Вівторок, 19.03.2024, 07:00
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Червень » 22

Такими поетичними рядками розпочалось свято для випускників 9-их класів у Бурштинській ЗОШ I-III ступенів №2,яке відбулося 9 червня 2016 року.
У цей день християни всього світу святкують величну подію – Вознесіння Христове.Зранку випускники 9-их класів разом із батьками та класними керівниками прийшли до церкви Священномученика Йосафата і взяли участь у Святій Літургії та отримали благословення від протоієрея Ігоря Третяка.
І ось – дорога до рідної школи…Актова зала гуде стишеними голосами присутніх, усіх, хто прийшов на цей незвичайний випускний.І от – заходять випускники на чолі зі своїми класними керівниками: 9-А – Івасютин І.Т., 9-Б – Белицька Г.Д., 9-В – Луцик Н.І.
Подолано перший рубіж шкільного життя,директор школи Бойчук Н.Р. вручає кожному із дев’ятикласників їхній перший важливий документ – свідоцтво про базову середню освіту. Для багатьох випускників у минуле відійшло шкільне життя, веселе і безтурбо ... Читати далі »

Переглядів: 545 | Додав: REDAKTOR | Дата: 22.06.2016 | Коментарі(0)

Травневі рахунки за послуги ЖКГ, рознесені у червні, змусили багатьох бурштинців схопитись за голову. Причому увесь удар прийшовся на гаманці тих, хто отримує субсидію. 
Що сталося і що з тим робити у понеділок-вівторок запитували в керівництва КП «Житловик» та у міській раді усі, хто мав на те  час і бажання. 
Не полінувалися і ми. Тож на другій сторінці читайте про нововведення на ринку тарифів в Україні, котрі зачепили й наше енергетичне місто.

 

Отож, замість очікуваних невеликих сум у платіжках за житлово-комунальні послуги влітку жителі Бурштина (ті, що отримують субсидії від держави) побачили дуже цікаві цифри. Власне, на послуги водопостачання та обслуговування будинків ціни лишились ті самі, натомість значно зросла плата за тепло.
Натомість минула сесія Бурштинської міської ради прийняла тільки проект нових тарифів, котрий представлений на розгляд громадськості (ми публікували у минулому номері), тож цифри ще ... Читати далі »

Переглядів: 688 | Додав: REDAKTOR | Дата: 22.06.2016 | Коментарі(0)

З метою активізації роботи щодо створення Бурштинської міської об’єднаної територіальної громади з адміністративним центром у місті Бурштин Івано-Франківської області,організації взаємодії з сільськими радами, Галицькою районною радою, Рогатинською районною радою, Івано-Франківською обласною радою та Івано-Франківською обласною державною адміністрацією, враховуючи рекомендації депутатів міської ради, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», міська рада вирішила:
1. Створити тимчасову депутатську комісію міської ради в складі: Бардашевський Р.Я., Бублінський В.В.,  Дашевич І.Я., Іванюк Р.С., Івасюк Л.Р.,   Карвацький І.З., Мазур І.М., Рибчук Б.Б.,  Рик В.Л.,  Шкарпович М.В.,  Сенчина Т.М.
2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійні комісії з питань гуманітарної політики (І.М. Мазур ) та з питань законно ... Читати далі »

Переглядів: 569 | Додав: REDAKTOR | Дата: 22.06.2016 | Коментарі(0)

Книга Зеновія Федунківа «Коштовний камінь Прикарпаття: Історичні нариси про минувшину й сучасність міста Бурштина» в цьому році святкує 10-річчя з дня виходу в світ для читацької аудиторії. Ця, без перебільшення, титанічна праця на сьогодні є найбільш повним науково-краєзнавчим виданням про історичне минуле й сучасність «янтарного міста».  З нагоди ювілею книги ми запросили до діалогу її автора – Зеновія Богдановича Федунківа. 
Кореспондент: Зеновію Богдановичу, розкажіть, будь ласка, скільки часу готувалася книга про Бурштин? Хто допоміг її видати?
Зеновій Федунків: Від початку збору першоджерел до виходу книги в світ пройшло 15 років. Матеріали про місто розпочав збирати ще у 1991 році. Ще кілька років зайняло опрацювання й укладення матеріалів. Видано книжку в 2006 році. До написання праці про історію Бурштина причетні близько 30 осіб: одні допомагали збирати спогади, інші ділилися світлинами з домашніх архівів, ... Читати далі »

Переглядів: 1566 | Додав: REDAKTOR | Дата: 22.06.2016 | Коментарі(0)