Вівторок, 23.04.2024, 17:54
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 25 » НЕЗЕМНЕ СВЯТО
00:07
НЕЗЕМНЕ СВЯТО
День Святого Валентина – одне з найочікуваних  свят молоді. Але багато хто навіть не розуміє його значення і часто не знає причин його святкування.  Вважається , що це свято прийшло до нас з Італії і має, як історичне, так і християнське підґрунтя.  За легендою, Валентин – це християнський священик, який жив у час правління жорстокого імператора Клавдія ІІ. Правитель прагнув, щоб його військо концентрувалось виключно на воєнних справах, тому забороняв воїнам одружуватись. Але Валентин не зміг змиритися з наказом імператора і таємно вінчав усіх закоханих. За це його кинули до в’язниці, де він зустрів сліпу дочку тюремника. Пройнятий жалем до знедоленої, він оздоровив її, а на останок перед смертю  написав  зворушливого листа, підписавши його «твій Валентин». Це була своєрідна валентинка, яка  стала  символом  цього свята. Валентина, як стверджує легенда, було страчено  14 лютого. На знак пам’яті про цього святого і відзначають  День Закоханих.

Можливо, дехто вважає, що це сучасне свято, але ж ні, святкувати День Св. Валентина почали ще в 496 році. Звичайно, тодішнє святкування кардинально відрізняється від сучасного, але причина не змінилася – прославлення любові як найвищого людського почуття.
  Сьогодні побутує думка, що рожеві сердечка, м’які ведмедики, валентинки – ось звичні сииволи цього свята. Та я вирішила запитати у молоді міста, як саме вони святкують День Закоханих.  І взагалі, яке значення для бурштинців має дата 14 Лютого.
Софія: « Для мене 14 лютого, як і всі 365 днів у році, це звичайний день. Але я люблю порадувати своїх друзів і рідних, тому іноді дарую їм валентинка. Хоча  не розумію, що особливого у цьому святі. Адже, коханій людині можна робити приємно кожної хвилини, і зовсім не потрібно чекати цього Дня Закоханих. Можливо, зі мною не погодяться ті, хто вже знайшов своє кохання, а я разом з друзями піду в клуб у цей день, щоб лише знайти його…..»
Мирослав: «День Закоханих недаремно носить таку назву, тому, мені здається, 14 лютого потрібно проводити зі своєю другою половинкою. Саме так я і зроблю. Спершу ми подивимось романтичний фільм, присвячений цій даті, потім підемо у кафе, а ближче до вечора відвідаємо вечірку, щоб відсвяткувати разом з друзями. Проте я розумію тих людей, які вважають це свято безглуздим. Я теж колись так думав, але зрозумів свою помилку лише тоді, коли зустрів свою кохану.»
Іра: «Ми святкуємо День святого Валентина, але поняття не маємо про кохання... яке воно? Адже, якщо сьогодні вийти на вулицю і спитати людей "що таке справжнє кохання?", то близько 70 % не знайдуть відповіді.  День святого Валентина - не вважається українським святом, але я з друзями вирішили провести його. Ми організовуємо спільноту , на якій розглядатимемо вічні теми: " Що таке справжнє кохання" і "Чи воно існує" . А також поговоримо про християнське подружжя, адже між чоловіком і жінкою і ще хтось Третій, і це Ісус. Без нього не може бути справжньої,  істинної любові.»
  Таня: «Для мене 14 лютого багато що означає. Я вірю, що у цей день трапляються дива. Безперечно свою другу половинку можна зустріти будь-коли, але мені здається, що День Закоханих – це можливість зізнатися в коханні, відкрити своє серце тому, кого ти давно покохав. Тож я надіюсь, що ніхто не знехтує таким шансом. Саме тому, я зі своїми подругами у День Святого Валентина піду «відзначати» це свято і шукати кохання….»

Максим: « Якщо говорити про День Св. Валентина в цілому, то мені зовсім байдуже до цього свята. Якби його не афішували, то він б зовсім непомітно пройшов повз мене. Ще у молодших класах  я хоч якось намагався приділити увагу людям, що навколо мене, але сьогодні ці дитячі розваги мене зовсім не цікавлять. Цей день, як і всі звичайні, я проведу вдома, дивлячись кумедний фільм»

У кожного своя думка з приводу Дня Св. Валентина. Але сьогодні це свято відзначають як у світі, так і в Україні. Тож ті, хто хочуть доторкнутися до любові власними руками, може відвідати церкву Різдва Пресвятої Богородиці, що в Самборі, де знаходяться мощі покровителя закоханих, і пройнятися духом неземного почуття.
Людмила Стефанюк

Переглядів: 818 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: