Субота, 20.04.2024, 15:02
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 24 » Роман Мельничук: працюємо задля конкретного результату
21:36
Роман Мельничук: працюємо задля конкретного результату
Комфортне, зручне та безпечне життя забезпечує бурштинцям Житлово-експлуатаційне господарство КП «Житловик». Саме вони надають споживачам такі необхідні послуги, як різноманітні ремонти, вивіз сміття, прибирання тощо. В ЖЕГ зараз працює 86 чоловік під керівництвом Мельничука Романа Володимировича.
- Романе Володимировичу, чим запам’ятався Вам минулий рік, які роботи виконувались?
- Знаєте, всіх робіт перелічити складно, проте розповім про будівництво, розширення та реконструкцію сміттєвих майданчиків, які проводились на вулицях С.Стрільців, Коновальця, Стуса, Басараб, Шухевича. Охопили також вулиці Енергетиків, Міцкевича, Бандери. В минулому році проводили реконструкцію каналізаційних мереж і споруд на них в навчальних закладах міста, по вулиці Стуса, Енергетиків, Міцкевича. Провели капітальний ремонт покрівлі будинку №5 по вулиці Гнатюка, зробили ремонт сходової клітки в будинку №12 по вулиці С. Стрільців.
- Що плануєте робити поточного року?
- Перш за все продовжити реконструкцію сміттєвих площадок для збору твердих побутових відходів на вулиці  Басараб, 5, Стуса 3, 12. Також необхідно придбати пластмасові сміттєві контейнери для мешканців приватного сектору, вже роздали 600 штук, плануємо і надалі продовжити цю роботу, щоб охопити весь приватний сектор. Ось сьогодні 100 контейнерів вже роздали у Вигівці. Треба зазначити, що система вже запрацювала, а з часом налагодиться ще краще.
Найближчим часом плануємо ремонт покрівлі будинку №5 на вулиці Басараб та часткові ремонти покрівель на вулиці Бандери.
В наші плани входить також ремонт лавок біля будинків.
Крім того,  15-го квітня закінчується опалювальний сезон, а 3-4 травня ми приступаємо до підготовки до нового опалювального сезону. Ми опрацьовуємо заяви від мешканців, які були подані протягом опалювального сезону: недогріви, прориви та інше, і стараємося полагодити неполадки. Тобто це безперервний процес, який триватиме аж до жовтня.
Спільно з міською радою, за «екологічний кошт», плануємо отримати сортувальну лінію для ТПВ, яка допоможе відділити скло від пластмаси і паперу. Маємо надію, що до кінця літа вона запрацює, а на осінь запустимо її в повну силу. Наразі чекаємо потепління для підготовки площадки і підведення туди комунікацій.
- Які проблеми має ЖЕГ?
- Основна наша проблема – людська байдужість. В суспільстві чомусь побутує думка: якщо я плачу за вивіз сміття, то що з ним далі буде, то вже не мій клопіт. Але плоди нашої байдужості пожинатимуть наші діти і внуки, їм потім дихати цим повітрям. Навчити людей сортувати сміття наразі важко, для цього потрібно повністю змінити свідомість.
- Що робите з людьми, які не платять за надані послуги?
- Насамперед, попереджаємо мешканців про наявність боргу. Є ще крайня міра, дуже неприємна для людей, але необхідна нам: блокування виходів з каналізаційних мереж квартири. Минулого року ми придбали цю установку, вона працює за межами квартири: двоє робітників з майстром приходять на покрівлю і через каналізаційний стояк блокують вихід тої квартири, власник якої є злісним неплатником. Боргом вважається сума 400-500грн, а підключення коштує 250грн, так що це зайві витрати і нам, і споживачам.
Звісно, застосовуємо індивідуальний підхід до людей, всяке ж в житті буває, в цьому місяці не сплатили – сплатять в наступному. Свідомі мешканці можуть прийти до нас і заключити договір про реструктуризацію боргу. Стараємося йти назустріч. Але є люди, які мають боргу до 40 тис. грн. Буває й таке, що після попередження про блокування каналізаційної мережі мешканці відразу сплачують чималу суму – 2-3 тис. грн. Отже, гроші знаходяться при необхідності…
- Чи знаходите порозуміння з мешканцями міста?..
- Часто люди не розуміють суті нашої роботи. Ми не рекламуємо свої досягнення, а працюємо задля конкретного результату. Гарну роботу ЖЕГу як правило не помічаєш. Хотілось би бачити Бурштин чистішим, а для цього потрібне розуміння його мешканців.
Переглядів: 760 | Додав: vovak | Теги: Роман Мельничук | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: