Четвер, 28.03.2024, 19:07
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Грудень » 22 » Назустріч милосердю!
08:32
Назустріч милосердю!

У Бурштинському енергетичному коледжі та торгово-економічному коледжі для викладачів та студентської молоді відбувся досить особливий захід під назвою: «На зустріч милосердю». Його ініціаторами виступила спільнота «Твори добро», яка діє при церкві Священомученика Йосафата, за підтримки декана Бурштинського деканату отця Дмитра Шмігеля та відділу молоді і спорту Бурштинської міської ради. Захід був присвячений Ювілейному Року Милосердя, який був оголошений 11 квітня цього року Папою Франциском, та триватиме з 8 грудня 2015 року до 20 листопада 2016 року. 

Першим доповідачем була вчитель історії бурштинської ЗОШ №3, депутат міської ради Ірина Мазур, яка зазначила, що Бог потребує від людини зовсім небагато – доброти та милосердя. І зовсім не важко, як вважає, виховувати у собі ці чесноти, адже милосердя - це не тільки гроші, це може бути й звичайна щира усмішка, що стане виявом доброти та милосердя до ближнього. Навколо нас є чимало знаків переконана пані Ірина, які відволікають нас від добрих справ, збивають з християнської стежини, несуть у собі чужу енергетику з не завжди позитивним змістом. 


Саме для того, аби зрозуміти символіку багатьох, сьогодні популярних серед молоді, речей до участі в заході було запрошено автора книги «Знаки часу» Любомира Стрингалюка. У півгодинній доповіді пан Любомир проаналізував чимало символів, пояснив їх походження та прихований зміст. Скажімо, на думку автора, популярний єгипетський символ жук-скарабей є антихристиянським, адже переселення душ не притаманне християнським віруванням. Знак анархії, який особливо популярний в молодіжному середовищі, як пояснив дослідник, означає відмову від будь-яких законів, в тому числі й Божих. Небезпека у тому, що цей знак нагадує пентаграму. Автор розповів, що на першу презентацію книги було запрошено отця-екзорциста Михайла Сушка, який пояснив, що використання різних знаків несе у собі небезпеку, адже привертає увагу нечистих духів. 
Релігійну тематику продовжив голова бурштинської громадської організації «Молода просвіта» Віталій Грицюк. Зокрема було проаналізовано причину первородного гріха та непорочне зачаття Діви Марії. 
Настоятелька монастиря «Святої Софії Премудрості Божої сестер Воплоченого Слова» матінка Марія Сліз зазначила, що у Році Милосердя папа закликає не судити і не засуджувати. Пам’ятати, що Бог є вічна любов і правда. Милосердя, наголосила матінка, це співчуття до чужої біди, яке спонукає нас дати поміч іншому. Найбільшим милосердям Бога є Ісус Христос, який жертовно віддав своє життя за наші гріхи. 
Того дня усі мали змогу переглянути відеоролик молодіжної спільноти «Твори добро», про допомогу сиротам, дітям з обмеженими можливостями, про те, як зовсім просто можна змінювати світ на краще, дарувати частинку свого серця, доброти та ласки.
Декан Бурштинського деканату УГКЦ отець Дмитро Шмігель подякував усім за участь у цьому заході, за сприяння дирекції коледжів у його проведенні. Він також наголосив, що чинити добро - означає бути відкритим, доступним, бо кожна людина має власну харизму, має можливість діяти. Бажання молоді сьогодні, переконаний, бути щасливими, тому отець Дмитро висловив сподівання, що кожен, хто був присутній на заході є щасливий, бо не є обтяжений важкими хворобами, має змогу навчати та навчатися, бачити земний світ у всій його красі. Але ми повинні пам’ятати про тих хто поруч, хто є немічним, або самотнім, хто збився зі шляху і потребує нашої допомоги.
На завершення прозвучала українська версія гімну Світового Дня Молоді 2016 року «Блаженні Милосердні», який акапельно виконав хор «Радуйся» монастиря «Святої Софії Премудрості Божої сестер Воплоченого Слова».
Надія Польова

 

Переглядів: 777 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: