Субота, 20.04.2024, 01:10
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Травень » 4 » БУРШТИН – ВІДКРИТИЙ!
08:28
БУРШТИН – ВІДКРИТИЙ!

27 квітня, в рамках проекту «Відкриті гроші: комплексна модель ефективної участі громади у формуванні та моніторингу бюджету м. Бурштина», відбулася підсумкова конференція «Співпраця влади та громади: відкритий діалог». Експерти проекту Тарас Случик та Віталій Світлик представили учасникам заходу кращі практики фінансової відкритості місцевих рад в Україні та механізми участі громади в бюджетних процесах. Про джерела фінансування міських проектів розвитку розповів Олександр Бабій. Олександра Шаган вкотре нагадала про інноваційну платформу співпраці влади з громадою «Відкрите місто», яка три роки поспіль активно функціонує у місті, збираючи інформацію про актуальні проблеми на думку мешканців. Під час жвавих обговорень питань які виносились на конференцію, представники влади і громади дійшли консенсусу «Щоб відбувались зміни – потрібно змінювати свідомість людей, а починати з себе».
Родзинкою заходу стало підписання Меморандуму про співпрацю між Центром політичних студій та аналітики «Ейдос» в особі регіонального представника Світлика Віталія, який є партнером проекту, та Бурштинською міською радою в особі міського голови Роксолани Джури, з метою втілення в життя найкращих світових практик в сфері місцевого самоврядування та прозорості бюджетних процесів. Відповідно до умов Меморандуму, міська рада зобов’язалась на власному сайті оприлюднювати квартальні бюджетні звіти; публікувати рішення міської ради, які стосуються бюджетних питань; публікувати пояснювальні записки щодо бюджету міста; бюджетні запити; паспорти місцевих програм та сприяти впровадженню практики візуалізації Бурштинського міського бюджету. В свою чергу Центр «Ейдос» надасть відповідне програмне забезпечення для розробки бюджетної карти Бурштина та проведе відповідне навчання.
Проект «Відкриті гроші: комплексна модель ефективної участі громади у формуванні та моніторингу бюджету м. Бурштина» реалізовується Громадською організацією «Центр права та протидії корупції» в межах програмної ініціативи Ціна держави, що впроваджується Фондом Східна Європа у партнерстві з CASE Україна за фінансової підтримки Європейського Союзу.
Олександра Шаган

 

Переглядів: 564 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: