Четвер, 25.04.2024, 09:04
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 23

ЗАПРАЦЮВАВ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АТО
В приміщенні облдержадміністрації (каб.107) розміщений та працює 
Центр допомоги учасникам АТО.
 Контактні дані Центру:
Адреса: 76018, м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського, 21, (каб.107)
№ телефону  - (0342) 552 -299
Сторінка в соціальній мережі Facebook – https://www.facebook.com/centeratoif
 

УЧАСНИКАМ БОЙОВИХ ДІЙ (ІНВАЛІДАМ ВІЙНИ) З ЧИСЛА УЧАСНИКІВ АТО ПРОДОВЖЕНО КУРС ПСИХОЛОГІЧНОЇ  РЕАБІЛІТАЦІЇ НА 2016 РІК
Для отримання безкоштовних послуг психологічної реабілітації учасникам антитерористичної операції слід звернутись до відділу соціального захисту населення за місцем реєстрації з заявою, копіями паспорта, посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни та документу, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її провед ... Читати далі »

Переглядів: 544 | Додав: REDAKTOR | Дата: 23.02.2016 | Коментарі(0)

14 лютого в будинку культури імені Т.Г. Шевченка за участі голови Галицької районої організації ветеранів Афганістану Михайла Вітовського, міського голови Роксолани Джури, воїнів Афганістану з Бурштина, представників політичних і громадських організацій, керівників структурних підрозділів, депутатів міської ради та громадськості, відбувся тематичний захід до Дня  вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 27-ої річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.
Після концерту ми змогли поспілкуватися з депутатом міської ради, підприємцем, воїном-афганцем Ігорем Дуликом.


- Ігоре Остаповичу, як для вас починався Афганістан?
- Я призвався до Харкова у 1980 році, пройшов курс молодого бійця і залишився в учебці навчатись на водія категорії «Є» (тягачі причепів на КАМАЗі). Пізніше нас відправ ... Читати далі »

Переглядів: 787 | Додав: REDAKTOR | Дата: 23.02.2016 | Коментарі(0)

На обрання  управителя залишилося півроку!
ЖЕКи мають списати будинки зі свого балансу і передати технічну документацію власникам, тобто мешканцям будинку
Мешканці багатоповерхівок мають визначитись із відповідальним за обслуговування їх будинків до першого липня. Такою є вимога Закону України № 417 «Про особливості здійснення права власності  у багато квартирних будинках», який набув чинності у липні 2015 року. В його основі – покладення відповідальності за стан багатоповерхівок на їхніх співвласників, тобто мешканців квартир і власників нежитлових приміщень.
Всі - на вибори
Фактично це було зроблено ще у 1992 році, коли в Україні розпочалася приватизація житлового фонду. Але, отримавши сертифікати на право власності на квартири, мешканці не освідомили, що стали ще й співвласниками цілого будинку, а отже мають нести відповідальність за стан не лише своїх квартир, а й підвалів, дахів і під’їздів , зазначає заступник голови Ко ... Читати далі »

Переглядів: 943 | Додав: REDAKTOR | Дата: 23.02.2016 | Коментарі(0)

Уся проблема в тому, що ми це робимо абсолютно безкоштовно. У нас не створено гаражних кооперативів, тож автовласники не платять підприємству за вивіз сміття та прибирання територій біля гаражів. - говорить директор КП Віктор Марчук. - Тож вкотре звертаюсь до усіх - бережіть працю комунальників, бережіть бурштинську землю, майте повагу до себе та до своїх сусідів. Не смітіть.

Переглядів: 584 | Додав: REDAKTOR | Дата: 23.02.2016 | Коментарі(0)

17 лютого під головуванням заступника міського голови Н. Кицели відбулась Координаційна рада з питань оздоровлення дітей, реалізації молодіжної політики та розвитку фізичної культури і спорту, під час якої розглядалось питання розвитку спорту у м. Бурштині. Зокрема, в ході засідання було представлено усі спортивні гуртки і команди, які на даний час функціонують у місті, а також обговорено план консолідованої роботи в спортивному житті міста на 2016 рік.


«На 2016 рік для потреб спорту було виділено 150 тисяч гривень, це є мало, але зараз така ситуація в державі, що потрібно в першу чергу забезпечити виплати усіх захищених статей а вже потім приймати програми фінансування громадських організацій» - зазначила Надія Юліанівна. - «З них на ФСК «Енергію» виділили 18 тисяч гривень, на міську федерацію футболу - 20 тисяч гривень, на підтримку шахматного гуртка ... Читати далі »

Переглядів: 573 | Додав: REDAKTOR | Дата: 23.02.2016 | Коментарі(0)

15 лютого у Бурштині відбувся конкурс хореографічних колективів загальноосвітніх навчальних закладів. У конкурсі взяли участь всі школи міста. Кожен колектив якнайкраще намагався показати свої танцювальні таланти. Найменші дітки з НВК запалили глядачів своєю непідкупною радістю. «Козачата» з школи №3 показали композицію «Діти України». Дівчатка з ансамблю «Елегія» (ЗОШ №1) станцювали танок «Мій рідний край». А учні гімназії розчулили журі композицією «До небесної сотні». Представляти освіту Бурштина на обласному конкурсі, за висновками журі, будуть танцюристки з школи №2. Їх «Дібровчанка» визнана хореографічно кращою. 


