Четвер, 25.04.2024, 14:30
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
 Переднє слово автора
 Ця книга написана одинадцять років тому. Час тоді був надзвичайно цікавим, напруженим і, певною мірою, непередбачуваним. Відбувся не лише злам тисячоліть, коли третє тисячоліття змінило друге. У 2000-2001 роках відбувся злам у свідомості самих українців. Пригадаймо, як динамічно розвивались тоді події.
15 вересня 2000 року загадково зникає редактор Інтернет-газети "Українська правда" Георгій Гонгадзе. І пішло-поїхало. Президент України Леонід Кучма заявляє, що бере справу зникнення Гонгадзе під особистий контроль.
У жовтні знаходять у лісі поблизу Таращі обезголовлене тіло. Одні стверджують,що це тіло Георгія Гонгадзе. Інші - категорично заперечують.  28 листопада Олександр Мороз з трибуни Верховної Ради України на увесь світ звинувачує Президента України Леоніда Кучму у причетності до страшного злочину і оприлюднює плівки із записами майора Миколи Мельниченка. Розпочинається "касетний скандал", що переростає у широкий рух "У ... Читати далі »
Переглядів: 1156 | Додав: vovak | Дата: 14.03.2012 | Коментарі(0)

Що не вдалося зробити минулого року. Бюджет міста на поточний рік. Громадянське суспільство і як утеплити школу та дитячий садок коштом Європейського Союзу. Про це та дещо інше у розмові нашого кореспондента Андрія Міліченка з міським головою Бурштина Петром Курляком.

  -Пане Петре, посаду міського голови Бурштина Ви обіймаєте майже півтора року. Зазвичай у мера запитують, що вдалося зробити за цей час. Я спробую відійти від традиції і насамперед запитаю: що не вдалося зробити?
 - Правильно, мабуть, поставлене запитання. Думаю, що якимось дивним чином за півтора роки перебування на цій посаді, мені вдалося виконати ту програму мінімум, яку запропонував бурштинцям, йдучи на вибори. Хоча, звичайно, планувалося зробити більше. В першу чергу, до сьогоднішнього дня не вирішене питання будівництва сміттєпереробного заводу. Проте, процес триває і впевнений, що результат буде позитивним. Інша справа, яку не в ... Читати далі »
Переглядів: 1041 | Додав: vovak | Дата: 08.03.2012 | Коментарі(2)

У неділю, 4 березня, у костьолі Святої Трійці міста Бурштина відбулася Служба Божа, яку відправив єпископ-помічник Львівської архідієцезії Римо-католицької церкви Леон Малий. По завершенню Служби єпископ Леон відповів на кілька запитань кореспондента нашої газети Андрія Міліченка.

-Ваше Преосвященство, світ дедалі змінюється. Глобалізація, комп’ютеризація,економічні злети та падіння – усе це вкупі діє і впливає як на духовність окремої людини, так і суспільства загалом. Яка роль церкви, аби людина не «заблукала» у цьому непростому сьогоденні?
-На сьогодні дійсно те, що ви назвали, є чи не проблемою номер один для церкви. До вирішення цього питання треба підійти так, щоб людина сама себе не втратила у цьому світі. У світі панують Інтернет, комп’ютери. Доходить до того, що ці технічні засоби починають брати гору над волею людини. І коли людина слабка духом, то наслідки можуть бути дуже гіркими.
Для людини, яка опанувала технічні та інформаційні засоби, н ... Читати далі »
Переглядів: 909 | Додав: vovak | Дата: 08.03.2012 | Коментарі(0)

З них дві - чергові і дві - позачергові. Розглядати усі питання з цих сесій ми не будемо, та й, в принципі, і не зобов’язані.  Зупинимося тільки на основних рішеннях, прийнятих депутатами шостого скликання. Отож:

Сесія № 15. Чергова. 17 січня 2012 року
Сесія бюджетотворча і бюджетозатверджуюча. На цьому засіданні депутати обговорили зміни та доповнення до бюджету 2011 року та фінансовий документ міста 2012 року.  По році 2011-му основні зміни стосувалися виділення залишків з різних програм і фондів і направлення їх на погашення заборгованості з виплати заробітної плати та нарахувань на неї.
Також сесія вирішила: «затвердити звіт про виконання міського бюджету за 2011 рік у складі доходів загального фонду 11745,4 тис. грн. , спеціального фонду 22851,9 тис.грн. та в складі видатків 18070,8 тис.грн, в т.ч. по загальному фонду – 11479,6 тис.грн, спеціальному фонду – 6591,2 тис. згідно додатків».  Після закриття питань по році минулому почал ... Читати далі »
Переглядів: 999 | Додав: vovak | Дата: 08.03.2012 | Коментарі(0)

За останніх півтора роки міська рада Бурштина три рази піднімала тарифи на послуги, які надає  КП «Житловик». З першого березня тарифи підвищилися знову.
Чому тарифи піднімаються з такою швидкістю пояснювала кореспонденту нашої газети головний економіст КП «Житловик»  Ірина Степанівна Башук.


- Ірино Степанівно, може це і банально, проте почнемо з послуг, що надає КП «Житловик».
- На сьогоднішній день КП «Житловик» є виконавцем послуг з теплопостачання, холодного та гарячого водопостачання, послуг з  утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (квартплата), вивезення і утилізації сміття.
Волночас у Бурштині підприємство  займає монопольне становище на ринку надання послуг теплопостачання, холодного та гарячого водопостачання і водовідведення.
- Нещодавнє засідання виконавчого комітету міської ради Бурштина знову задовільнило клопотання комунального підприємтсва «Жит ... Читати далі »
Переглядів: 1050 | Додав: vovak | Дата: 08.03.2012 | Коментарі(0)

9 березня виповнюється 198 років від дня народження Тараса Шевченка
Тарас Шевченко - постать героїчна і велика, що була дарована нашому народу самим Богом. Це був той, хто з'явився на світ саме тоді, коли здавалося, що усе українське приречене на неминучу загибель. Шевченко став символом українства у всьому світі. Самі поняття Шевченко та Україна так тісно переплелися, що стали чи не синонімами. У страшні часи тоталітарної імперії мало хто у світі знав про Україну, але пам'ятники її вірному синові споруджували не лише на батьківщині, але й у далеких Сполучених Штатах, Канаді, Аргентині, Австралії. Виїжджаючи у далекі далечі, українці не могли нічого взяти з собою у заморські країни і, як символ своєї приналежності до України, споруджували пам'ятники своєму Пророку. Саме на віршах Тараса вони вчили своїх дітей рідної української мови.
Тарас Шевченко. Без перебільшення можна стверджувати, що він став символом, знаменом нашого н ... Читати далі »
Переглядів: 1300 | Додав: vovak | Дата: 08.03.2012 | Коментарі(0)

Наше прекрасне місто завше славилось своїми талантами у різних сферах науки, мистецтва та спорту. У Бурштині жили і нині живуть прекрасні поети і художники, неперевершені майстрині вишивки та в'язання, самобутні композитори і музиканти, висококласні спортсмени. Та й, зрештою, чи усіх перелічиш?
 "Бурштинський вісник" започатковує рубрику "Таланти твої, Бурштине!", у якій розповідатимемо саме про таких людей, друкуватимемо їхні вірші, фотознимки художніх робіт та картин, вишивок та інших витворів працьовитих рук, що несуть людям щастя та радість, красу і натхнення.
Розпочинаємо із поезії, адже саме поетичне слово чи не впродовж усієї історії людства було тим інструментом, що шліфує людську душу, тим камертоном, що налаштовує її лише на позитивні емоції. Скільки дійсно справжніх майстрів поетичного слова було, є і завжди буде у нашому місті. Пригадаймо лише Марту Гай (Галину Голояд), ... Читати далі »
Переглядів: 2033 | Додав: vovak | Дата: 07.03.2012 | Коментарі(0)

6 березня у дитячому садочку №6 «Пролісок» (завідуюча Надія Камрат) відбулося театралізоване дійство «Ранок весни», яке маленькі вихованці дошкільного закладу присвятили святу весни - 8 березня.
Дітки середньої групи «Віночок» (вихователі Марія Москва та Світлана Деренюк) читали вірші, співали пісні про маму, зустрічали прихід весни та вітали своїх матусь та бабусь із жіночим святом.
Переглядів: 976 | Додав: vovak | Дата: 07.03.2012 | Коментарі(0)

В найближчі дні хокейна команда з міста Бурштин розпочинає змагання у чемпіонаті області серед аматорських команд. Наші хокеїсти зустрінуться з командами:
 «Ватра» Івано-Франківськ.
ХК «Івано-Франківськ».
Як розповів один з гравців команди - Ростислав Витриховський - наразі у складі налічується близько 12 надійних гравців. Екіпіровку хокеїсти з Бурштина купують собі самі.  Бурштинський хокейний осередок існує вже два роки і є одним із семи у області. А почалося все зі змагань ентузіастів на  замерзлому ставку у старому Бурштині.  Чоловіки 35-40 років почали згадувати дитинство. Пізніше - поїхали на каток до Калуша. Для тренувань бурштинцям виділили два дні на тиждень. Вже минулого року хокеїсти брали участь у чемпіонаті серед аматорів, проте посіли там останнє місце. Головна причина - відсутність доброго воротаря. «Справа у тому, що хокейна екіпіровка дуже дорога, - розповідає пан Ростислав, - наприклад, нова екіпіров ... Читати далі »
Переглядів: 1049 | Додав: vovak | Дата: 07.03.2012 | Коментарі(0)

У Бурштині вже вдруге розіграли кубок з волейболу. У цьому році до містечка енергетиків приїхали друзі з Чернівців, Тернополя та  Івано-Франківська, з місцевих у турнірі брали участь дві команди.
У Бурштині вже вдруге проходить кубок з волейболу. У цьому році до містечка енергетиків приїхали друзі з Чернівців, Тернополя та  Івано-Франківська, з місцевих у турнірі брали участь дві команди.
Змагання тривали три дні.
У перший день, 24 лютого, відбулося чотири матчі. До вашої уваги їх результати:
ВК «Станіславів» - Бурштинська ВШ 3:0
СК «Виноградне» - ВК «Західрембуд» 0:3
НУ м.Чернівці - ВК «Станіславів»  0:3
Бурштинська ВШ - СК «Виноградне» 0:3
25 лютого, у суботу, відбулося власне офіційне відкриття турніру та інші матчі:
Бурштинська ВШ - НУ м.Чернівці 0:3
ВК «Західрембуд» - Бурштинська ВШ 0:3
НУ м.Чернівці- ВК «Західрембуд» 3:1
СК «Виноградне»-ВК «Станіславів» 1:3
Також у суботу відбувся поєдинок за третє місце. У драма ... Читати далі »
Переглядів: 857 | Додав: vovak | Дата: 07.03.2012 | Коментарі(0)

« 1 2 ... 152 153 154 155 »