П`ятниця, 19.04.2024, 01:08
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Листопад » 11

Попри всі застереження рятувальників з настанням осінньо-зимового періоду в області зросла кількість пожеж та загибелі людей на них, що не може не викликати занепокоєння. Загалом з початку року на Прикарпатті виникло 1573 пожежі, у вогні загинуло 35 мешканців краю. За словами начальника Управління ДСНС в області Володимира Чернецького, причини нещасних випадків у житловому секторі залишаються незмінними з року в рік – це нехтуванням мешканцями правил пожежної безпеки, несправність електропроводки та пічного опалення і куріння в ліжку у нетверезому стані. Найвразливішими категоріями населення перед вогнем залишаються люди похилого віку та особи, які зловживають алкоголем. Люди забувають, що пожежа ніколи не зважає ні на сезон, ні на обставини. Вогонь завжди може «завітати» туди, де господарює безвідповідальність, байдужість, а банальна людська необережність у поводженні з вогнем, часто в нетверезому стані, коштує людям не тільки значних матеріальних збитків, але й н ... Читати далі »

Переглядів: 608 | Додав: vovak | Дата: 11.11.2014 | Коментарі(0)

Нещодавно верховинська “столиця”, селище Міжгір’я, в черговий раз стала ареною проведення змагань з авіамодельного спорту. Протягом 18 та 19 жовтня на стадіоні «Авангард»  проходив  Кубок Карпат "Етап кубку України" з кордових авіамоделей класу F2D «повітряний бій», в якому взяв участь і Бурштинський авіамодельний гурток, який функціонує на базі ПК «Прометей». Про деталі участі у змаганнях розповів керівник гуртка Олександр Позняков.
- Пане Олександре, перш за все, вітаємо Вас та Вашу команду з участю у змаганнях міжнародного рівня, розкажіть нашим читачам як вам вдалося стати учасниками змагань?
- Дякую,  змагання такого рівня були справді важливими для нашого гуртка, оскільки уже протягом багатьох років ми могли дозволити собі брати участь максимум в обласних змаганнях, і то дуже рідко. Переважно тішили себе показовими виступами та товариськими авіатурнірами з нашими друзями – авіамоде ... Читати далі »

Переглядів: 751 | Додав: vovak | Дата: 11.11.2014 | Коментарі(0)

В 2014-2015 навчальному році відбудеться третя хвиля проекту ДТЕК « Енергоефективні школи», мета якого - поступове виховання в українців навичок раціонального та відповідального споживання енергії . В рамках проекту учні 6-8 класів проходять факультативний навчальний курс «Основи теплопостачання та теплозбереження», відвідують підприємства ДТЕК, проводять власні практичні дослідження та інформаційні кампанії для популяризації енергозбереження. В результаті школярі розробляють власні проекти з підвищення енергоефективності своїх навчальних закладів. Реалізацію проектів шкіл-переможців фінансує ДТЕК.
«Компанія ДТЕК зацікавлена в тому, щоб українці були максимально відповідальні і активні в питаннях енергоефективності. Це реальний вклад не тільки в енергонезалежність країни, а й у поліпшення екологічної обстановки. Крім того , зниження енергоспоживання дозволяє істотно заощадити і сімейний, і шкільний, і державний бюджет. Важливо, щоб люди розуміли: ... Читати далі »

Переглядів: 672 | Додав: vovak | Дата: 11.11.2014 | Коментарі(0)

Очільник «НАРОДНОГО ФРОНТУ» на Івано-Франківщині, кандидат у народні депутати Володимир Шкварилюк заявив, що результати виборів 26 жовтня свідчать про те, що люди висловили високу довіру «НАРОДНОМУ ФРОНТУ» і діям прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.
«Україна відбулася як парламентська республіка. Українці довели, що готові провести чесні, демократичні, прозорі вибори. Людям абсолютно зрозуміло, що на виборах до Верховної Ради вони обирали новий Парламент, Уряд та Прем’єра. Очевидно, що значною мірою ідеться про підтримку нашої кандидатури Арсенія Яценюка, яка згідно волевиявлення людей може посісти цю посаду», - відзначивШкварилюк.
«Надзвичайно високий результат «НАРОДНОГО ФРОНТУ»– це унікальний результат. Понад 37% прикарпатців підтримало нашу політичну партію. На загальноукраїнському рівні: близько44% голосів спільно набирають проєвропейські сили «НАРОДНИЙ ФРОНТ»іБлок Петра Порошенка.Це є ... Читати далі »

Переглядів: 569 | Додав: vovak | Дата: 11.11.2014 | Коментарі(0)