П`ятниця, 29.03.2024, 14:23
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Вересень » 15 » Співпраця з компанією ДТЕК – крок вперед для Бурштина
16:03
Співпраця з компанією ДТЕК – крок вперед для Бурштина

Тісна співпраця Бурштинської міської ради  з енергетичною компанією ДТЕК розпочалася ще в 2012 році, коли було підписано Стратегію соціального партнерства на 2013-2015 роки, яка передбачала розвиток міста у 4 важливих напрямах: охороні здоров’я, бізнес-середовищі, соціальній сфері та енергоефективності. Загальна вартість проектів, які увійшли до Стратегії становила 12,7 млн. грн.
Загалом, майже за два роки реалізації Стратегії соціального розвитку вдалося зробити чимало. Для Бурштинської міської лікарні було закуплено лапараскоп  та сучасний реанімобіль, в навчально-виховному комплексі встановлено новий дитячий майданчик та установку для пом’якшення питної води, у школах Бурштина створено сучасні комп’ютерні класи, а в дитячих садках – мультимедійні центри.
Завдяки проектам Стратегії дещо вдалося відремонтувати комунальні приміщення, зокрема відреставровано сцену, актовий зал та деякі приміщення в будинку культури імені Тараса Шевченка, проведено капітальний ремонт операційної в Бурштинській міській лікарні, замінено вікна в головному корпусі лікарні, проведено реконструкцію соціального будинку по вул. Петлюри 11.
Для забезпечення комфортного проживання мешканців Бурштина КП «Житловик» провело ремонт тепломережі  в районі вулиць Калуська, Січових Стрільців, Енергетиків, здійснило поточний ремонт системи опалення та гарячого водопостачання в 10 будинках по вул. Будівельників, провело капітальний ремонт квартальної тепломережі в районі ПК «Прометей», замінило квартальні мережі трубопроводів та будинкових вводів труб теплопостачання на попередньо ізольовані по вул. Шухевича 4,6,8,10, 12,14,16.
Результатом неодноразової участі міського голови Петра Курляка в міжнародних заходах, організованих компанією ДТЕК, м. Бурштин стало переможцем конкурсу, оголошеного Європейським Союзом. Так, у 2013 році реалізовано проект «Енергоефективні покращення в м. Бурштин» вартістю 200 000 євро. В рамках цього проекту, в ДНЗ №6 та ЗОШ №1 замінено дерев’яні вікна на енергоефективні, замынено зовнішні двері, здійснено промивку системи теплопостачання, встановлено індивідуально-теплові пункти та проведено ряд заходів з метою пропаганди енергозбереження.
Ще одним проектом Бурштинської міської ради, виграним в міжнародних фондах, став проект по впровадженню в м. Бурштин міського веб-порталу з можливостями онлайн-звернень громадян «Відкрите місто». Завдяки існуванню цього порталу кожен мешканець Бурштина може за допомогою інтернету може повідомити про проблему, що сталася в місті, прослідкувати етапи її усунення чи поспілкуватися з чиновником в режимі реального часу. Адреса порталу: www.opencity.in.ua.
Найцікавішим для мешканців Бурштина став конкурс міні-проектів «Місто своїми руками». Його суть полягає в тому, що мешканці, маючи спільну мету та об’єднюючись в ініціативні групи, готують та подають на конкурс проектну заявку-пропозицію, яка містить чіткий опис  впровадження їхньої ідеї в життя. Заявки розглядаються конкурсною комісією, відбираються найактуальніші та найбільш інноваційні пропозиції. Основною умовою конкурсу є залучення партнерів або надання ініціативною групою власного внеску, який повинен складати не менше 10% від суми, яку планують отримати з фонду конкурсу, при чому максимальна сума не може бути більшою, ніж 20 000 грн. Тематика проектів  - найрізноманітніша. В такий спосіб протягом 2013-2014 року спільними зусиллями ініціативних груп, місцевих підприємців, Бурштинської міської ради та компанії ДТЕК вдалося впровадити 20 міні-проектів.  Це і покращення матеріально-технічної бази спортивних колективів м. Бурштин, зокрема було закуплено татамі для СК «Воїн», новий спортивний інвентар для ДЮСК «Енергетик» та  місцевої футбольної команди «Енергія», і придбання необхідного обладнання для Бурштинського  авіамодельного гуртка, і комп’ютеризація бібліотеки в ПК «Прометей» і реставрація каплиці Скарбеків-Яблуновських.  Завдяки конкурсу «Місто своїми руками» та ініціативі батьків за останні два роки у Бурштині було встановлено 6 дитячих та 2 спортивних майданчика,  придбано спортивний інвентар в кабінет фізкультури Бурштинської гімназії та зроблено ще багато корисних проектів для громади нашого міста.
Велика увага приділяється створенню нових робочих місць та розвитку бізнес-середовища у Бурштині. Над цими питаннями спільно з Бурштинською міською радою працює Агенція місцевого економічного розвитку м. Бурштин, яка теж створена в рамках Стратегії соціального партнерства з компанією ДТЕК. Вже створено бізнес-центр, який надає консультації мешканцям міста, допомогає їм з працевлаштуванням, Агенція  працює над створенням індустріального парку з метою залучення інвесторів до Бурштина та будівництва нових об’єктів, які надаватимуть робочі місця місцевому населенню.
«Спільно з компанією ДТЕК нам вдалося зробити дуже багато за такий короткий час, проте, ще багато проблем залишилося, сподіваюся, що наша співпраця продовжиться і ми власними силами і з допомогою компанії зможемо перетворити Бурштин у справжнє європейське місто, в якому не соромно жити місцевим мешканцям і куди захочеться завжди повернутися нашим гостям», - розповідає міський голова, Петро Курляк.
Олена Кравчишин

 

Переглядів: 684 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: