Субота, 27.04.2024, 05:14
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Листопад » 17 » Розпочинається друга сесія Бурштинської міської ради сьомого скликання
08:54
Розпочинається друга сесія Бурштинської міської ради сьомого скликання

Фотозвіт опублікуємо після завершення сесії.

Зараз - текстова трансляція.

Голосування за секретаря буде таємне. Вже підготовлена кабіна для голосування.

Створена депутатська група "Наш Бурштин". Голова - Прокопів І.В. 7 членів та фракція ВО "Батьківщина" - 5 членів фракції.

Також повідомлено про створення:

Фракція ПП  "Сила людей" - 2 членів.

Фракція ПП "Воля". - 2 членів.

Голова зачитує порядок денний сесії.

Питання 1. Регламент міської ради. Доповідає Данилюк В.Д. - начальник юридичного відділу Бурштинської міської ради.

 Триває обговорення.

Регламент затверджено та введено у дію. "За" - 18 голосів.   "Проти" - 0 "Утримались" - 9.

Голоси доручили рахувати секретарю ради К.Соронович.

Міський голова пропонує створити лічильну комісію в складі 3 чоловік.

Депутати пропонують: І.Карвацький (Свобода), А.Процик (Рідний дім), Л.Петровська (Батьківщина).

Голова лічильної комісії - І.Карвацький, заступник - Процик А., секретар - Петровська Л. Згідно протоколу №1 лічильної комісії.

Роксолана Джура "Будь-яке кадрове рішення - важкке рішення, бо за ним стоїть неважка доля людини, яка вступає на цю посаду. Хотілося б сьогодні прийти до вас з консолідованим рішенням, прийнятим спільно з вами, але такого зараз нема.  Я оцінила за останній тиждень обсяг роботи міської ради і обираючи сьогодні свою команду я кажу, що немає сьогодні ставлеників. Давайте будемо працювати злагоджено і професійно. Тому я з великою повагою відношуся до кожного працівника міської ради, до кожної кандидатури, за яку ми сьогодні повинні проголосувати. Я за те, щоб всіх людей залишити на роботі, бо вигнати сьогодні когось - найпростіше. Важливо - зберегти команду. Перша кандидатура, яку я сьогодні подаю - секретар міської ради. Ми працювали, консультувались більше 2-х тижнів. Я пропоную кандидатуру Рибчука Богдана Богдановича".

Прошу підтримати.

Богдан Рибчук: "коли я ознайомився з регламентом, то побачив, що роботу нинішньої міської ради докорінно треба міняти. Треба дотримуватися нових законів. На посаді секретаря буде два етапи роботи: перший -організувати роботу депутатського корпусу, а другий - встановити зв’язок між виконавчим апаратом Бурштинської міської ради та депутатами ради".

Витупив з вітальним словом депутат новообраної обласної ради від Бурштина Андрій Іваськів. Андрій Степанович запевнив у співпраці та пообіцяв бути на кожній сесії Бурштинської міської ради.

Виступив Віктор Прокопів і висловив застереження у самостійності прийняття рішень запропонованою кандидатурою.

Роксолана Олександрівна взяла слово і ручилася за Богдана Богдановича. "У мене було 4 кандидатури на цю посаду, але я прошу вас підтримате саме пана Рибчука"

І.Карвацький запропонував опломбувати виборчу скриньку для голосування та роздати депутатам бюлетені для таємного голосування.

Розпочалось таємне голосування.

Згідно протоколу лічильної комісії проголосували 27 депутатів. "За" - 21, "Проти" - 6, "Недійсних бюлетенів - "0".

Роксолана Джура привітала Богдана Богдановича та подякувала Катерині Соронович за плідну роботу.

Розглядають питання про заступників та керуючого справами виконкому.

Роксолана Джура: "заступники та керуючий справами - ті люди, на котрих голова повинен покладатися в першу чергу. Я бачила спочатку на цих посадах різних людей. Попрацювавши тиждень у міськраді я зрозуміла, що без людей, які вже знають роботу у місті працювати буде важко. Тому на сьогодні кандидатура першого заступника міського голови - Гулик Володимир Романович. Знаю, що буде багато критики і слів про стару команду, але за тиждень роботи у міськраді я склала зовсім інше враження про роботу Володимира Романовича на своїй посаді і воно кардинально різнилося від різних слухів. Тому пропоную відкрите голосування.

Володимир Гулик. чи я буду ліпше робити, ніж у минулій каденції, залежить на 90% від вас - депутатів. Більшість із вас у місті бачили мою роботу і якщо вас щось конкретне цікавить - готовий відповісти. Мої питання - економіка, інвестиції та ЖКГ. Цим я займався за минулої каденції. Я енергетик за освітою і наболючіша для мене тема - все, що зв’язано з енергетикою. Найперше - освітлення міста, адже ми є містом енергетиків. Це болюча тема. Також складна ситуація в КП "Житловик". В першу чергу тому, що люди там самі не хочуть зрозуміти суть проблеми. Важливо сьогодні також довести до завершення питання індустріального парку.

Роксолана Джура: Ставлю на голосування. Хто "За" - 27. "Проти" - 0 "Утримались" - 0. Якась заминка з голосуванням і питання до лічильної комісії.

Питання голосують ще раз

"За" - 27.     "Проти" - 0  "Утримались" - 0.

Знову заминка. Знову питання до лічильної комісії.

Знову голосують: 

"За" - 25   "Проти" -  0   "Утримались" - 2.

Рішення прийнято. Рибчук Б.Б. зачитав рішення сесії.

Другий заступник.

Роксолана Джура: "Я пропоную кандидатуру Кицели Надії Юліанівни. Я буду відверта і щира - людина має стаж роботи в органах місцевого самоврядування 20 років. Особисто знаю Надію Юліанівну як професіонала, знаю, що знає як і вміє організувати роботу. Сьогодні немає часу вчитися - треба працювати. Я пропоную жінку, яка має авторитет у області, районі та нашому місті. Прошу підтримати".

Надія Кицела: "основним моїм завданням буде робота по виплаті допомог соціально-незахищеним верствам населення, також треба працювати над наданням якісних медичних послуг у місті. Я тісно співпрацюватиму з усіма установами, закладами та організаціями у місті. Спільно ми зможемо покращити роботу в цих напрямках."

Кандидатуру Кицели підтримав голова Галицької станиці братства ОУН-УПА,  Микола Яцків. Проти виступили члени фракції "Свобода".

Р.Джура: ставлю на голосування.

Лічильна комісія: "За" - 20,"проти" - 6, "утримались" - 1.

Богдан Рибчук зачитав чергове рішення сесії, яке було прийнято одноголосно.

Каруючий справами виконавчого комітету.

Р. Джура: "якщо ми сьогодні міняємо склад виконкому - ми повинні міняти і керуючого. Я при всіх вас обіцяю, що нинішня керуюча справами, якщо вона захоче залишитись у міській раді, ображена не буде. Я пропоную нині на цю посаду Світлану Видай. Знаю її як сумлінну, відповідальну жінку, яка опирається на закон. Я її на тиждень поставила секретарем у себе в приймальні. І вона справилася на відмінно.

Світлана Видай: дякую за довіру, постараюся її оправдати.

Р.Джура: ставлю на голосування.

"За" - 22,  "проти" - 0,  "утримались"  - 5.

Рішення про затвердження керуючого справами виконкому прочитав секретар ради Богдан Рибчук.

Міський голова Роксолана Джура подякувала за роботу вже екс-заступнику міського голови Марії Козар та екс-керуючій справами виконавчого комітету Ользі Головашкіній.

Перерва 15 хв.

Перерва завершилась. Утворення виконавчого комітету.

Роксолана Джура - я за те, щоб виконавчий комітет мав якомога меншу кількість членів. Оскільки 5 людей (голова, заступники, секретар ради та керуюча справами) вже є то, я пропоную загально 15 чоловік членів нового виконкому у складі: Джура Роксолана,  Рибчук Богдан,  Гулик Володимир, Кицела Надія, Видай Світлана, Шувар Андрій, Іваськів Андрій,  Бойчук Наталія, Іванців Ігор, Витриховський Ростислав, Савка Петро, Мельничук Роман, Русиняк Володимир, Ємбрик Марія, Вербовський Андрій.

Дашевич Ігор запропонував до виконкому учасника АТО Віталія Вільчика та Віктора Сусловського.

Микола Шкарпович запропонував Віталія Грицюка.

Леонора Івасюк запропонувала учасника АТО Віталія Квасія.

Ігор Дулик запропонував від спілки підприємців Сенчину Ярослава.

Володимир Василик: виконком - для міста і там мають бути провідні спеціалісти у багатьох галузях. Я пропоную Шекету Оксану Михайлівну від медицини.

Андрій Федорняк вніс пропозицію кандидата у виконавчий комітет від Молодіжного націоналістичного конгресу Юрія Горлатого.

Богдан Рибчук: давайте такою кількістю членів виконкому не створювати ще одну міську раду.

Данилюк Володимир: якщо ви затверджуєте кількісний склад -15 то й голосуйте за 15 членів виконкому. Якщо ж більше - тоді домовляйтеся.

Р.Джура: ставлю на голосування питання про кількісний склад виконкому у складі 15 осіб.

"За" - 24, "проти" - 0, "утрималось" - 3.

Голосування за склад виконавчого комітету. Ще раз озвучили запропоновані кандидатури. Йдуть дебати.

Голосування. Хто за такий перелік?

"За" - 22    "проти" - 0    "утрималось" 5.

Розгладається питання про присвоєння 5 рангу третьої категорії посадової особи місцевого смаоврядування міському голові Джурі Р.О.

Рішення прийнято.  "За" -27, "проти"  - 0,  "утримались"  - 0.

Розглядається рішення про оплату праці міського голови.     

Роксолана Джура: я на погоджувальні раді казала, що сьогодні прийшла працювати на голий оклад і не претендую на ці надбавки, але Богдан Рибчук застеріг нас від такого рішення і пояснив, чому це все ж треба зробити. 

"За" - 26, "проти"  - 0, "утримались" - 1. Рішення прийнято. Рішення буде підписано секретарем ради.

Перейшли до розгляду питань про створення постійних комісій ради та затвердження їх складу.

Б.Рибчук: з досвіду попередньої каденції у комісіях не завжди кількість переходить у якість. У попередній каденції було 6 комісій, було 30 депутатів а на сесії хоодили 21-22 депутати. Зараз за новими змінами у законодавстві потрібна для прийняття певних питань велика кількість депутатів. Оскільки кількість депутатів скорочена - пропоную зробити 5 депутатських комісій.  Я вважаю, що це оптимальна кількість комісій, які будуть працювати. Вся робота комісії залежить від голови, тому дуже прошу вас відповідально ставитись до вибору голів комісій а також до їх складу.

Пропоную 5 комісій:

бюджету та економічного розвитку;

з питань гуманітарної політики;

земельна та з питань екології;

з питань будівництва, архітектури та ЖКГ; 

законності та етики.

Йдуть дебати.

Роксолана Джура: ставимо на голосування питання про кількість комісій - 5 штук та кількісний склад комісій.

Триває обговорення. 

Хто за? "За" - 27, "проти" -0, "утрималось" - 0.

Міський голова зачиутє заяву від депутата Дулика І.О. про обрання його членом комісії земельної та з питань екології а також від Бублінського В. про обрання його членом комісії з питань бюджету.

Р.Джура. комісія з питань бюджету та економічного розвитку - голова Рик.Володимир, комісія земельна та з питань екології - голова Карвацький Ігор; з питань гуманітарної політики - голова Мазур Ірина Миколаївна, з питань будівництва, архітектури та ЖКГ - голова Попик Тарас, з питань законності та етики голова Горват Любомир. Повний склад комісій, запропонований міським головою, опублікуємо пізніше.

Депутати від "Батьківщини" попросили про перерву. 

Згудно регламенту оголошена перерва -  15 хв.

Перерва завершена.

Пропоную 5 комісій:

бюджету та економічного розвитку;

з питань гуманітарної політики;

земельна та з питань екології;

з питань будівництва, архітектури та ЖКГ; 

законності та етики.

Йдуть дебати.

Роксолана Джура: ставимо на голосування питання про кількість комісій - 5 штук та кількісний склад комісій.

Триває обговорення. 

Хто за? "За" - 27, "проти" -0, "утрималось" - 0.

Міський голова зачиутє заяву від депутата Дулика І.О. про обрання його членом комісії земельної та з питань екології а також від Бублінського В. про обрання його членом комісії з питань бюджету.

Р.Джура. комісія з питань бюджету та економічного розвитку - голова Рик Володимир, комісія земельна та з питань екології - голова Карвацький Ігор; з питань гуманітарної політики - голова Мазур Ірина Миколаївна, з питань будівництва, архітектури та ЖКГ - голова Попик Тарас, з питань законності та етики голова Горват Любомир. Повний склад комісій, запропонований міським головою, опублікуємо пізніше.

Депутати від "Батьківщини" попросили про перерву. 

Згудно регламенту оголошена перерва -  15 хв.

Перерва завершена.

 

 

Рішення про склади комісій прийнято.

Тепер обираємо голів комісій.

 

як і прогнозувалося - розрядилась батарея.

частина тексту втрачена. постараємось допрацювати у друкованому варіанті газети.

 

 

Переглядів: 1024 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 3.0/4
Всього коментарів: 10
1 Годинник  
0
ТА НАПРАВТЕ ВЖЕ В КІНЦІ КІНЦІВ СВІЙ ГОДИННИК, ТОЙ ЩО В ПРАВОМУ КУТКУ СТОРІНКИ. АДМІН !!!! ЧИМ ВИ ТАМ ЗАЙМАЄТЕСЯ ?

2 REDAKTOR  
0
вибачте, зараз не до того. якщо народ цікавть - сесія розпочалась о.10.00. Зараз 11.38.
визнаю що це недопрацювання, але виправлю пізніше. дякую за розуміння.
ніби адмін

3 Iryna  
0
ви вже напевно дуже проголодались

4 REDAKTOR  
0
трохи є. дякуємо за співчуття, але все для міста.

5 Iryna  
0
прошу...я хвилююся за вас

6 Iryna  
0
робота йде як по маслу

7 Iryna  
0
пішла жара

8 Годинник  
0
Нууууу....от такої. Потрібно резервну батареє брати для таких відповідальних оказій, абао сідати біля електричної розетки. Шкода. :(

9 Капуста  
0
Так ми і повірили, що батарея скінчилася, ви чим думали...Просто цю "жару" не мають читати прості сметрні.

10 REDAKTOR  
0
Наразі це найбільше, що редакція змогла зробити для читача. Сподіваємося на покращення. Дякую.

Ім`я *:
Email *:
Код *: