Четвер, 25.04.2024, 23:49
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Грудень » 14 » СМІТТЄВІ БАКИ ДЛЯ ПРИВАТНОГО СЕКТОРУ
10:42
СМІТТЄВІ БАКИ ДЛЯ ПРИВАТНОГО СЕКТОРУ
Бурштин робить іще один впевнений крок до чистоти: жителі приватного сектора міста почали отримувати індивідуальні сміттєві контейнери. Така тактика боротьби за чисті вулиці вже давно практикується в Європі, час і нам перейняти іноземний досвід. Переваги його очевидні: зовні акуратний і легкий бак здатен вмістити 240 л. відходів, та головне те, що вже не доведеться вивозити непотріб самотужки і частенько викидати його (чого гріха таїти?!.) просто на вулицю. Чи вирішать індивідуальні контейнери проблему стихійних сміттєзвалищ, ми поцікавились у КП «Житловик».
- Дуже на це сподіваємося – зізнається Тетяна Михайлівна П’єкна, майстер дільниці по вивозу та утилізації побутових відходів. Деякі жителі викидали своє сміття на вулицю, поліетиленові мішки шматували і розтягували собаки, а це, погодьтеся, не робило місто чистим. Надіємось, що система запрацює.
- Кому належала ця  ідея – облаштування приватного сектору індивідуальними бачками?
- Мова про це нововведення велася ще давно, за попередньої влади, але лише тепер міська рада взялася за реалізацію даного проекту. Точніше, рік тому. Спочатку за «екологічні кошти» було закуплено самі контейнери, ось уже рік ми обслуговуємо вулиці Грушевського і Петлюри. Забір відходів проводили звичним способом, але це незручно. Тому була придбана ще і машина спеціального призначення із заднім завантаженням. В жовтні місяці ми почали повноцінно користуватись спецтехнікою і встигли охопити повністю приватний сектор старої частини міста. Це вулиці Миколайчука, Над Рудкою, Проектна, Мазепи, Сагайдачного, Поповича, а сьогодні роздаємо індивідуальні бачки жителям вулиці Герцена.
- Що треба зробити, щоб отримати на свою садибу такий бачок? Скільки коштуватиме жителям вивіз сміття?
- Щоб отримати контейнер, власникам домоволодінь не треба буде плати додатково, а лише укласти договір на вивіз сміття із КП «Житловик». Оплата за місяць – 7 грн. 14 коп., це за вивіз непотребу двічі на місяць. Я вважаю, що ціна є прийнятною, приміром, жителям Галича чи Івано-Франківська доводиться платити за такі послуги вдвічі більше. Це при тому, що один такий контейнер коштує приблизно 500 грн. Вони справді дуже зручні для людей: легкі, для зручності пересування обладнані колесами, не пропускають запахів, досить вмісткі. А при дбайливому використанні термін їхньої придатності сягає 20 років.
- Чи звикли мешканці Бурштина до нововведення?
- Насправді, за той рік, що ми обслуговуємо вулиці Грушевського і Петлюри, ще не траплялось якихось казусів чи негараздів. Наша справа – вручити мешканцям сміттєві контейнери, а доглядають за ними вони самі, і роблять це по-газдівськи, навіть миють їх, купують поліетиленові мішки. Кожен бак має ідентифікаційний номер, він іде суто на одну садибу. Ми працюємо сумлінно, водій і два робітники-вантажники беруть на себе весь масштаб роботи, а по укладанню договорів з населенням працюю особисто я і моя помічниця, Уляна Дмитрівна. Також ми залишаємо людям «нагадувальні» записки, на перших порах це справді необхідно, щоб жителі звикли до графіку. Сприймається нововведення позитивно, щоправда, був випадок, коли жінка відмовилась від бачка, бо чоловік не дозволив. Мовляв, приїжджайте і заберіть. Частіше буває так, що возимо контейнери під роздачу і одночасно укладаємо договори з тими людьми, які раніше відмовлялись.
Власне, саме з мешканцями приватних будинків на вулиці Герцена нам поталанило поспілкуватись, там якраз проводилась передача бачків під користування, а тому настрій на вулиці панував хороший. Марія Миколаївна задоволена подією, каже, що так зручніше, не треба мотлох далеко нести. А її сусідка, Марія Володимирівна, сміється: «Добре, що той ящик пластмасовий, а не залізний, хоч не потягнуть на металолом. Та й цей доведеться ховати за ворітьми, раз уже я за нього відповідаю».
Переглядів: 877 | Додав: vovak | Теги: КП Житловик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: