Вівторок, 19.03.2024, 05:24
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Червень » 14

У цьому випуску знайомимо наших читачів з молодим, але досить амбітним депутатом міської ради, членом комісії з питань гуманітарної політики, головою Бурштинського осередку політичної партії «Сила людей», членом громадських організацій «Майдан-Бурштин» та «Молода Просвіта» - Миколою Шкарповичем, який розповість про свою депутатську діяльність, про роботу на окрузі, а також про програму соціально-економічного та культурного розвитку міста і про те як на його думку владі і громаді міста налагодити стосунки.

- Доброго дня, Миколо Васильовичу, пропоную розпочати нашу розмову з Вашої депутатської роботи. Минуло уже трохи більше 6 місяців відколи Ви притупили до обов’язків депутата в складі комісії з питань гуманітарної політики. Чи зробили Ви вже свій план дій? Над чим уже розпочали роботу або в подальшому плануєте насамперед працювати?
- Доброго дня, так, багато речей нам вдається зробити, зокрема, ми відстоювали с ... Читати далі »

Переглядів: 766 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.06.2016 | Коментарі(0)

До уваги суб’єктів господарювання 
м.Бурштина та с.Вигівка!  


За результатами зустрічі керівництва облдержадміністрації з Генеральним консулом Республіки Польща у Львові Вєславом Мазуром досягнуто домовленості щодо проведення в області «ділової місії» щодо співробітництва. 
Метою заходу є залучення іноземних інвестицій в економіку Івано-Франківської області, розширення ринків збуту товаровиробників області та поглиблення українсько-польського співробітництва на  регіональному  рівні та місцевих територіальних громад.
Відповідно до пропозиції Генерального консула задля належної підготовки місії українська сторона повинна зібрати інформацію про суб`єктів господарювання області, зацікавлених у співпраці з польськими фірмами. Після її опрацювання буде відібрано потенційних партнерів з польської сторони та узгоджено орієнтовний термін проведення місії.
Звертаємося до суб`єктів підприємницької ... Читати далі »

Переглядів: 558 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.06.2016 | Коментарі(0)

На позачерговій сесії депутати Бурштинської міської ради прийняли «Проект про встановлення тарифів на постачання теплової енергії та послуги централізованого опалення і гарячого водопостачання»

 

 

Оприлюднення проекту регуляторного акту – рішення Бурштинської міської ради від 06 червня 2016 року № 01/13-16 «Про проект про встановлення тарифів на постачання теплової енергії та послуги централізованого опалення і гарячого водопостачання»
Виконавчий комітет Бурштинської міської ради відповідно до ст. 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» від 11.09.2013 р. № 1160-ІV, з метою одержання зауважень і пропозицій фізичних і юридичних осіб, їх об’єднань, повідомляє про оприлюднення проекту регуляторного акту – рішення Бурштинської міської ради від 06 червня 2016 року № 01/13-16 «Про проект про встановлення тарифів на пост ... Читати далі »

Переглядів: 596 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.06.2016 | Коментарі(0)

Шановні передплатники. Повідомляємо, що під час процесу реорганізації (у червні-липні) газету не можна буде передплатити, оскільки потім виникнуть неузгоджені питання з перерахунку коштів.
Газету впродовж цих місяців можна буде придбати у кіосках міста та в ТЦ «Гулівер». У серпні знову відкриється передплата.                Редакція.

Переглядів: 570 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.06.2016 | Коментарі(0)

17 червня 2016 року
виповнюється 50  років з дня заснування 
Бурштинського 
енергетичного коледжу ІФНТУНГ

програма святкування:
1. Реєстрація гостей                             9.00-15.00
2. Відкриті виховні години «Навчальному закладу - 50!              9.00
3. Молебень біля ротонди Пречистої Діви Марії                           10.00
4. Спортивні ігри                               11.00-14.00
5. Урочистості з нагоди святкування ювілею 
                 ПК «Прометей»                15.00
За ... Читати далі »

Переглядів: 614 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.06.2016 | Коментарі(0)

«Бурштинський вісник» продовжує знайомити своїх читачів з непересічними особистостями міста. Сьогодні мова піде про талановиту жінку з незвичним іменем – Роксана.

Якщо вірити соціальним мережам, жінок з цим звучним і екстравагантним іменем не так уже й багато в Україні – всього близько тисячі. Але в Бурштині така одна, отож знайомтесь: Роксана Савич. З древньоперсидської Роксана означає «світанок», тож вже саме ім’я наче зобов’язує мати якусь причетність до краси і творчості. Роксана Савич (в дівоцтві Чорненька) – бісерних справ майстриня. 
 - Творчість прийшла в моє життя завдяки рідним, мамі і бабусі, саме вони привили мені відчуття краси і естетики. За фахом я кухар, кілька років пропрацювала в сфері харчування, та бісер був у моєму житті завжди. Я хотіла б і надалі пов’язати своє життя з цим видом рукоділля. Щодо імені… Ровесники реагували на нього по різному, бувало, ... Читати далі »

Переглядів: 528 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.06.2016 | Коментарі(0)

Головне управління статистики інформує. На кінець 2015 року в області функціонували 402 дошкільні навчальні заклади на 25,7 тис. місць, у яких виховувалися 33,6 тис. дітей. У порівнянні з попереднім роком кількість закладів збільшилась на 8, а контингенти дітей у них – на 507 осіб. У 2015 році розпочали свою роботу по два заклади у Богородчанському та Калуському районах, по одному – у м.Івано-Франківську, Долинському, Коломийському Рогатинському, Снятинському та Тисменицькому районах, проте зменшилася кількість дошкільних закладів у порівнянні з минулим роком у містах Бурштині, Калуші та Надвірнянському районі (по одному). 
У 2015 році, як і раніше, більшість дошкільних закладів були перевантаженими, у середньому кількість дітей у розрахунку на 100 місць становила 131 дитину (у 2014 році – 132), у тому числі у міських поселеннях – 141, у сільській місцевості – 114. Перевантаженими ці заклади були в усіх містах обласного значення та районах, к ... Читати далі »

Переглядів: 490 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.06.2016 | Коментарі(0)

Нещодавно у видавництві «Нова Зоря» побачив світ «Нарис з історії спорудження пам’ятника Тарасові Шевченку в м. Бурштині» Михайла Гачинського
Ця невеличка за обсягом праця (всього 64 сторінки) не просто відкриває значиму історичну подію міста, а й доповнює її авторськими судженнями, зауваженнями та поетичними здобутками бурштинських поетів. Так, в літературній роботі Гачинський відходить від скупої подачі документального фактажу, обираючи власний стиль викладу:
 - Я прагнув жвавої розповіді, щоб читачам було цікаво читати книжку. – Зазначає Михайло Васильович. – Тому сухі факти переплітав з життям і творчістю Тараса Шевченка, а також торкався тих подій, які мали пряме відношення до нашого Пророка. 
Сама ідея будівництва пам’ятника виникла спонтанно, ще у 1989 році, у ветеранів ОУН-УПА, і озвучив її Філарет Скасків. Слідом за активістами Яцківим, Німим патріотичний задум підхопила громадськість міста. Але в к ... Читати далі »

Переглядів: 746 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.06.2016 | Коментарі(0)

Відбувся Перший міжнародний чемпіонат з кулінарного та кондитерського мистецтва серед юніорів «BESTCookFEST Junior-2016» 1-3 червня в обласному центрі Чернівецької області. Щоб взяти участь у такому дійстві, на Буковину приїхало більше 150-ти учасників із різних країн світу – Сербії, Ізраїлю, Туреччини, України, Польщі, Азербайджану тощо.
Бурштинський ТЕК КНТЕУ цьогоріч представляла прекрасна половина людства - юні , чарівні та вмілі дівчата Оксана Мазуркевич та Ганна Готра. Учасники кажуть, що такі чемпіонати дають змогу розвивати талант.
«Ми знайомимося з різними суддями, дивимося у конкурентів нові страви. Для нас це корисний досвід. Такі конкурси дають змогу початківцю розвиватись», – розповідає Оксана Мазуркевич. 
Оцінювали страви та визначали найкращих юних кулінарів 12 професійних кухарів із Ісландії, Хорватії, Ізраїлю, Туреччини, Азербайджану.
«Учасники цьогорічного чемпіонату є справжніми сміливцями, адж ... Читати далі »

Переглядів: 636 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.06.2016 | Коментарі(0)

25 жовтня 2015 року в Україні відбулися чергові вибори до місцевих органів самоврядування. Основна боротьба за крісло мера Бурштина розгорнулася між громадським діячем Дмитром Симаком та уродженкою Бурштина Роксоланою Джурою. Подейкують, що на результати виборів тоді вплинув той факт, що одна з виборчих дільниць була розташована в торговельно – економічному коледжі, де Дмитро Симак  роками веде боротьбу  із корупцією, а друга дільниця в технікумі, викладачем якого була пані Джура, а директором технікуму – її батько. Дмитро тоді поступив благородно – визнав результати виборів і навіть прийшов на інаугурацію, аби особисто привітати пані Джуру з перемогою і висловити сподівання, що мешканці Бурштина не пошкодують про свій вибір.
З того часу минуло понад півроку. Проте про Симака в Бурштині пам’ятають і досі. Причин цьому є багато, а свідченням цьому є неодноразові звернення громадян до редакції газети, з проханням провести журналістське розслідув ... Читати далі »

Переглядів: 687 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.06.2016

В рамках святкування Міжнародного дня захисту дитини 3 червня в Палаці культури «Прометей» відбулася урочиста церемонія нагородження обдарованих і талановитих дітей міста.
 «Майбутнє починається сьогодні» - саме під таким гаслом проходили урочистості, організовані відділом освіти і науки Бурштинської міської ради. Свято мало на меті відзначити кращих учнів, які гідно представили школи та наше місто на міських, обласних, всеукраїнських предметних олімпіадах, конкурсах, спортивних змаганнях. Радість нагороди разом з дітьми розділили їхні батьки, наставники, педагоги та друзі. На заході також були присутні представники міської влади, духовенства, меценати. 
Для нагородження переможців у номінації «Генії навчання» запросили міського голову Роксолану Джуру. Очільниця міста вручила учням грамоти та грошові винагороди, тепло привітала юних інтелектуалів, а також подякувала їхнім батькам за підтримку, а педагогам – за невтомну ... Читати далі »

Переглядів: 524 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.06.2016 | Коментарі(0)