Вівторок, 16.04.2024, 13:57
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Грудень » 15 » ПІДВОДИМО ПІДСУМКИ
07:38
ПІДВОДИМО ПІДСУМКИ

Завершилась робота над реалізацією проектів Конкурсу «Місто своїми руками» в рамках впровадження програми Фонду «Відкрите місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади м. Бурштина. 
З вересня по листопад ініціативні групи з небайдужих мешканців нашого міста активно працювали над втіленням своїх проектів, адже вони спрямовані на вирішення актуальних проблем у місті. 
Початковий бюджет Конкурсу становив 100 000 грн від Фонду «Східна Європа», однак рішенням Координаційного комітету Стратегії соціального партнерства між компанією ДТЕК та м. Бурштин було виділено ще 100 000 грн для до фінансування проектів. Завдяки цьому, були підтримані усі 9 ініціатив поданих на Конкурс. 


На сьогодні, 5 міні-проектів виконані у повному обсязі, а разом з цим і вирішені проблеми. 
Так, частина подвір’я у ЗОШ № 3 знаходилась у жахливому стані. Через відсутність нормального покриття часто травмувалися школярі, а неестетичний вигляд подвір’я робив неможливим проведення шкільних урочистостей. Благодійний батьківський фонд сприяння розвитку Бурштинської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 розмістив проблему на веб-порталі «Відкрите місто» та підготував проект «Облаштування подвір’я у школі № 3», яким передбачалось обновити частину шкільного подвір’я. Як результат – викладено 100 м2  бруківки, що значно покращило загальний стан подвір’я та зробило його безпечнішим. Кошти Конкурсу становили 22 500 грн., особистий внесок Батьківського фонду склав 5000 грн. 


Ініціативна група «Активні вчителі Бурштинської гімназії» переймаючись проблемою холодних класних приміщень та комфортним проведенням уроків в осінній та зимовій період, скористалась нагодою та взяла участь у Конкурсі та підготувала проект «Теплі та затишні уроки для учнів гімназії». За виграні кошти 22 500 грн утеплили частину фасаду. За залучені кошти – замінили проблемне дерев’яне вікно на енергозберігаюче. Відтак спільними зусиллями покращили умови перебування дітей у навчальному закладі.
Щоранку, йдучи у Навчально-виховний комплекс та повертаючись додому, дошкільники та школярі разом з батьками могли потрапити в небезпечну ситуацію на проїжджій частині провулку між вулицею Калуською та НВК. У цій частині постійний рух автотранспорту, а тротуарна доріжка не була облаштована. Загроза життю дітей, які навчаються у закладі спонукала вчителів створити ініціативну групу «Бурштинський НВК» та підготувати проект «Безпечна дорога до школи». Ініціативна група власними силами прибрала металеву огорожу та розрівняла ґрунт для укладення бруківки, а за кошти Конкурсу 20 000 грн вдалось прокласти 50 м2  тротуарної доріжки.
Потребувала ремонту дорога до с. Вигівка по якій щодня жителі села їздили у справах до міста. Жителі села, повідомивши про проблему на веб-портал «Відкрите місто», створили ініціативну групу «Активні жителі с. Вигівка» та прийняли участь у Конкурсі. Згуртувавши навколо проблеми небайдужих людей, ініціативній групі  окрім коштів Конкурсу 22 500 грн. за які було придбано 163 м3 щебню, вдалось залучити додаткові ресурси та виконати роботи приблизною вартістю 20 000 грн.
Завершився перший етап облаштування відпочинкової зеленої зони «Криниченька». За кошти Конкурсу 22 500 грн для відпочинку на природі виготовлено та встановлено арку, відпочинкову альтанку, вбиральню, гойдалку та мощений каменем мангал. На весні очікуємо продовження облаштування території, встановлення додаткових альтанок та ігрового майданчика.
За кошти Конкурсу 22 500 грн придбані енергозберігаючі вікна у відділення екстреної медичної допомоги, які вже готуються до встановлення. 
Через несприятливі погодні умови завершення реалізації кількох проектів довелося відкласти до весни. 
В проекті «Маленькі кроки сьогодні – великі завтра» який передбачає облаштування дитячого майданчика по вул. Шевченка 57, ініціативною групою «Великого бажайте» зроблені практично усі підготовчі роботи: підготовлена територія для майданчика, відремонтована та пофарбована гірка, закуплені будівельні матеріали та дитячий ігровий комплекс. Окрім коштів Конкурсу 22 500 ініціативна група долучила небайдужих мешканців які допомогли матеріалами та виконали роботи на загальну вартість понад 35 000 грн. 
Ініціативною групою «Турботливі батьки» які втілюють у життя проект «Клич друзів – граймо разом», теж виконані підготовчі заходи та придбані необхідні матеріали, чекає на встановлення новий дитячий ігровий комплекс по вул. О. Басараб 3.
Проблемний спортивний майданчик у Загальноосвітній школі № 2 за допомогою ініціативної групи «Майбутнє для наших дітей» став гарним і естетичним місцем для занять спортом. За кошти Конкурсу 22 500 придбані спортивні тренажери, які встановлять весною, баскетбольні щити та виконані роботи по розрівнянню території. За кошти співфінансування закуплена фарба та пофарбовані спортивні споруди, облаштована яма для стрибків та бігові доріжки. 
Отже, конкурс «Місто своїми руками» в рамках впровадження програми Фонду «Відкрите місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади м. Бурштин» став хорошою можливістю для жителів згуртуватись та самостійно вирішити актуальні проблеми у місті. 
Не будьте байдужими! Реєструйтеся на веб-порталі «Відкрите місто» (http://opencity.in.ua) та повідомляйте про проблеми. 
Зробимо разом наше місто кращим!
Олександра Шаган

Переглядів: 752 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: