Субота, 27.04.2024, 00:30
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Липень » 27 » ЩЕ РАЗ ПРО НОВЕ У СУБСИДІЇ
12:29
ЩЕ РАЗ ПРО НОВЕ У СУБСИДІЇ

Кабінет Міністрів України прийняв постанову №475 від 26.06.2015 року, що стосується внесення певних змін до порядку призначення житлових субсидій. Цим  рішенням передбачено низку спрощень для отримання субсидії. 
Тепер, щоб отримати субсидію, в декларації громадянин України буде вказувати тільки вид доходу, який він отримує. Тобто, потрібно писати, що вигляд його доходу пенсія, або стипендія, або заробітна плата із зазначенням організації, де він ці доходи отримує. Цифр вказувати не треба
Тепер органи соцзахисту отримуватимуть інформацію безпосередньо від Державної фіскальної служби та Пенсійного фонду.
У зв’язку з цим нововведенням скасовано штрафи за недостовірну інформацію в документі на субсидію, тобто  внаслідок цього спрощення, відпадає будь-яка необхідність штрафувати людей за помилки. Немає цифр, немає помилок, немає приховування фактично власних прибутків, тому не буде застосовуватися норма про повернення у подвійному розмірі надміру перерахованої житлової субсидії у разі подання документів з недостовірними відомостями.
Крім того, рішенням передбачено для призначення житлової субсидії не включати до сукупного доходу громадян окремі види доходів. Зокрема, не включатиметься у суму доходів благодійна допомога, одноразова допомога, яка надається або Урядом, або органами місцевої влади, одноразова допомога до 5 травня, допомога на оздоровлення, одноразова матеріальна допомога інвалідам, одноразова допомога при народженні дитини, забезпечення учасників АТО не буде також враховуватися у сукупному доході родини, що розширить права на отримання субсидії.
Надано можливість призначати субсидію за бажаннями громадян відповідно до доходів не за попередній календарний рік, а за попередні три місяці, а для пенсіонерів – за останній місяць.  
Врегульовано питання визначення доходу фізичних осіб підприємців першої, другої та третьої групи платників податків. Встановлено для платників єдиного податку першої групи мінімальні доходи, які будуть враховуватися у їхній декларації. Це для першої групи - один прожитковий мінімум, для другої групи - два прожиткових мінімуми, для третьої групи - три прожиткових мінімуми.
У разі смерті власника житла, змінами передбачено «призначення субсидій за рішенням комісії на одну із дієздатних осіб, яка на момент смерті власника була в ньому зареєстрована».
Також розширено права місцевих органів влади, місцевих комісій приймати рішення щодо надання субсидій у спірних питаннях. Дуже багато різноманітних ситуацій, які у постановах Кабміну вписати неможливо, тому що кожна родина - це якась окрема ситуація. Тому такі питання надаються на розгляд місцевим комісіям розбиратися у цих ситуаціях. Крім того, надано право органам соцзахисту встановлювати субсидії на склад осіб, які вказані у декларації, у разі, якщо вчасно не надійшла інформація про склад зареєстрованих у житлових приміщеннях осіб.
Тобто, провівши реформу субсидій, зроблено її ще більш адресною, більш соціально спрямованою, що надасть можливість людям захиститися у цій непростій ситуації. 

 

 
Переглядів: 767 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: