П`ятниця, 26.04.2024, 14:53
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Травень » 10

Сьогодні пройшов третій тур першості області з футболу. Бурштинська "Енергія" на своєму полі двома складами переграла команду з Биткова Надвірнянського району, що дозволило обидвом складам одразу очолити турнірні таблиці.

10 травня. 3 тур 14:00 (юнаки), 16:00 (дорослі)
Північ
"Вихор" - "Медик-Краснопіль" - 1:1, юнаки - 1:6
"Енергія" - ФК "Битків" - 1:0, юнаки - 3:0
"Колос" - "Дністер-Рітас" - 1:1, юнаки - 1:3
"Бескид" - "Лімниця" - 1:0, юнаки - 1:4

 Дорослі          І    В    Н    П    Мз    Мп    О
1    Енергія (Бурштин)    3    3    0    0  ... Читати далі »

Переглядів: 680 | Додав: vovak | Дата: 10.05.2015 | Коментарі(0)

Україна проходить шлях змін, переосмислення минулого та сподівань на майбутнє. Саме цього року українці розпочинають нову традицію святкування 8 та 9 травня, так як це роблять європейці – у дусі пам’яті та примирення. На 70-ій річниці завершення Другої світової війни, ми, українці, стоїмо на порозі нової, ще більш підступної війни. Тому так важливо знайти правильне рішення, правильні дії, які б зберегли сотні життів, принесли мир та спокій у наші домівки. Живих свідків, учасників Другої світової залишилось не багато. Здебільшого це люди, яким доля всміхнулась довголіттям, це наче своєрідна компенсація за втрачену юність, що забрала з собою жорстока війна. 
Олександр Васильович Левицький народився у 1924 році на Херсонщині у селі Заградовка Ставропольського району. Сім’я Левицьких, де виховувалось шестеро дітей, у 1933 році, в час страшного голодомору, аби врятуватись ... Читати далі »

Переглядів: 482 | Додав: vovak | Дата: 10.05.2015 | Коментарі(0)

Звільнення учасників АТО та членів їх сімей від сплати за житлово-комунальні послуги на 100%
Для того, щоб учасників АТО членів їх сімей було звільнено на 100% від оплати за житлово-комунальні послуги до отримання посвідчення учасника бойових дій АТО необхідно:
1. Учаснику АТО (члену його сім’ї) на ім’я міського голови написати заяву щодо включення його в список учаників АТО та звільнення його і членів сім’ї від сплати за житлово-комунальні послуги на 100%.
2. Підготувати необхідний пакет документів (копію паспорта та ідентифікаційного коду учасника АТО і заявника, у разі, якщо звертаються члени сім’ї, довідку, яка підтверджує участь в антитерористичній операції в східних областях країни, оригінал довідки з місця реєстрації про склад сім’ї, копія свідоцтва про шлюб – при потребі, копія свідоцтва про народження- при потребі).
3. Заяву та пакет документів подати до міської ради (2 поверх, каб. №5) для розгляд ... Читати далі »

Переглядів: 813 | Додав: vovak | Дата: 10.05.2015 | Коментарі(0)

наявність Куточка споживача обов’язкова!
Виконавчий орган міської ради відповідно до п.10 постанови Кабінету Міністрів України від 15.06.2006р. №833 «Про затвердження Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування населення» інформує вас про те, що всі суб’єкти господарювання, які провадять торговельну діяльність через роздрібну, дрібно роздрібну торговельну мережу та мережу закладів ресторанного господарства (ресторани, кафе, кафетерії тощо) станом на 01.06.2015р. повинні забезпечити:
- наявність на видному та доступному місті кутка споживача, в якому розміщується інформація про найменування власника або уповноваженого ним органу, книга відгуків і пропозицій, адреси і номера телефонів органів, що забезпечують захист прав споживачів;
-розміщення торговельного патенту, ліцензії відповідно до встановленого законодавством вимог;
-продаж товарів відповідно з установленими правилами і нормами.
На ви ... Читати далі »

Переглядів: 646 | Додав: vovak | Дата: 10.05.2015 | Коментарі(0)

Суть конкурсу полягає у тому, що громадські організації або самостворені ініціативні групи місцевих мешканців оформлюють свою ідею розвитку міста у формі проектної заявки, залучають співфінансування не менше 10% від запитуваної суми, яка не повинна перевищувати 30 000 грн.
У конкурсі можуть брати участь громадські організації, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (та інші об’єднання жителів), ініціативні групи громадян. Учасники можуть подати на розгляд конкурсній комісії проекти за наступними напрямками:
Соціальна сфера: робота з незахищеними верствами населення (люди похилого віку, люди з обмеженими можливостями, діти-сироти, діти-інваліди, діти з неблагополучних сімей, проблемні сім’ї, матері-одиначки та інші).
Житлово-комунальне господарство: підвищення ефективності роботи ЖКГ; застосування енергоефективних та енергозберігаючих технологій у цій сфері тощо.
Пропаганда здорового способу життя та популяризація занять спортом: ... Читати далі »

Переглядів: 563 | Додав: vovak | Дата: 10.05.2015 | Коментарі(0)

Друга Світова війна,
Сіре небо і стрільба.
Нікому не забути той час,
Коли гранати падали на вас.

Села й міста у вогні,
І щемить серце мені,
Помирали люди не дарма -
Перемога до нас прийшла.

Війна й нечисть знов,
Повсюди смерть і кров.
Знову вбили молодого бійця –
У батьків болять серця.

Тоді й сьогодні важко жить
І рідний край свій боронить.
Просимо в Бога ласки для Вкраїни,
Щоб піднялась вона з руїни.
 Яцків Вікторія , учениця 5-А класу Бурштинської ЗОШ  I-IIIст. №2      

Переглядів: 584 | Додав: vovak | Дата: 10.05.2015 | Коментарі(0)

Війни… Скільки їх випало на долю стражденної України. Друга світова війна була жорстокою і страшною в історії українського народу. Вона ніколи не зітреться з пам’яті тих, кому судилося через неї пройти. Живі свідки тих часів застерігають наступні покоління від повторення катастрофи, розповідають про жахи війни. Ось уже сімдесята весна минає, як прозвучали залпи феєрверку на честь перемоги над злим ворогом. Але і зараз Свято Перемоги для кожної людини є хвилюючим, зі сльозами. Воно болем відгукується в серці, адже немає жодної української сім’ї, якої не торкнулася б війна. Майже кожна українська родина втратила у цьому пеклі близьку людину.
Надворі сонце щедро дарує нам весняне тепло, на дитячих майданчиках граються щасливі діти. А я згадую рядки вірша невідомого автора: 
За рідну домівку поклали життя вірні діти
герої, що завжди залишаться в наших серцях,
за землю, за матір зробили, що мали зробити,
герої не гинуть, герої живуть ... Читати далі »

Переглядів: 559 | Додав: vovak | Дата: 10.05.2015 | Коментарі(0)

26 квітня  минає 125 років від дня народження видатного українського поета  Миколи Зерова. Готуючись до цієї знаменної дати , вчителі української мови  і літератури, учні 5-11 класів Бурштинської ЗОШ I - III ступенів №2 провели виховні години, конкурс виразного читання віршів поета,виготовили стінгазету.
Вивчати життєвий творчий шлях справжніх патріотів. України – це ще одна мета у вихованні підростаючого покоління. Тому у нашому навчальному закладі не могли не згадати про Миколу Костьовича Зерова – гордість нашої літератури, батька українського неокласицизму.
Він володів багатим арсеналом: ґрунтовні знання з історії,аналіз і розуміння літературних явищ, критичний розум, феноменальна пам’ять, широченна ерудиція в античній, західноєвропейській, українській і російській літературах, вільне володіння майже двадцятьма стародавніми й новими мовами, ораторський талант.
Творча спадщина митця багатогранна і значна. Це вірші, поетичні перекл ... Читати далі »

Переглядів: 653 | Додав: vovak | Дата: 10.05.2015 | Коментарі(0)

5 квітня у ПК «Прометей» було розпочато Кінофестиваль Нескорених націй. На якому було презентовано перший з десяти фільмів: «5 днів війни», про грузинсько-російську війну. Провів показ Бурштинський осередок ВМГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес», під патронатом Альянсу Балто-Чорноморських Націй (АБЧН). Про кінофестиваль і його особливість спілкувалися з інформаційним референтом Чорним Романом Ігоровичем.
Я є представником Бурштинського осередку Молодіжного Націоналістичного конгресу. Перед кожним осередком поставили завдання показати по Україні фільми про агресію Росії до інших країн. Всі фільми проводяться під патронатом Альянсу Балто-Чорноморських націй. Кожна країна відчула вплив Росії. Наша організація більше спеціалізується на проведенні різних фізичних підготовок на прикладі таборів. Проте для повного розвитку потрібно розвиватися культурно, пізна ... Читати далі »

Переглядів: 687 | Додав: vovak | Дата: 10.05.2015 | Коментарі(0)

5 травня 2015 року  за ініціативи відділу молоді та спорту  та під головуванням заступника міського голови Марії Козар та за участі представників духовенства, громади міста та відділів міської ради відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань оздоровлення дітей, реалізації молодіжної політики та розвитку фізичної культури і спорту. В ході засідання було обговорення питання літнього оздоровлення дітей м. Бурштин та с. Вигівка, зокрема, працівники міського відділу освіти поділилися своїми планами проведення при школах мовних літніх таборів, голова Бурштинського осередку МО “Молода Просвіта” розповів, що наприкінці липня планується оганізувати туристичні табори в горах, на Касовій горі та в інших цікавих місцях, подібні оздоровчі табори будуть проводитися і за сприянням сестер Монастиря Воплоченого Слова. За ініціативи організаційного відділу міської ради у липні планується провести уже відомий для юних бурштинців літній англомовний табір за участю іно ... Читати далі »

Переглядів: 620 | Додав: vovak | Дата: 10.05.2015 | Коментарі(0)

Перший промінь сонця - бурштинська рок-група. Про їхні творчість , перспективи та плани на майбутнє спілкувалися з Лесівським Віталієм ударником цієї ж групи.
- Рок група була заснована в жовтні 2013 року. Буквально 3 тижні тому наш склад помінявся: замість сол-гітариста Павла Семегена який проживав у місті Івано-Франківськ, прийшов Солудчик Олександр. Група складається з 5 учасників: ударника Лесівського Віталія, басиста Іваськевича Олександра, бек-вокаліста, сологітариста Солудчика Олександра, вокаліста, ритм-гітариста Сіроцінського Антонія та клавішника Чеканського Ростислава. Ідея створення групи була спільна. Перша наша пісня була записана у мене дома, я написав мелодію, а Олександр слова. У нашому доробку близько 15 речей. 
- Хто вам допомагає у вашому бажанні розвиватися?
- У ПК «Прометей» нам допомагає Віщук Андрій Петрович, колишній директор «Прометею», а зараз він керівник ансамблю скрипалів і вокалістів. Вони надають нам коло ... Читати далі »

Переглядів: 613 | Додав: vovak | Дата: 10.05.2015 | Коментарі(0)

 

Відділ соціального захисту населення повідомляє жителів міста Бурштина, що заключні договора на пільгове  перевезення пасажирів автомобільним транспортом на приміських внутріщньообласних маршрутах загального користування з ТзОВ «АТП 12629».  Згідно чинного законодавства України, а саме Законів України: «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про жертви нацистських переслідувань», «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні», «Про статус ветеранів військової служби і ветеранів органів внутрішніх справ та їх соціальний захист», «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», «Про соціальний захист дітей війни», « ... Читати далі »

Переглядів: 657 | Додав: vovak | Дата: 10.05.2015 | Коментарі(0)

Агенція місцевого економічного розвитку міста Бурштин, в рамках реалізації проектів Стратегії соціального партнерства з компанією ДТЕК, оголошує конкурс на закупівлю вуличного дитячого ігрового майданчика, котрий складається з наступних елементів: ігровий комплекс, гойдалка подвійна металева (2 штуки), качалка-балансир, качалка на пружині, карусель, пісочниця, будиночок ігровий. Майданчик повинен відповідати усім вимогам з якості і безпеки, що підтверджується відповідними документами та сертифікатами.
Закупівля проводиться в рамках реалізації проекту «Закупівля дитячого ігрового майданчика для дошкільного навчального закладу села Бовшів», котрий фінансується компанією ДТЕК, в рамках Стратегії соціального партнерства з територіями присутності.
Детальні умови надання та розгляду комерційних пропозицій можна знайти на сайті Агенції місцевого економічного розвитку міста Бурштинwww.amer-burshtyn.org.ua
Термін подачі конкурсних пропозицій – до 16.05.201 ... Читати далі »

Переглядів: 646 | Додав: vovak | Дата: 10.05.2015 | Коментарі(0)


Перебути авіаційний наліт можна: 
- у спеціально влаштованих захисних спорудах; 
- у підвалах; - у будь-якій траншеї, ямі чи заглибленні; 
- впритул до високого бордюру; 
-в оглядовій ямі гаража чи станції технічного обслуговування автомашин. 
Під час застосуванням агресором військової авіації рекомендується:  якщо Ви знаходитесь вдома необхідно: 
- взяти із собою речі першої необхідності, документи, гроші та запас їжі і води та орієнтуючись по написах на зовнішніх стінах будинку „Сховище» спуститися в підвал; 
- у разі його відсутності слід спуститися на нижні поверхи будинку та зайняти приміщення, які розташовані подалі від вікон, (коридор, ванна кімната, тощо) і дочекатись закінчення вибухів. Ні в якому разі не можна вибігати з будинку на вулицю; 
- після нальоту авіації слід обережно залишити будинок. Якщо будинок було зруйновано, або він отримав пошкодження необхідно ... Читати далі »

Переглядів: 605 | Додав: vovak | Дата: 10.05.2015 | Коментарі(0)

Рекомендації населенню від Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській  області щодо правил поведінки під час проведення масових заходів і дій при загрозі вчинення терористичного акту

Останнім часом мають місце випадки, коли громадяни знаходять підозрілі предмети, які виявляються вибуховими пристроями. Такі предмети знаходять у транспорті, на сходових майданчиках, біля дверей квартир, в установах і громадських місцях. Як поводитися при їх виявленні? З чого почати?
Характерні ознаки, які вказують на можливу наявність вибухових пристроїв у підозрілому предметі:
1. Підозрілі обставини появи предметів – сумок, пакетів, коробок, металевих і скляних ємностей тощо, залишених без догляду власниками в даному місці і в даний час;
2. Підозрілі обставини появи щойно поштукатурених або свіжопофарбованих місць на стінах, свіжоскопаної ділянки землі або купи сміття на шляху проходження;
3. Наявність у предметів характерного вигляду штатних боєп ... Читати далі »

Переглядів: 456 | Додав: vovak | Дата: 10.05.2015 | Коментарі(0)

Кліщ - дрібна членистонога комаха класу павукоподібні. В світі налічується величезна кількість видів кліщів, які мешкають в абсолютно різних місцях по всій планеті. Ми ж розкажемо про лісового кліща, він живе в наших широтах і харчується людською кров*ю. Лісовий кліщ має вісім лапок і приплюснуте черевце, пофарбоване в коричневий або чорний колір, іноді з червоним обрамленням по периметру. Розмір лісового кліща 3-4 мм, основну частину займає тільце, а меншу голова з хоботком, яким він і впивається в шкіру.
Лісовий кліщ ховається в траві або на нижніх частинах чагарнику, любить вологі і темні місця в листяному лісі або густому підліску. Думка, що кліщі падають згори, дуже поширена і давно існує, але вона помилкова. Часто кліщ кусає за плечі, шию або голову, а люди наївно вважають, що він впав зверху. Перші лісові кліщі з’являються на початку квітня, коли сонце вже починає пригрівати. Чисельність кліщів швидко збільшується і свого максимуму досягає до середини травня. Висо ... Читати далі »

Переглядів: 600 | Додав: vovak | Дата: 10.05.2015 | Коментарі(0)