до Дня народження Тараса Шевченка.  У проведенні різних мистецьких заходів, активно співпрацюємо з Будинком культури "Прометей", зокрема з його директором Русланою Гочіяєвою.
- Чи є уже якісь попередні плани щодо розвитку туристичної галузі міста Бурштина?
- Наразі у планах створення робочої комісії, яка буде займатися розвитком туристичної інфраструктури нашого міста. Свого часу Агенцією місцевого економічного розвитку та Бурштинською міською радою була створена програма стратегії розвитку туризму у місті Бурштині, тому наші зусилля будуть зосередженні на її реалізації.
- На вашу думку, чим саме можемо привабити до нашого міста туристів, що цікавого їм запропонувати?
- На даному етапі Бурштин для своїх гостей може запропонувати відвідування музею ОУН-УПА та музею «Берегиня», цікавими є й наші храми та костел, багатьох вабить так зване «Бурштинське море».
- Чим займається сектор зовнішніх зв’язків?
- Сектор зовнішніх зв’язків відділу культури сьогодні займається формуванням документації, її перекладом. У майбутньому основною роботою буде організація обміну делегаціями, різні зустрічі, конференції, наради, співпраця з містами-партнерами. Ми уже взяли активну участь, разом із сестрами милосердя монастиря Волоченого слова, у проведенні заходу присвяченому Андрею Шептицькому. Куратором і великим помічником нашого відділу є заступник голови міста Марія Козар.
- Відомо, що на фінансування відділу культури з міського бюджету було виділено близько 1,5 мільйона гривень. Як саме будуть використані ці кошти?
- У зв’язку із ситуацією, що склалася в державі, наш бюджет передбачає фінансування тільки тих заходів, які є першочерговими, серед таких: релігійні заходи, організація екскурсій для дітей з малозабезпечених сімей. Плануємо зміцнити матеріально-технічну базу закладів культури, серед переліку оновлення оформлення та обладнання сцени будинку культури імені Тараса Шевченка, закупівля звукової апаратури, забезпечення музичними інструментами, сценічними костюмами, правда в невеликій кількості.
- Над чим сьогодні працюєте, яких культурно-мистецьких, туристично-пізнавальних заходів слід  очікувати бурштинцям та гостям міста?
- У квітні плануємо організувати пізнавально-екскурсійну програму для дітей початкових класів по цікавих місцинах нашого краю. До Дня перемоги, 9 травня, плануємо провести урочисте віче, щодо вшанування борців за волю - «Честь і гідність нашої країни», захід відбудеться біля символічної могили у старій частині міста. Готуємось до проведення Дня матері. Великою концертною програмою із залученням різних творчих колективів зігріємо серця наших матерів. До Великодня в міській дитячій бібліотеці відбудеться тематична бесіда під назвою «Світле свято Великодня». Чимало заходів до Христового Воскресіння готують працівники культури села Вигівка, це і святкова виставка «Великодній вернісаж», дитяча виставка «Що у кошику», тематичний захід «Танцюємо у вишиванках».  Сьогодні ми тісно співпрацюємо з різними громадськими організаціями, творчими колективами міста. Прагнемо щоб ця співпраця була досить плідною і приносила естетичне та моральне задоволення.
Надія Польова

 

Переглядів: 1395 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
1 Наталія  
0
Шкода лише, що начальник не знає як називаються заклади в нашому місті.

2 Олена  
0
А які саме заклади Ви маєте на увазі?

Ім`я *:
Email *:
Код *: