П`ятниця, 29.03.2024, 17:03
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Липень » 13 » Стратегічне партнерство: Перше засідання робочої групи
22:16
Стратегічне партнерство: Перше засідання робочої групи
Минулої п’ятниці, 6 липня, у конференц-залі Палацу культури «Прометей» відбулося перше засідання робочої групи розробки «Стратегії соціального партнерства ДТЕК та міста Бурштина». Відкриваючи засідання міський голова Бурштина Петро Курляк зокрема зазначив: «Дякую вам за участь у нараді, адже це питання не сьогодення, а питання перспективи розвитку нашого міста. Ми прагнули залучити до складу робочої групи кандидатури людей, які з точки зору професійної підготовки, ментального рівня знають як проблеми міста, так і шляхи їх розв’язання. Тому ми зібрали коло наших колег, товаришів і партнерів із сподіванням, що спільно опрацюємо проблемні питання, котрі найбільше турбують громаду міста, і вирішення яких будуть корисними для Бурштина».
Незалежний експерт стратегічного планування Петро Мавко, якого залучила до співпраці компанія ДТЕК, повідомив, що перш ніж рухатися вперед, необхідно визначити першочергові проблеми, які треба вирішувати найближчим часом. З цією метою на Бурштинській ТЕС було проведено шляхом анкетування опитування 190 працівників електростанції. Експерт повідомив, що за підсумками результатів опитування бурштинців насамперед найбільше хвилюють такі питання: забруднене природне середовище внаслідок діяльності Бурштинської ТЕС, низька якість медичних послуг, поганий стан доріг та тротуарів, фасадів будинків і дахів, погане освітлення вулиць міста, недостатня кількість робочих місць для жінок та молоді.
У свою чергу, депутат міської ради Микола Коробань та член виконавчого комітету міської ради Орест Данилюк, які пропрацювали на Бурштинській ТЕС не один десяток років і досконало знають проблеми міста, не цілком погодилися із висновками експертів, зазначивши, що деякі із запитань поставлені некоректно або тенденційно.
Надзвичайно схвильованим був виступ Романа Пилип’юка, керівника Західного відділення Академії енергетики України, який ще у далекі 60-ті роки минулого століття брав безпосередню участь у проектуванні Бурштинської ДРЕС. Роман Васильович наголосив: «Приватизація «Західенерго», у тому числі Бурштинської, Добротвірської та Ладижинської ТЕС – це шок для держави, адже стратегічні об’єкти приватизовано і вони потрапили в руки бізнесу. Ці речі потрібно називати своїми іменами: ДТЕК прийшла сюди робити бізнес. Ми мусимо бути дуже настороженими і місто повинно відстоювати свої права та інтереси докінця. Перш ніж укладати угоди про соціальне партнерство з ДТЕК, компанія повинна насамперед дати чітку відповідь: яка у неї перспектива подальшого розвитку, що вона хоче робити з Бурштинською ТЕС. Бурштин – це стратегічний об’єкт, тому увага повинна бути особливою, адже Бурштинська ТЕС – єдина електростанція в Україні, яка працює паралельно з Європою і може видати на експорт 600 МГВт потужностей».
   Підсумовуючи результати обговорення, Люба Мочарська (Спільнота Соціально-Відповідальний Бізнес) зазначила: «Ми усі зрозуміли, що є питання для обговорення. Наразі ваші пропозиції озвучені і будуть занесені до протоколу. Ми один одного почули і усі зауваження будуть прийняті до уваги. Я стовідсотково переконана, що місто Бурштин повинно відстоювати свої інтереси. І необхідно знайти такі точки дотику, в яких ми могли плідно працювати разом».
   Наступне засідання робочої групи заплановано провести 19 липня.
   Враховуючи важливість та актуальність розпочатого процесу для усіх без винятку мешканців нашого міста, газета «Бурштинський вісник» започатковує рубрику «Стратегічне партнерство», у якій широко та різнопланово висвітлюватиме діяльність робочої групи, обговорюватиме проблемні питання, надасть можливість висловити свою думку усім небайдужим до майбутнього Бурштина.
   Аби краще знати істинні побажання більш широкого загалу бурштинців, найближчим часом на шпальтах «Бурштинського вісника» буде надрукована анкета для опитування на тему: «Стратегія соціального партнерства». Запрошуємо усіх мешканців Бурштина взяти найактивнішу участь в обговоренні та розробці цієї вкрай необхідної програми.
 Андрій Міліченко
Переглядів: 876 | Додав: vovak | Теги: Бурштин, ДТЕК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: