Четвер, 28.03.2024, 15:32
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Травень » 17

13 травня у Бурштинському дошкільному навчальному закладі №2 «Берізка» відбулися Малі олімпійські ігри. 
Гостями заходу були вихованці Галицького районного центру соціальної та психологічної реабілітації дітей та молоді із обмеженими функціональними можливостями «Довір’я». Метою, яку поставили перед малятами старшої групи «Дзвіночок» інструктор з фізкультури Дарнобід С.С., вихователь Мельник І.Ю., музичний керівник Федуняк Л.Д. було створення дітям і дорослим святкового настрою, а також захід був покликаний розвинути фізичні якості дітей, такі як спритність, витривалість, наполегливість, дисциплінованість, швидкість та інші вольові якості.

... Читати далі »

Переглядів: 644 | Додав: vovak | Дата: 17.05.2015 | Коментарі(0)

8 травня в День пам’яті та примирення у місті Бурштині відбулася поминальна панахида та урочисте віче, де вшанували усіх, хто 70 років тому віддав свою юність, здоров’я, а найголовніше життя за мир та спокій, за майбутнє прийдешніх поколінь. Голова міста Петро Курляк, вітаючи ветеранів, вдів та усю присутню громаду міста, зауважив, що Друга світова війна - це глобальний в історії конфлікт та причина найбільших трагедій 20 століття.

Загальні втрати військових та населення склали близько 85 мільйонів осіб. Україна зробила значний внесок аби перемогти нацизм. Для України Друга Світова війна - національна трагедія, під час якої українці, позбавлені власної державності, змушені були воювати за чужі інтереси та вбивати інших українців. На нашій землі воювали дві тоталітарні системи що однаково не рахувалися з ціною людського життя. Кожна сторона протистояння на українських землях намагал ... Читати далі »

Переглядів: 924 | Додав: vovak | Дата: 17.05.2015 | Коментарі(3)

Днями у Малому залі Палацу культури «Прометей» відбулося обговорення проекту Статуту територіальної громади міста Бурштина. 
Така потреба, як зазначив голова міста Петро Курляк, виникла в контексті проведення адміністративної реформи, що проводиться в Україні і передбачає процес добровільного об’єднання територіальних громад.  Зваживши ситуацію, у міській раді Бурштина вирішили, що місту потрібен статут громади. Юристи ради опрацювали проект Статуту, який винесли на голосування попередньої сесії Бурштинської міської ради і було прийнято рішення взяти його за основу. Як пояснив голова, рішення сесії має такий характер, що громада міста Бурштина погоджує прийняття статуту, який є своєрідним скелетом для подальшого доопрацювання згідно внесених громадою пропозицій. Доповнення, зауваження, пропозиції - все братиметься до уваги, допоки не сформується відповідний документ, і вже у новій редакції виноситиметься на голосування депутатам. Голова коротко озву ... Читати далі »

Переглядів: 753 | Додав: vovak | Дата: 17.05.2015 | Коментарі(0)

Про  роботу  вантажного автомобільного  транспорту м.Бурштина  за січень–березень  2015 року
Головне управління статистики інформує. Автомобільним транспортом підприємств та фізичних осіб-підприємців м.Бурштина у січні–березні 2015 року на комерційній основі перевезено 0,8 тис.т вантажів та виконано 0,3 млн.ткм транспортної роботи.
Використання енергетичних матеріалів і продуктів перероблення нафти підприємствами та організаціями  м. Бурштина у березні 2015 року
Головне управління статистики інформує. Підприємствами і організаціями м.Бурштина протягом березня 2015 року використано                   1 млн.м3 газу природного, 102 т палива дизельного, 11,1 т бензину моторного. У порівнянні з березнем 2014р. споживання палива дизельного збільшилося на 12,2%. Разом з тим, використання бензину моторного та газу природного зменшилося ... Читати далі »

Переглядів: 657 | Додав: vovak | Дата: 17.05.2015 | Коментарі(0)

Колись історія назве
Наш час народженням людини
Бо поки серце в нас живе –
Ми не стояли на колінах
Нелегке наше сьогодення не може заступити радості приходу весни, а разом з нею і Дня Перемоги. Цей день залишиться для нас завжди затьмареним від гіркоти втрат і осяяний сонцем Перемоги. Його наближували, як могли, люди, котрим було дуже нелегко в ті воєнні літа і яким найважче сьогодні. У довічному боргу наше покоління і перед тими ветеранами війни, кому пощастило пройти через жорнило битв і дожити до світлого Дня Перемоги. Все менше їх залишається в життєвому строю. Даються взнаки і опалена війною молодість, сирі окопи і бліндажі, голод і холод, хвороби і рани. їхні груди вкриті медалями, на скронях - сивина. Але вони пам’ятають ті страшні часи, хоч часто їм і не хочеться про них згадувати.
 Мільйонам людей назавжди врізався в пам’ять перший день Великої Вітчизняної війни. Чорною тінню фашистської навали, димом пожеж, смертю і руїн ... Читати далі »

Переглядів: 611 | Додав: vovak | Дата: 17.05.2015 | Коментарі(0)

1-4 травня, на місці найбільшого бою УПА з НКВС, 13 рік поспіль пройшла найбільша теренова гра України - Гурби-Антонівці. Другий рік поспіль її відвідують і бурштинці. Цього року на гру зголосилось 23 сміливці, які погодилися залишити всі повсякденні справи, та провести 4 дні в лісі, площею 25 квадратних кілометрів. 
Вовки - саме в цьому курені були хлопці та дівчата з Бурштина. Всі були розподілені на певні рої, в яких і продовжили гру. Багато емоцій та нові знайомства, люди, які зможуть підтримати тебе в будь-який момент - це ще не повний перелік того, що можна отримати під час гри. На жаль, курінь Вовків програв, але спогади про гру залишаться на все життя. До зустрічі на Гурбах в 2016 році. 
«Гурби-Антонівці - це місце де загартовуються справжі вояки, місце де ти перемагаєш самого себе, місце де головне дисципліна і дружність. Одним словом на Гурбах вишколюються майбутні націоналісти» - ділиться враженнями Любомир Сисак, член Бурштинського осере ... Читати далі »

Переглядів: 690 | Додав: vovak | Дата: 17.05.2015 | Коментарі(0)

Головне  управління  статистики  в  Івано-Франківській  області повідомляє.  За  даними  Державної  служби  статистики,  індекс  споживчих  цін  (ІСЦ)  у березні п.р. в  Україні  склав  110,8%, з початку року – 120,3% (без урахування тимчасово  окупованої  території  Автономної  Республіки Крим, м.Севастополя та частини зони проведення АТО),  в області  –  111% і 121,4%, відповідно.
Приріст  споживчих  цін  у  березні  2015р.  зафіксовано в усіх регіонах: від 9,1–10,8% у Луганській, Тернопільській, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Вінницькій, м.Києві, Закарпатській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Миколаївській, Харківській до 11–13,9% у Житомирській, Івано-Франківській, Сумській, Київській, Дніпропетровській, Одеській, Хмельницькій, Рівненській, Волинській, Чернівецькій, Львівській та & ... Читати далі »

Переглядів: 644 | Додав: vovak | Дата: 17.05.2015 | Коментарі(0)

Даруйте, читачу, за пафос. Але він тут виправданий і неминучий. Бо йдеться про самовідданого служителя Слова Дмитра Григоровича Білоуса. Попри культівсько-застійне глухоліття, попри будь-які кон’юнктурні перепади він завжди безхитрісно, завзято і, я б сказала, навіть азартно служив і служить Слову. Цілеспрямовано, затято, повсякденно. Одна із збірок поета так і називалася — «Обережно: слово!». Крадькома щезали українські школи, якось несподівано упали тиражі українських видань (бо кількість неуваги переросла в якість зневаги), хоч суспільний фасад запопадливо гримувався і маскувався під небувалий розквіт, під нібито зоряну годину нашої культури. Мабуть, у ту пору такі люди, як Дмитро Білоус, видавалися багатьом філологічними диваками, надокучливими фанатиками. Та прийшов час, і питання мови сягнуло рівня глобальної політики. Революційну перебудовну годину Дмитро Білоус зустрів, як то кажуть, у всеозброєнні. Нагромаджувані десятиліттями енергія, знання, спрага ... Читати далі »

Переглядів: 566 | Додав: vovak | Дата: 17.05.2015 | Коментарі(0)

Минулої неділі у Бурштині на стадіоні «Енергетик» відбулися чергові матчі першості області з футболу у групі «Північ». Бурштинська «Енергія» приймала команду з Биткова, Надвірнянського району. До слова, це для бурштинців не надто зручний суперник. Нагадаємо, минулого року Бурштинці одного разу зустрічались з «Битковом» у фінальній частині розіграшу першості області і поступились на виїзді 2:0. Тоді команда Віктора Поптанича здобула третє місце в фінальній частині замагнь, а енергетики стали сьомими. Молоді представники «Енергії» натомість у 2014-му пройшли своїх опонентів з надвірнянщини (перший матч завершився з рахунком 4:1 на користь бурштинів, результат другого матчу важко пригадати, та й не факт, що він у торішній фінальній пульці відбувся).
У цьому ж матчі команда Рдуницького стартувала не зовсім невдало. Футболісти з Биткова раз-по-раз загрожували воротам Ігоря Головчака і здавалося гол от-от назріє. Проте якос ... Читати далі »

Переглядів: 832 | Додав: vovak | Дата: 17.05.2015 | Коментарі(0)

20.05.2015р. о 13.30 год. в приміщенні будинку культури ім.Т.Г.Шевченка за ініціативи відділу молоді і спорту Бурштинської міської ради та управління молоді і спорту Івано-Франківської облдержадміністрації відбудеться семінар на тему “Я – за здоровий спосіб життя!”
Запрошуємо до участі учнів та студентів Бурштинських навчальних закладів, представників молодіжних громадських організацій.

Переглядів: 496 | Додав: vovak | Дата: 17.05.2015 | Коментарі(0)

Кабінет Міністрів України постановою від 04.03.2015 № 105 затвердив Порядок виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період. Цей Порядок визначає механізм виплати зазначеної компенсації за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті.
Для виплати компенсації підприємство, установа або організація подає щомісяця до 15 числа органу соціального захисту населення звіт про фактичні витрати на виплату середнього заробітку працівникам. Звіт необхідно погодити з районним (міським) військовим комісаріатом, який здійснював призов працівника на військову службу.
Законодавчо визначено, що дохід, отриманий мобілізованими працівниками за рахунок коштів державного бюджету у вигляді компенсації в межах середнього заробітку, не включається до оподатковуваного доходу такого працівника. Також не нараховується та не утримується єдиний внесок з таких ви ... Читати далі »

Переглядів: 586 | Додав: vovak | Дата: 17.05.2015 | Коментарі(0)