П`ятниця, 17.05.2024, 09:22
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
Літні канікули у розпалі. Діти насолоджуються відпочинком не тільки вдома, але й у пришкільних таборах, які цьогоріч, як розповіла провідний спеціаліст Бурштинського відділу освіти Аліна Рега, мають нове спрямування -  поглиблене вивчення англійської мови. 
На допомогу місцевим вчителям були запрошені волонтери - студенти Івно-Франківського Прикарпатського університету. Літнім оздоровленням, зі слів пані Аліни, у пришкільних таборах у місті Бурштині охоплено близько 200 дітей. На їх харчування, у порівнянні з минулим роком, виділена значно більша сума коштів - 15 гривень на одного школяра в день, у 2014 році ця сума складала всього 7 гривень. Літні пришкільні табори розпочали свою роботу 2 червня і триватимуть до 15 червня. Завітавши до одного із таких мовних таборів, зокрема Бурштинського навчально-виховного комплексу, потрапили на заняття, яке відбувалося в легкій ігровій формі. Відмінність від стандартного заняття з іноземної мови у навчальний ... Читати далі »
Переглядів: 657 | Додав: vovak | Дата: 15.06.2015 | Коментарі(1)

30 травня в Київському національному торговельно-економічному університеті відбулося святкування Дня університету в рамках проведення Дня міста Києва. Для участі в святкуванні зареєструвалося більше 600 випускників університету із усієї України. В програму заходів святкування увійшло «КулінарШоу», участь в якому брали 16 команд структурних підрозділів університету: інститутів, коледжів та  факультетів університету.

Команда Бурштинського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ «Галицькі батяри» демонструвала свої кулінарні вміння у приготуванні страв на відкритому вогні, а саме у номінаціях «Страва в казані» та «Барбекю». В склад команди увійшли студенти І-ІІ курсів, які здобувають спеціальність «Виробництво харчової продукції»: Шемберко ... Читати далі »
Переглядів: 1304 | Додав: vovak | Дата: 15.06.2015 | Коментарі(0)

За минулий тиждень відремонтований грейдер порівняв вулиці Івана Франка, Липову, О.Басараб та частину Сагайдачного. На цьому тижні планують порівняти грейдером вулицю Герцена та виконати свою обіцянку сільському голові Озерян (ще минулого тижня ми писали про те, що сільський голова Озерян звернувся до міського голови Бурштина з проханням пустити грейдер дорогою до села. А  22 червня (як було заплановано раніше) грейдер пройде дорогою до Вигівки (якщо будуть погода та паливо). Також буде прибрано все з вулиці Коновальця (щоб там можна було проїхати) і доставлено бруківку. Про це було повідомлено на понеділковій нараді в голови міської ради.

Окрім того на нараді було зазначено, що наразі немає змоги запустити фонтан у центрі міста. Як зазначив міський голова Петро Курляк: «для запуску фонтану немає коштів, адже потрібно одній людині півроку платити зарплату та оплачувати електроенергію ... Читати далі »

Переглядів: 652 | Додав: vovak | Дата: 15.06.2015 | Коментарі(0)

Про це на понеділковій нараді повідомив міський голова Петро Курляк. Натомість, як ми вже повідомляли раніше, до об’єднаної територіальної громади Бурштина може приєднатися ще й Задністрянськ.
До слова, сьогодні (у понеділок) в Івано-Франківську відбулась чергова нарада з питань підготовки перспективного плану формування територій громад області.
Голова ОДА Олег Гончарук під час обговорення повідомив, що в п'ятницю, 12 червня, у Києві відбулося засідання Ради регіонів. За словами Гончарука, влада запевнила, що примусового об'єднання громад не буде.
"Що буде, якщо область не прийме узгодженої позиції? Нічого. Ніхто нікого заставляти не буде. Застерігаю голів РДА в залі: люди мають самі зрозуміти, що їм потрібно. Напрацювання є, мене тішить робота Бурштина, який демонструює розуміння і одностайність. Так жити, як ми тепер живемо, неможливо. Зміни будуть. І сподіваюся, область покаже результат", – заначив голова ... Читати далі »
Переглядів: 597 | Додав: vovak | Дата: 15.06.2015 | Коментарі(1)

У п’ятницю відбулася позачергова, 55-та, сесія Бурштинської міської ради. З обраних тридцяти депутатів на сесії був присутній 21, що є певним показником хорошої відвідуваності.
На розгляд депутатів, власне через це і збирали позачергову сесію, на початок планували винести всього одне питання - "Про надання згоди на добровільне об’єднання територіальних  громад", проте до самого засідання назбиралося питань більше.


Насамперед депутати мали обов’язок розібрати до кінця ситуацію з гарячим водопостачанням до будинку 20 на вулиці Січових Стрільців.  Адже під час минулої сесії (котра, як відомо, відбулась 28 травня) депутати своїм рішенням створили комісію з питань розгляду цієї проблеми і зобов’язали її подати звіт зі своєї роботи та проект рішення на наступну сесію (не важливо чи чергову чи позачергову). Також назбиралося й декілька інших важл ... Читати далі »

Переглядів: 846 | Додав: vovak | Дата: 12.06.2015 | Коментарі(0)

 
У день друку газети в Бурштині розпочався захист проектів, які цьогоріч подані ініціативними групами мешканців міста на конкурс «Місто своїми руками»
Як записано у прес-релізі, цього року на конкурс бурштинці подали 32 проекти на загальну суму 813 772 гривні. Натомість сам бюджет конкурсу у 2015-му становить 419 тисяч гривень, тому переможуть найкращі та найкорисніші. Нововведенням у цьому році є можливість онлайн голосування за проекти - 10 проектів, які станом на сьогодні отримали найбільше голосів у інтернеті, отримають додатково по 5 балів до оцінок комісії.
Очолює конкурсну комісію заступник міського голови Марія Козар.
У наступному номері ми більше розкажемо про переможців та про проекти, які реалізовуватимуться в місті у рамках цього конкурсу, що започаткований був ще у 2013 році в рамках Стратегії соціального партнерства ДТЕК та міста Бурштина.

 

Переглядів: 839 | Додав: vovak | Дата: 11.06.2015 | Коментарі(0)

За даними Головного управління Держсанепідслужби в Івано-Франківській області склалася несприятлива ситуація щодо захворюваності на ботулізм. Протягом біжучого року спостерігається різке збільшення випадків даного захворювання. Станом на 01.06.2015 року в області зареєстровано 8 випадків захворювання і потерпіло 9 осіб. У 2014 році було зареєстровано 2 випадки, у 2013 році – 4 випадки.

Захворіли на  ботулізм у Тлумацькому, Галицькому, Городенківському, Рогатинському, Рожнятівському, Надвірнянському, Тисменицькому, Долинському районах. Всі випадки пов’язані з вживанням м’ясних консервів домашнього приготування.

Ботулізм - небезпечне токсико-інфекційне захворювання, що викликається паличкою ботулізму та протікає з ураженням нервової системи.

Захворювання виникає тоді, коли в організм  потрапляє харчовий продукт  , вода або аерозоль, заражений ботулотоксином - речовиною, яку виробл ... Читати далі »

Переглядів: 685 | Додав: vovak | Дата: 10.06.2015 | Коментарі(0)

Перебути авіаційний наліт можна: 
- у спеціально влаштованих захисних спорудах; 
- у підвалах; - у будь-якій траншеї, ямі чи заглибленні; 
- впритул до високого бордюру; 
-в оглядовій ямі гаража чи станції технічного обслуговування автомашин. 
Під час застосуванням агресором військової авіації рекомендується:  якщо Ви знаходитесь вдома необхідно: 
- взяти із собою речі першої необхідності, документи, гроші та запас їжі і води та орієнтуючись по написах на зовнішніх стінах будинку „Сховище» спуститися в підвал; 
- у разі його відсутності слід спуститися на нижні поверхи будинку та зайняти приміщення, які розташовані подалі від вікон, (коридор, ванна кімната, тощо) і дочекатись закінчення вибухів. Ні в якому разі не можна вибігати з будинку на вулицю; 
- після нальоту авіації слід обережно залишити будинок. Якщо будинок було зруйновано, або він отримав пошкодження необхідно по можл ... Читати далі »

Переглядів: 696 | Додав: vovak | Дата: 10.06.2015 | Коментарі(0)

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України (далі-Агентство) інформує, що 8 квітня 2015 року Кабінетом Міністрів України була прийнята постанова №231 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 березня 2010 р. №243 і від 17 жовтня 2011 р. № 1056», яка спрямована на стимулювання населення, ОСББ та ЖБК до впровадження енергоефективних заходів та встановлення (заміни) котлів, окрім газових.
Прийняття даного документу дозволить запровадити в Україні на національному рівні прозорий механізм стимулювання населення, ОСББ та ЖБК до впровадження енергоефективних заходів відповідно до кращих європейських практик.
Наразі, визначено перелік енергоефективного обладнання та матеріалів, які можна придбати в кредит та отримати компенсацію (30% - для індивідуальних будинків, квартир; 40% - для ОСББ, ЖБК), зокрема для: утеплення фасадів, горищ та фундаментів; модернізації системи освітлення; встановлення енергозберігаючих вікон; вста ... Читати далі »

Переглядів: 621 | Додав: vovak | Дата: 10.06.2015 | Коментарі(0)

У травні протягом тижня члени Івано-Франківської обласної організації «Молода Просвіта» і представники Бурштинської міської ради (відділу культури, туризму і зовнішніх зв’язків, відділу у справах молоді та спорту, організаційного відділу) ознайомлювалися з досвідом співпраці місцевого самоврядування Польщі та локальних громадських організацій.
За декілька днів було відвідано і великі міста,  і досить розвинені села Польщі, зокрема – Варшаву, Велюнь, Осякув, Стробін, Бичину, Ожарув. Усюди відбувалися цікаві та пізнавальні зустрічі з представниками влади, громадськості, які ділилися власним досвідом результатів децентралізації.
Згідно польських законів, місцеве самоврядування має право перекладати деякі свої функції на зацікавлені громадські об’єднання. Так, у всіх населених пунктах Польщі, незважаючи на кількість мешканців, неприбуткові організації у тісній співпраці з місцевою владою ведуть публічні школи, бібліотек ... Читати далі »
Переглядів: 618 | Додав: vovak | Дата: 10.06.2015 | Коментарі(0)

« 1 2 ... 72 73 74 75 76 ... 154 155 »