Вівторок, 07.05.2024, 18:13
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Всеукраїнську організацію «Молодіжний націоналістичний конгрес» було засновано 10 лютого 2001 року. Основна робота зосереджена в молодіжному середовищі і базується на засадах ОУН, яку підтримував Степан Бандера. Найголовнішим завданням є патріотичний вишкіл молоді, який проходить у своєрідних літніх таборах. Про їх організацію, особливості проведення розповів заступник голови Бурштинського осередку ВО «Молодіжний націоналістичний конгрес», кадрово-вишкільний референт Дмитро Карас.

- Якою є структура таких оздоровчо-патріотичних таборів, у чому їх особливість?
- Наші табори діляться на три рівні: нульовий, перший та другий. Початковий, тобто нульовий рівень, може відвідати будь яка людина, незважаючи на те є вона членом «Молодіжного націоналістичного конгресу» (далі МНК) чи ні. Кожен табір має й певні вікові обмеження. Цьогор ... Читати далі »

Переглядів: 790 | Додав: vovak | Дата: 10.06.2015 | Коментарі(0)

У Бурштині розпочався ремонт вулиці Калуської. За словами завідувача господарської служби Бурштинської міської ради Олега Сегеди, зараз у раді є гарантійний лист від Рогатинсьої ДЕД, яка обслуговує в тому числі і Бурштин, про те, що до кінця червня дорога буде відремонтована. Йдеться про 1100 метрів - той, відрізок, котрий проходить через Бурштин.

Нагадаємо, на одній з минулих сесій міської ради була досягнута домовленість згідно котрої станція (ДТЕК БуТЕС) мала посприяти виділенню пального для робіт на цій дорозі.

 
Переглядів: 671 | Додав: vovak | Дата: 10.06.2015 | Коментарі(0)

 Рогатинське міжрайонне управління Держсанепідслужби в Івано-Франківській області  за даними Державної санітарно-епідеміологічної служби України інформує, що в роздрібну торговельну мережу надійшов небезпечний для здоров’я продукт - майонез «Провансаль Люкс» 35% жирності, 200 г, виготовленого 12.05.2015 року приватним підприємством «Бест», м. Бровари, Київської області.

 За результатами досліджень, у зразках майонезу «Провансаль Люкс»,  виявлено збудник сальмонельозу.

Вживання майонезу призвело до отруєння 66 людей у м. Чернігові, з яких у 34 випадках лабораторією підтверджено діагноз сальмонельоз.

У випадку виявлення даного продукту в торговій мережі, на ринках, терміново інформувати  Рогатинське міжрайонне управління Держсанепідслужби в Івано-Франківській області за телефоном (03435) 24994

 Наполягаємо: зазначений продукт не вживати!

... Читати далі »
Переглядів: 618 | Додав: vovak | Дата: 09.06.2015 | Коментарі(0)

Одним із найболючіших питань на сьогодні у Бурштині є наповнення міського бюджету.
Зокрема, як вже неодноразово зазначалося, до кінця року коштів на виплату зарплат бюджетним установам міста не вистачає.
Тому депутатський корпус та члени виконавчого органу Бурштинської міської ради активно працюють над проектами, котрі дозволили б міській раді підзаробити.
За інформацією начальника земельно-екологічного відділу Бурштинської міської ради Володимира Копаниці, на завершальному етапі сьогодні знаходиться розробка проектів з продажу земельних ділянок з аукціону.
Також міськрада планує продати з аукціону танцмайданчик у міському парку (наразі триває погодження поштової адреси) та майновий комплекс відомий під назвою «старе приміщення міліції».
Усі ці питання мають бути готові до розгляду на черговій сесії міської ради, котра відбудеться у липні.

 
Переглядів: 568 | Додав: vovak | Дата: 08.06.2015 | Коментарі(0)

Згідно зі ст. 11 Кодексу законів про працю України (далі – КЗпП) і ст. 2 Закону України «Про колективні договори та угоди» від 01.07.93 р. № 3356-XII (далі – Закон про колдоговори) колективний договір укладається на підприємствах, в установах, організаціях усіх форм власності незалежно від форм власності та господарювання, які використовують найману працю та мають права юридичної особи. Тобто колективний договір укладають не тільки суб’єкти підприємницької діяльності, але і будь-які інші організації, чия діяльність не належить до підприємницької, наприклад бюджетні та громадські організації. Суб’єкти підприємницької діяльності – фізичні особи, які не мають статусу юридичної особи, не зобов’язані укладати колективний договір з найманими працівниками.
Отже, колективний договір є основним документом, що регулює відносини власників підприємства та найманих працівників.
Згідно зі ст. 12 КЗпП і ст. 3 Закону п ... Читати далі »
Переглядів: 616 | Додав: vovak | Дата: 08.06.2015 | Коментарі(0)

ВСЗН інформує:

З метою забезпечення реалізації права учасників антитерористичної операції на санаторно-курортне лікування відділ соціального захисту населення Бурштинської міської ради інформує, що набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 року №200 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції.»
Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за бюджетною програмою “Забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням” на забезпечення санаторно-курортним лікуванням осіб, які постраждали під час проведення антитерористичної операції та яким встановлено статус учасника бойових дій чи інваліда війни відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 та пункту 1 частини другої статті 7 Закону України “Про статус ветеранів ... Читати далі »

Переглядів: 465 | Додав: vovak | Дата: 08.06.2015 | Коментарі(0)

Незабаром грейдер прогорне дорогу до Озерян. Про це повідомив під час сесії міської ради, що відбулася 28 травня, міський голова Петро Курляк.

«Ще не до кінця об’єднавшись у єдину громаду місто Бурштин вже починає думати про села. На прохання сільського голови Озерян Романа Кліща ми пустимо туди грейдер, щоб він розрівняв дорогу» - зазначив під час обговорення бюджетних питань Петро Іванович.

Як запевнив на понеділковій (сьогоднішній) нараді у голови директор КП «Житловик» Віктор Марчук, ремонт грейдера сьогодні завершиться і завтра він виїде на роботу. В тому числі і на міські дороги, котрі треба профілювати і рівняти.

Щодо подальшого ремонту доріг у Бурштині, то два з половиною КРАЗи асфальту потрібно ще придбати.  Цей асфальт буде використано для ремонту об’їзної  Стуса-Коновальця,вулиць  О.Басараб, Енергетиків та С.Петлюри ... Читати далі »

Переглядів: 684 | Додав: vovak | Дата: 08.06.2015 | Коментарі(1)

На п’ятницю,  12 червня, міський голова скликає позачергову сесію депутатів Бурштинської міської ради шостого скликання.

Питання – ухвалення остаточного рішення про об’єднання громад для подачі на розгляд сесії обласної ради.

Про це було повідомлено на понеділковій нараді у міського голови.

Офіційне розпорядження - згодом.

До слова, на п’ятничній сесії обласної ради питання про об’єднання громад так і не розглянули. Як виявилось, ні у кого, окрім представників Бурштина, готових документів не було. Тож на 26 червня призначено позачергову сесію обласної ради на котрій першим питанням буде "Про створення об’єднаної територіальної громади міста Бурштина". 

Переглядів: 615 | Додав: vovak | Дата: 08.06.2015 | Коментарі(0)

З 1 липня 2015 року пиво з вмістом етилового спирту від 0,5% буде прирівняно до алкогольних напоїв.Відповідні зміни внесені Законом № 71-VIII до Закону України «Про державне регулювання виробництва та обігу спирту етилового, коньячного i плодового, алкогольними напоями та тютюновими виробами». Про це повідомили в Головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області.

Поняття "алкогольні напої" визначені в 14.1.5 п. 14.1 ст. 14 Кодексу та в абзаці сьомому статті 1 Закону України від 19.12.1995 №481 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», згідно з якими алкогольні напої – це продукти, одержані шляхом спиртового бродіння цукровмісних матеріалів або виготовлені на основі харчових спиртів з вмістом спирту етилового понад 0,5 відсотка об'ємних одиниць, які зазначені у товарних позиціях 2203, 2204, 2205, 2206, 2208 згідно з УКТ ЗЕД, а також з вм ... Читати далі »

Переглядів: 593 | Додав: vovak | Дата: 03.06.2015 | Коментарі(0)

В продовження публікацій про нові нормативні акти, що набрали чинності цього року, і які вносяться зміни до питань, що регулюють придбання, відчуження, державну реєстрацію права власності на нерухоме майно та торкаються діяльності нотаріусів у сфері державної реєстрації речових прав. Хочу повідомити Вам про наступне:
1. Міністерство юстиції України наказом №454/5 від 30.03.2015р. «Про внесення змін до Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України» внесло зміни до Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України, а саме: цим наказом встановлено, що заборону відчуження нерухомого майна (майнових прав на нерухоме майно) і транспортних засобів, що підлягає державній реєстрації тепер може знімати будь – який приватний нотаріус, а не тільки той, що її накладав. При цьому, якщо заборону відчуження нерухомого майна знімає нотаріус, що не накладав цю заборону, то він направляє  повідомлення  про зняття заборони по місцю знаходження (зберігання) ... Читати далі »

Переглядів: 818 | Додав: vovak | Дата: 03.06.2015 | Коментарі(0)

« 1 2 ... 73 74 75 76 77 ... 154 155 »