П`ятниця, 19.04.2024, 07:58
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Лютий » 06

1 лютого завершився розіграш Кубка області з волейболу. В фінальному матчі волейболісти з Тлумацького району тільки в п’ятому сеті зуміли схилити шальки терезів на свою користь і вперше в своїй історії завоювати Кубок області. В матчі за 3-4 місця галицька команда «Володар» здобула легку перемогу над волейболістами з Підгір’я.
Як ми вже анонсували раніше, «Західрембуд» поновить змагання у чемпіонаті області з волейболу 8 лютого, коли до бурштинців у гості завітає команда  "Підгір'я" з Богородчанського району.

Переглядів: 597 | Додав: vovak | Дата: 06.02.2015 | Коментарі(0)

Минулого вівторка відбулась чергова позачергова сесія Бурштинської міської ради. Загалом з початку року депутати збирались вже тричі.  Це пов’язано із процесами створення нових структур та затвердження штатів цих структур, котре не може відбуватися без участі та обговорення народних обранців.
Тож і цього разу чи не основними питаннями винесеними на сесійний розгляд були затвердження структури та граничної чисельності закладів культури міста, та відділу освіти міста.
Рішення з цих питань будуть надруковані у наступному номері газети.
Також депутати вкотре звернулися до обласного підприємства автобусних станцій, проте цього разу вже не з проханням, а з зобов’язанням відновити діяльність автобусної станції в Бурштині по вулиці Степана Бандери, 87. Часу виділили навіть не місяць - до першого квітня. Далі - зазначили на сесії - будуть позиватися до суду.
Окрім цього були внесені необхідні зміни до міського бюджету та до  Програми соціально-ек ... Читати далі »

Переглядів: 659 | Додав: vovak | Дата: 06.02.2015 | Коментарі(0)

Представники Бурштинської міської лікарні та Української асоціації розвитку інформаційних технологій в медицині відвідали медичні заклади польської Сілезії

В рамках програми розвитку співпраці між медичними закладами України та Польщі, а також реалізації програми інформатизації української системи охорони здоров'я делегація лікарів Бурштинської центральної міської лікарні та Української асоціації розвитку інформаційних технологій в медицині відвідали медичні заклади регіону Сілезія, що на півдні Польської Республіки. Візит відбувся на запрошення президента медичної корпорації Адванс Романа Гнота, представників місцевої громади та духовенства. Учасники делегації, яку очолив головний лікар Бурштинської центральної міської лікарні Сергій Сопільняк, відвідали Рацібожський центр медичний, Клініку інтенсивного лікування в м. Ніборовичі, Медичний центр корпорації Комарц у Кракові. Під час візиту українські лікарі спостерігали роботу польських колег та ознайомил ... Читати далі »

Переглядів: 704 | Додав: vovak | Дата: 06.02.2015 | Коментарі(0)

У позаминулому номері ми розповідали про потребу, чи то необхідність, страхування багатоповерхових будинків у Бурштині, озвучену на сесії Бурштинської міської ради головою міста Петром Курляком. Тоді йшлося про те, що страхування потрібне для отримання фінансової можливості за кошти ЄС здійснити термомодернізацію бурштинських багатоповерхівок. У цьому номері ми маємо змогу детальніше розповісти бурштинцям про «будинкову цивілку» - новий страховий продукт, котрим вирішила скористатися міська влада Бурштина.
Нашим співрозмовником є директор «АСІС  ГРУП» Ігор Стицишин

 

- Ми приїхали до вашого міста з двома  проектами, котрі хочемо презентувати Бурштину і насамперед я хотів би розповісти про «будинкову цивілку». Чому це має бути для вашого міста цікаво? – Так звана «будинкова цивілка» передбачає максимальне отримання захисту при настанні якоїсь надзвичайної ситуації, стихійних яв ... Читати далі »

Переглядів: 893 | Додав: vovak | Дата: 06.02.2015 | Коментарі(0)

Уже стало доброю традицією проводити день відкритих дверей для майбутніх першокласників у Бурштинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2. І цей рік - не виняток. 28 січня 2015 року школа гостинно відчинила свої двері вихованцям дитячих садочків, їхнім вихователям і батькам. Скільки сюрпризів, цікавих зустічей чекало на присутніх! Адже і вчителі і учні хотіли зробити цей день особливим, незабутнім, щоб перше знайомство зі школою викликало у дітей тільки приємні спогади і сформувало позитивне ставлення і до школи, і до вчителя, і до процесу навчання в цілому.
Першою привітала дошкільнят директор школи Наталія Бойчук. Вона висловила сподіання, що всі малюки, які завітали у той день у школу, стануть у майбутньому її учнями. Потім всі переглянули невеличку виставку, яку підготували учні 4 класу та учитель музичного мистецтва Рябко Н.Б.
Після цікавого дійства учителі Чаграк Г.М. та Комарницька І.Д. провели екскурсію школою. Діти побували у класних приміщеннях, бібліотец ... Читати далі »

Переглядів: 603 | Додав: vovak | Дата: 06.02.2015 | Коментарі(0)

В середу, 4 лютого, в церкві Всіх Святих і Священомученика Йосафата, відбулась поминальна служба за загиблими у зоні АТО. Вірян прийшло небагато, зате молитва була направду щира. Отець Богдан Демків закликав усіх присутніх у щоденній молитві просити Бога про захист наших солдатів, аби жертв неоголошеної, але все ж війни, було якомога менше. Просив молитись й за наших ворогів, щоб у їхніх душах відродились людські чесноти, які б зупинили смерть та розруху, що невблаганно йде Україною. За увесь період проведення антитерористичної операції на Сході загинуло понад тисячу наших солдатів, з яких близько п’ятдесяти з Прикарпаття.
Вічна їм пам'ять. Герої не вмирають!
Матері
Ваші сльози, матусю, зітру свіжим подихом вітру.
Ваше серце зігрію цілунком промінчика з неба.
Співом птаха звершу на світанку благальну молитву,
Аби ви не ридали, рідненька. Не треба. Не треба.
Хоч ніколи до Вас не вернуся з важкої дороги,
Не торкнуся вустами чол ... Читати далі »

Переглядів: 605 | Додав: vovak | Дата: 06.02.2015 | Коментарі(0)

Відповідно до розпорядження КМУ №47 від 26.01.2015 року «Про встановлення режимів підвищеної готовності та надзвичайної ситуації», наказу начальника цивільного захисту Івано-Франківської області – голови Івано-Франківської ОДА О. Гончарука №1 від 27.01.2015 року, розпорядження Бурштинського міського голови П. Курляка №11 від 30.01.2015 року «Про переведення міської підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту в рижим роботи підвищеної готовності» 4 лютого 2015 року групою спеціалістів на чолі із заступником начальника управління ДСНС Івано-Франківської області Федунківим В.С. було проведено перевірку готовності мобілізаційної групи для забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації техногенного характеру на найважливіших об’єктах інфраструктури Бурштинської міської ради.
Заступник начальника управління ДСНС Івано-Франківської області Федунків В.С. в ... Читати далі »

Переглядів: 601 | Додав: vovak | Дата: 06.02.2015 | Коментарі(0)