Вітаємо переможців та бажаємо ... Читати далі »

Переглядів: 581 | Додав: REDAKTOR | Дата: 23.02.2016 | Коментарі(0)

13 лютого відбулися нічні чування для молоді,  «Сьогодні Я буду в твоєму серці»,  в монастирі Святої Софії Премудрості Божої що в місті Бурштин.  
Організатор дійства та ініціатор о. Микола Стефанишин запровадив нові підходи для залучення молоді до релігійної спільноти, зокрема, для молитви на вервиці був залучений гурт «Старий Трамвай» ГО «Просвіта Молода». Розважання, які були присутні під час молитви, готувала наша молодь, для глибшого передання проблем та переживань молоді сьогодення. Також з повчальним словом звернувся до присутніх о. Микола, семінарист Люблінської семінарії Ігор Гінда, дяк церкви свщ. Йосафата м. Бурштин Віталій Грицюк, та завершальним циклом начальної програми став виступ сестри Марії-Ластівки, котра закликала до святості в житті кожної особи.
 Відділ молоді і спорту Бурштинської міської ради

 

Переглядів: 678 | Додав: REDAKTOR | Дата: 23.02.2016 | Коментарі(0)

В рамках Всеукраїнської акції «Відповідальність починається з мене»  відділом у справах молоді і спорту для учнів 7-х класів Бурштинської гімназії було проведено інформаційну лекцію «Наше майбутнє - без шкідливих звичок», зокрема Галина Олексин репрезентувала доповідь щодо шкідливості тютюнопаління, яка містила історичну довідку походження тютюну, психологічні аспекти залежності  нікотиноманії та спростування міфів стосовно куріння кальяну популяризованих серед молоді .  Головне — це пам’ятати, що  куріння - не приносить користі.

Переглядів: 563 | Додав: REDAKTOR | Дата: 23.02.2016 | Коментарі(0)

Минулої п’ятниці у спортивному залі Бурштинського енергетичного коледжу відбувались зональні змагання з баскетболу серед учнів шкіл у рамках учнівської спартакіади. Такі змагання, за словами начальника Івано-Франківського обласного відділення  комітету з фізичного виховання та спорту Михайла Стефанківа, проходять раз на чотири роки. 
Цього разу у групі з бурштинськими баскетболістками (а у команді було четверо представниць гімназії, та по двоє дівчат із другої та третьої школи міста) мали змагатись дівчата із Рожнятева, Болехова та Галича, проте рожнятівські баскетболістки на турнір не приїхали. Тож серед трьох команд бурштинки були кращі і вибороли право змагатись у другому турі спартакіади.
Власне другий тур відбувся у обласному центрі у середу,  Бурштинки, під керівництвом Богдана Васильовича Полозяка, змагалися уже з командами з Тисмениці, Городенк ... Читати далі »

Переглядів: 734 | Додав: REDAKTOR | Дата: 23.02.2016 | Коментарі(0)

Однією з головних умов, покликаних забезпечити гідне життя та вільний розвиток людини, є праця. Саме з метою життєзабезпечення людини держава та суспільство повинні у співпраці здійснювати економічні, організаційні і правові заходи, які б сприяли:
по – перше, визнання власне трудових прав людини,
по-друге, ефективному захисту цих прав у випадку їх порушення. 
Однак мають місце випадки, коли фізичні особи – суб’єкти підприємницької діяльності, роботодавці підприємств різних форм власності, що використовують найману працю, приймають на роботу, в тому числі на тимчасову та сезонну, працівників без належного оформлення трудових відносин. Основна причина такого негативного явища це ухилення від сплати податків та обов’язкових платежів. Тому, відділ соціального захисту населення Бурштинської міської ради звертається: 
до найманих працівників щодо легальної зайнятості  
  Погоджуючись на “тіньову” зайняті ... Читати далі »

Переглядів: 639 | Додав: REDAKTOR | Дата: 23.02.2016 | Коментарі(0)

З 1 січня 2016 року громадяни декларують доходи, отримані у звітному році за формою декларації про майновий стан і доходи, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015р. № 859. 
Сума іноземних доходів  включається до загального річного оподатковуваного доходу платника податку - отримувача, який зобов’язаний подати річну податкову декларацію та сплатити з одержаних доходів податок на доходи та військовий збір. 
За підсумками 2015 року сума іноземного доходу  оподатковується податком  за ставкою   15%. Якщо загальна сума отриманих  у звітному  місяці доходів,  перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного  року (у 2015 році - 12180  грн.), ставка податку становить 20%. Військовий збір  розраховується фізичними особами  самостійно  за ставкою  1,5% об’єкта оподаткування. 
У податковій декларації про &n ... Читати далі »

Переглядів: 571 | Додав: REDAKTOR | Дата: 23.02.2016 | Коментарі(0)