Четвер, 25.04.2024, 19:55
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Липень » 18 » СПІВПРАЦЯ З ДТЕК. НАПРЯМ «ЕКОЛОГІЯ»
13:30
СПІВПРАЦЯ З ДТЕК. НАПРЯМ «ЕКОЛОГІЯ»

8 липня у актовому залі Бурштинської міської ради відбулось засідання робочої групи з питань написання стратегії соціального партнерства між ДТЕК та Бурштином на 2016-2018 роки.
Нагадаємо, напрям «Екологія» є п’ятим напрямом співпраці (про чотири інші ми писали у минулих номерах) і спочатку не розглядався у рамках Стратегії, проте його включили на розширеному засіданні яке проходило нещодавно у ПК «Прометей». Співголовами робочої групи є Петро Савка (начальник відділу екології ДТЕК Бурштинська ТЕС) та Володимир Копаниця  (начальник земельно-екологічного відділу міської ради).
На першому засіданні були також присутнікерівник департаменту з екологічної безпеки ДТЕК Енерго Ірина Вербицька, директор АМЕР м. Бурштина Олександр Бабій, лікар травматолог КО «Бурштинська міська центральна лікарня» Сергій Бобилєв, головний спеціаліст, енергоменеджер виконавчого органу міської ради Навроцький Ігор, завсектору ЖКГ та обліку комунального майна Бурштинської міської ради Ірина Бандура та представники ГЦ «Ділові ініціативи».
Під час засідання піднімались важливі питання покращення екологічної ситуації у Бурштині. Зокрема присутні обговорили  проблеми забруднення атмосферного повітря та низької ефективності роботи існуючих електрофільтрів на ДТЕК БуТЕС; відзначили  проблему невідповідності питної води показникам жорсткості високу зношеність мереж водопостачання.  Зокрема було зазначено, що для того, щоб довести питну воду до відповідних санітарних норм, необхідно встановити загальноміську пом’якшувальну установку або провести воду з р. Лімниця. Також щоразу актуальнішим для міста стає питання вирішення проблеми відсутності системи централізованого відводу каналізаційних стоків у ндивідуальнму секторі забудови, оскільки частина масиву облаштована септиками, в які скидаються каналізаційні стоки, що проникають у ґрунтові води, а висота стояння ґрунтових вод у Бурштині досить висока (близько одного метра). Крім цього часто відбувається скид каналізаційних стоків у канави. В кінцевому результаті це призводить до забруднення ґрунтових вод, природних джерел водопостачання (криниць) та водосховища.
Володимир Копаниця також ознайомив усіх з  проблемою вивезення та утилізації твердих побутових відходів (ТПВ) з міської території. Увагу присутніх було акцентовано на тому, що стихійний полігон для ТПВ на території Старомартинівської сільської ради вичерпав свої можливості. Також існує проблема із видаленням земельної ділянки для будівництва комплексу з переробки ТПВ, тож тепер практично відсутня територія для складування та сортування відходів.
Олександр Бабій зауважив, що система поводження з ТПВ є незадовільною, а також має місце недостатня інформаційна робота з громадою щодо сортування та поводження з ТПВ, на що представник міської ради відзначив, що: в місті налагоджено роздільне сміттєзбирання; розроблено інформаційні листівки (по  ТПВ і септику) ;розроблено книжки для дітей по поводженню зі сміттям.
Обговорення питання по напрямку «Екологія» тривало більше двох годин і зачепило багато актуальних екологічних проблем не тільки на території міста а й на території майбутньої об’єднаної громади.
За підсумками обговорення були визначено такі найактуальніші проблеми: забруднення атмосферного повітря; невідповідність питної води показникам жорсткості; відсутність системи централізованого відводу каналізаційних стоків стосовно індивідуального сектору забудови; утилізація ТПВ. Робоча група й надалі працюватиме над розробкою заходів, котрі б допомогли повністю вирішити ці проблеми, або бодай якось зменшити їх шкідливий вплив на жителів Бурштинської громади. Про розробку Стратегії 2016-2018 інформуватимемо вас і надалі.

 

 
Переглядів: 745 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: