П`ятниця, 03.05.2024, 20:15
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Переглядів: 606 | Додав: vovak | Дата: 11.03.2015 | Коментарі(0)

В актовому залі Бурштинської міської ради відбулись збори
на котрих основним питанням було проведення чемпіонату міста
з футболу у 2015 році.

Голова міської федерації Зіновій Савчак ознайомив присутніх з установчими документами федерації та основними планами на нинішній рік. Присутні обговорили питання організації першого міського чемпіонату, та участі у ньому якомога більшої кількості команд. Зіновій Іванович у подальшому обговоренні  зупинився детальніше на питаннях суддівства, членських внесків та заявковій документації. Розповів і про плани провести кубок міста з футболу, кубок осені та інші різноманітні турніри. «Всі питання, які будуть пов’язані з роботою федерації ми будемо виносити на загальне обговорення» - зазначив голова БМФФ.
Начальник міського відділу молоді і спорту Галина Олексин привітала присутніх з початком роботи та запевнила у всебічній підтримці міської федерації.
Наразі у чемпіонаті міста Б ... Читати далі »

Переглядів: 858 | Додав: vovak | Дата: 11.03.2015 | Коментарі(0)

Бурштинський енергетичний коледж Івано-Франківського національного технічного  університету нафти і газу уже 49 років випускає фахівців в галузі енергетики. Цей навчальний заклад, за майже півстоліття свого існування зумів, попри різні непрості ситуації в державі втриматись на плаву, більше того активно розвиватись, а все завдяки організаторським здібностям очільника цього закладу - доктора філософських наук, професора, Відмінника освіти України - Олександра Дмитровича Джури, злагодженій та компетентній роботі усього колективу.

- Олександре Дмитровичу, якою видалась для вас ця зима, чи вдалося знайти шляхи економії енергоносіїв, яка ситуація із фінансуванням у навчальному закладі?
- Перезимували ми як усі. Не просто все було, адже навчальний процес розривався не з причини закладу, а через кризу в суспільстві, в соціальній, політичній, економічній сферах. Усі навчальні заклади в Україні пішли, в деякій мірі, на скорочення термінів навчання. Ми не працювали майже пі ... Читати далі »

Переглядів: 624 | Додав: vovak | Дата: 11.03.2015 | Коментарі(0)

В Україні триває четверта хвиля мобілізації. Щодня у Бурштині розносять повістки. Одні їдуть, інші - героями повертаються. Україна продовжує боротися з окупантом.
Тимчасово виконуючого обов’язки військового комісара Галицько-Рогатинського об’єднаного  районного військового комісаріату майора Констянтина Яковлева нам вдалося на декілька хвилин затримати після коородинаційної наради щодо мобілізації у міській раді Бурштина
.
- Констянтине  Валентиновичу, згідно даних, озвучених на нещодавній колегії ОДА, Галицько-Рогатинський об’єднаний районний військовий комісаріат, м’яко кажучи, недовиконує план мобілізації.
- Справді, наш військкомат на другому місці з низу.
- Чому так складається?
- Напевно все ж наші люди ховаються трохи більше ніж в інших районах, не беруть повістки і не з’являються у війсккомат. Наприклад по Бурштину з 800 повісток вручено тільки 200.
- Чи є важелі впливу на порушників? ... Читати далі »

Переглядів: 716 | Додав: vovak | Дата: 11.03.2015 | Коментарі(0)

20 січня в Україні стартувала четверта хвиля мобілізації, яка триватиме впродовж 210 діб. Мобілізація проходитиме у три етапи на території 24 областей та Києва, планується мобілізувати не більше 104 000 чоловік, а це близько 2,5% військовозобов’язаних у кожній області.
У м. Бурштині розпорядженням міського голови від 19.01.2015 року з метою своєчасного оповіщення військовозобов’язаних та офіцерів запасу утворено дільницю оповіщення Бурштинської міської ради у кількості 9 чоловік, головою дільниці призначено заступника міського голови Гулика В.Р.

- Володимире Романовичу, чи існує можливість написати заяву про відмову від мобілізації, аргументуючи, що вона не законна?
- Усі розмови про незаконність мобілізації є юридично безпідставними. Закон «Про оборону України» у 4-й статті допускає оголошення мобілізації не лише у разі війни, а й у разі за ... Читати далі »

Переглядів: 839 | Додав: vovak | Дата: 11.03.2015 | Коментарі(0)

У четвер, 5 березня, відбулось засідання 52 сесії Бурштинської міської ради, на порядок денний виносилось 18 питань серед яких "про підсумки соціально-економічного розвитку за 2014 рік".

Як було зазначено у минулому році вдалося виконати близько 70% робіт, є цілий ряд незакінчених об'єктів, серед них здебільшого ремонтні дорожні роботи. Причина у тому, як пояснив голова Петро Курляк -  несвоєчасне проведення Держказначейством коштів. Наразі неможливо спрогнозувати чи буде можливість завершити усі розпочаті у 2014 році роботи, адже згідно змін Бюджетного Кодексу податки, які йшли в спеціальний фонд, цього року потрапляють в загальний фонд. Основним завданням є проплата захищених статей. Скільки поступить до бюджету міста коштів, як виконуватиметься програма соціально-економічного розвитку ніхто не може передбачити. Але в першу чергу будуть завершені та профіна ... Читати далі »

Переглядів: 829 | Додав: vovak | Дата: 06.03.2015 | Коментарі(0)

29 липня 2015 року виповнюється 150 років з дня народження митрополита Української Греко-Католицької Церкви, громадського діяча, мецената Андрея Шептицького.
Враховуючи вагомий внесок митрополита Андрея Шептицького у розвиток духовності українського народу, відповідно до розпорядження міського голови №25 від 20 лютого у м. Бурштині  протягом року відзачатиметься 150-річчя митрополита. Пропонуємо ознайомитися із планом заходів (додаток розпорядження).
8 березня 2015 року за підтримки духовентсва міста та Бурштинської міської ради відбудеться святкова академія з нагоди відзначення 150-років від дня народження Андрея Шептицького
15.00. Вітальне слово міського голови.
15.10. Слово благословення Високопреосвященнішого владики  Володимира Війтишина, Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського
15.20.  Коротке слово «Про слугу Божого митрополита Андрея  Шептицького» викладача УКУ (Українського Католицького Університету), д-р М ... Читати далі »

Переглядів: 667 | Додав: vovak | Дата: 06.03.2015 | Коментарі(0)

Звертаюся до Вас маючи на меті донести інформацію щодо статусу міста та можливих помилок при написанні Вами адресних частин в офіційних документах та на поштових матеріалах.
Місто Бурштин отримало статус обласного підпорядкування, тобто на сьогодні Бурштин не є частиною Галицького району. Тому в будь-яких офіційних документах чи в поштових зверненнях потрібно використовувати адресу, яка б мала звучати наступним чином:
Україна. Івано-Франківська область. м.Бурштин.
Домашня адреса.
В іншому випадку офіційна поштова документація може не знаходити адресата.
Міський голова Петро Курляк

Переглядів: 677 | Додав: vovak | Дата: 06.03.2015 | Коментарі(0)

Захід – реквієм,присвячений борцям за волю України,пам’яті Небесної сотні,відбувся 19 лютого 2015 року в Бурштинській загальноосвітній школі 1-3 ступенів №2.Вшанувати героїв,їх подвиг і самопожертву прийшли вчителі,учні 5- 11 класів. Також були запрошені учасники збройної боротьби у 40-50-их роках 20століття,вояки УПА,- Яцків Микола Максимович, Німий Роман Олексійович.
Присутні мали можливість пригадати те,з чого розпочинались події,які сколихнули увесь світ. Зі сцени лунали патріотичні вірші й пісні,а відеоматеріали про ті трагічні дні на Майдані викликали сльози у дітей і дорослих. Учасники дійства також згадали імена земляків, які загинули під час протистоянь у Києві. Діти не лише зрозуміли,хто такі патріоти,а й душею відчули біль матерів,що втратили своїх дітей. Зі спогадами про визвольну боротьбу,що велася у 40-50-их роках минулого століття поділився голова районного братств ... Читати далі »

Переглядів: 754 | Додав: vovak | Дата: 06.03.2015 | Коментарі(0)

У суботу відбудеться черговий тур чемпіонату області з волейболу у вищій лізі. «Західрембуд» Бурштин прийматиме команду «ЛУВМГ» щ міста Долина.
Юнаки розпочнуть змагання в 11.00 а доролі - о 12.00 в спортивному залі ПК «Прометей».

 

Переглядів: 604 | Додав: vovak | Дата: 06.03.2015 | Коментарі(0)

« 1 2 ... 95 96 97 98 99 ... 154 155 »