Четвер, 28.03.2024, 14:25
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Березень » 11 » КОСТЯНТИН ЯКОВЛЕВ: НЕ ЧЕКАЙТЕ ГРАДІВ НА ПРИКАРПАТТІ
11:16
КОСТЯНТИН ЯКОВЛЕВ: НЕ ЧЕКАЙТЕ ГРАДІВ НА ПРИКАРПАТТІ

В Україні триває четверта хвиля мобілізації. Щодня у Бурштині розносять повістки. Одні їдуть, інші - героями повертаються. Україна продовжує боротися з окупантом.
Тимчасово виконуючого обов’язки військового комісара Галицько-Рогатинського об’єднаного  районного військового комісаріату майора Констянтина Яковлева нам вдалося на декілька хвилин затримати після коородинаційної наради щодо мобілізації у міській раді Бурштина
.
- Констянтине  Валентиновичу, згідно даних, озвучених на нещодавній колегії ОДА, Галицько-Рогатинський об’єднаний районний військовий комісаріат, м’яко кажучи, недовиконує план мобілізації.
- Справді, наш військкомат на другому місці з низу.
- Чому так складається?
- Напевно все ж наші люди ховаються трохи більше ніж в інших районах, не беруть повістки і не з’являються у війсккомат. Наприклад по Бурштину з 800 повісток вручено тільки 200.
- Чи є важелі впливу на порушників?
- Звичайно можна штрафувати, але хочеться якось по-людськи з людьми обходитись. Хочеться, щоб люди зрозуміли, що державу треба захистити.
- Зараз триває четверта хвиля мобілізації. Йде другий етап призову. Чи можете озвучити загальний план по мобілізації у Галицько-Рогатинському військовому комісаріаті?
- По нашому військкомату план 60 чоловік відправити на навчання.
- Куди відправляють і кого призивають?
- Призиваємо зараз усіх, хто придатний до військової служби, тому що всіх направляємо у навчальні центри на підготовку у Десну, Рівне, Старичі Львівської області. Всі призвані там вчаться місяць-півтора, залежно від військової спеціальності, і вже потім йде розприділення у військові частини.
- Новопризвані міняють тих, що воюють уже довго, чи йдуть служити в інші гарячі точки фронту?
- Йде ротація складу. З 18 березня по 1 травня триватиме демобілізація тих чоловіків, які були призвані під час першої хвилі мобілізації в минулому році.
- Чи забезпечене зараз наше військо?
- Можу сказати з певністю - зараз військові мають усе, що потрібно.
- А як щодо призову строковиків який от-от розпочнеться?
- Згідно Указу Президента 88/2015 у квітні-травні 2015 року потрібно до війська призвати юнаків від 20 до 27 років. Ми ж кличемо всіх від 18 до 27 років.  Ті, хто народився у 1996-97 роках пройдуть тільки медичний огляд і, якщо  юнак буде придатний до військової служби, їм буде надано відстрочку. Так ми зробимо у районі своєрідну диспансеризацію - будемо знати який у нас потенціал.
Так що звертаюся до всіх жителів Бурштина а також Галицького та Рогатинського районів з проханням не боятися і приходити на перевірку. Ті, кому ще немає 20 років служити не підуть.
Звертаюсь ще раз до усіх військовозобов’язаних чоловіків - не ховайтеся, прийдіть у військкомат, не діліться на кращих і гірших, на розумніших і дурніших. Сьогодні треба захищати нашу Батьківщину і розуміти, що Україна у нас одна. І щоб не було, як на плакатах пише, «градів на Прикарпатті».
В.К.

Переглядів: 708 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: