П`ятниця, 26.04.2024, 03:50
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Грудень » 30 » МІСТО З БЮДЖЕТОМ!
09:13
МІСТО З БЮДЖЕТОМ!

Під час пленарного засідання четвертої сесії Бурштинської міської ради сьомого скликання депутати розглянули 40 важливих питань! Проте основні дебати точилися навколо прийняття бюджету міста.
Зокрема депутатів не влаштовувала невелика сума у бюджеті розвитку.  Народні обранці апелювали до, на їх думку, «роздутого» штату працівників міської ради. Мовляв, саме це і є причиною нестачі коштів та прийняття «бюджету проїдання». 
Проте після дебатів, і запевнення міського голови у тому, що виконавчий апарат зробить усе можливе щоб поповнити міську казну, усі вирішили, що місту бюджет, який би він не був, все ж потрібен. Адже Новий рік настане вже за тиждень і якось треба його починати. Основною особливістю фінансового документа міста у 2016 році є закладення коштів на виплату зарплат бюджетникам на всі 12 місяців. 
Начальник фінансового відділу Ольга Петровська, котра й захищала з трибуни бюджет Бурштина, повідомила ще й про те, що у місто надійшли субвенції з області, з Галицького району та з села Бовшів, які дозволили вчасно і в повному обсязі розрахуватися з усіма працівниками бюджетної сфери.
Опісля фінансових питань депутати взялися за розгляд проекту Стратегії соціального партнерства ДТЕК у Бурштині на 2016-2020 роки, потім створили ініціативну групу з створення громадської ради у місті та прийняли «Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій». З усіма вищепереліченими документами (та й тими, про які йтиметься дальше) можна буде за 5 днів після завершення сесії ознайомитись на офіційному сайті Бурштинської міської ради. А вже опісля офіційного оприлюднення (адже до багатьох із них внесено зімни та доповнення) ми будемо  писати про них у наступних номерах. 
Блок гуманітарних питань депутати розглядали так би мовити «пакетом», адже за попередньою домовленістю усі програми підтримки приймалися без цифр. Тож, вірогідно, ще до кінця свят нас чекає позачергова сесія ради, де й вирішуватимуться фінансові питання по кожній програмі окремо.
Блок земельних питань (16 штук) також завершили достатньо оперативно. Найбільше депутатів цікавило скільки ж місто втрачає при продажі земельної ділянки комерційного характеру. Також вчергове було піднято питання туалетів у місті та відновлення роботи автостанції.
Депутатські запити, в основному, стосувалися облаштування пішохідних переходів на дорозі Львів-Мукачево, відведення води та стихійної торгівлі на «стометрівці».
Своєрідною «родзинкою» сесії став черговий розгляд питання вирішення конфлікту у будинку по вулиці Січових Стрільців 20. Мешканці будинку хотіли донести новообраним депутатам свою позицію, в свою чергу підприємець Юрій Кухарський поділився власним баченням вирішення спірного питання. Справу вирішили доручити спеціальній комісії, яку  мають створити найближчим часом.
Варто згадати, що передріздвяна сесія розпочалась, як завжди, з виконання гімну та спільної молитви, проте усіх присутніх в залі своїми колядками та вінчуваннями потішили студенти Бурштинсього енергетичного коледжу в тандемі з працівниками Будинку культури імені Тараса Шевченка.
До слова, у сесійній залі (думаю так можна назвати приміщення БК) встановлено три камери, тому згодом бурштинці зможуть спостерігати онлайн трансляції сесійних засідань.
В.К.
P.S. Наступний номер «Бурштинського вісника» вийде у п’ятницю, 15 січня. Про усі важливі події, які відбуватимуться у місті до того часу, ми писатимемо на сайт газети. Також на сайті ви зможете прочитати усі матеріали з цього номера із фотографіями. Веселих свят!

Переглядів: 669 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: