Четвер, 25.04.2024, 04:48
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Лютий » 9 » Зіновій Савчак: запрошуємо до змагань
19:03
Зіновій Савчак: запрошуємо до змагань

Вже близько двох тижнів Бурштин обговорює новостворену федерацію футболу міста. Причому чутки серед бурштинців ходять різноманітні, а настрої діаметрально протилежні. Одні - з задоволенням чекають місцевих футбольних баталій, інші  вважають що з того вийде велика бульбашка, а ще інші - взагалі не футболісти.
Проте, як показує практика, міські федерації футболу у містах обласного значення в нашій області існують. Прикладом для послідовників є Івано-Франківська міська федерація, не відстає від обласного центру і федерація футболу міста Калуш. Аналогічні структури створені у Болехові та Яремчі, але там чемпіонати міста не проводяться, а якщо й проводяться то не регулярно і не надто професійно.
Що ж чекає новостворену Федерацію футболу міста Бурштин, звідки вона взялася, хто туди входить та чи буде, зрештою, футбольний чемпіонат у Бурштині - говоримо з її - федерації - головою Зіновієм Савчаком.

- Зіновію Івановичу, розкажіть про передумови створення міської федерації?
- Усі ми знаємо, що у 2014 році наше місто отримало статус міста обласного підпорядкування. Відповідно почалися певні процеси, які завжди передують такого роду змінам. Торкнулося це і футболу. 25 квітня до міського голови Петра Курляка з листом звернувся виконуючий обов’язки першого заступника голови, виконавчий директор Івано-Франківської обласної федерації футболу Василь Сікора. У листі він власне просив сприяння у створенні міської федерації футболу.
У нас це трохи затягнулося і аж 27 листопада у міській раді були проведені установчі збори, на котрих було вирішено створити міську федерацію футболу і одночасно мене було обрано її головою.. Засновниками Бурштинської міської федерації футболу є троє осіб - міський голова, Петро Іванків і, власне я, Зіновій Савчак.
- То де ж буде розташовуватися федерація?
- На сьогодні попередньо погоджено про приміщення колишньої пральні. Там зараз проходять ремонтні роботи.
- З чого федерація планує розпочати свою роботу цьогоріч?
- В першу чергу ми плануємо проведення турнірів з міні-футболу, а на майбутнє - плануємо організувати повноцінний чемпіонат міста із  футболу куди хочемо залучити команди також і з навколишніх сіл.
- Тобто чемпіонат міста у цьому році буде?
- Наразі не відомо. Все залежить від кількості команд, які забажають брати у ньому участь, залежить від представників команд. Адже зараз в державі дуже складна ситуація і не всі команди мають змогу добиратися на матчі на далекі відстані. Ми ж пропонуємо командам так званого «бурштинського куща» грати у чемпіонаті міста і не тратити кошти на далекі переїзди.
Окрім того, плануємо залучити до чемпіонату команди двох наших коледжів.
- А як щодо арбітражу?
- Усе залежить від того, чи набереться команд для чемпіонату. Якщо команди будуть, то будемо йти всім відомим шляхом - попросимо чи може навіть і зобов’яжемо кожну команду делегувати до суддівського корпусу 2-3 представників, потім запросимо представників з обласної федерації для проведення семінару-навчання.
- Як організовуватимете роботу федерації?
- Як тільки завершиться ремонт приміщення візьмемося за організацію структури. Одразу можу сказати, що до роботи у міській федерації будуть залучені тільки професіонали, люди, котрі знають і люблять футбол і багато років ним займаються.
Принагідно хочу попросити людей, котрі мають досвід і бажання, допомогти нам у налагодженні роботи федерації а також представників команд, котрі бажають брати участь у міському чемпіонаті звертатись безпосередньо до мене за номером телефону 067 588-46-30.
Олена Кравчишин,
Володимир Капусняк

 

Переглядів: 779 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: