Субота, 27.04.2024, 02:15
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Жовтень » 27 » Про комісії
14:10
Про комісії

19 жовтня в приміщенні зали засідань Бурштинської міської ради відбулася зустріч з головами селищних рад прилеглих до Бурштина територій. 
В нараді взяли участь міський голова Петро Курляк, секретар міської ради Катерина Соронович, голови сільських рад сіл Дем’янів, Задніпрянськ, Старий Мартинів, а також депутати міської ради та головний лікар Бурштинської лікарні Сергій Сопільняк. 
Приводом для зібрання стала нагальна проблема з обслуговуванням мешканців навколишніх сіл Бурштинською міською лікарнею. Петро Курляк відверто поспілкувався з керівниками органів місцевого самоврядування, намагаючись знайти рішення непростій ситуації. Як зазначив Петро Іванович, на сьогодні лікарня має лише 10% фінансування від реальної потреби. На жовтень-листопад поточного року передбачено 0 гривень на придбання медикаментів. 
Сергій Сопільняк поінформував присутніх, що медична субвенція, яка йде з державного бюджету, проходить через Галицьку районну лікарню. Бурштинська лікарня не може проводити прийом пацієнтів з навколишніх сіл, так як не отримує субвенцію в повному обсязі:
 - Наша позиція чітка – наступного року ми будемо працювати лише при умові повної субвенції, тільки тоді ми зможемо обслуговувати навколишні села. Ситуація тупикова, тому що зараз область вже не може перенаправити кошти в Бурштин. Тож залишається діяти в рамках чинного законодавства, виконуючи державне розпорядження по бюджету, в якому не передбачено обслуговування пацієнтів з навколишніх сіл. Я про це мав розмову з начальником управління. Я не тільки не зобов’язаний, я навіть не маю права обслуговувати сусідні села. Тому ми всіх людей відправляємо по лікування у Галич. Разом з тим, ми не можемо повністю позбавити пацієнтів медичної допомоги, але мусимо людям пояснити, що коштів на безкоштовні ліки, аналізи в нас немає. Залишається проблема, де взяти гроші на придбання ліків… 
В ході дискусії було вирішено з внутрішніх резервів найти кошти на придбання медикаментів. Але рішення по основному питанню наради не найдене. Голови сіл, зі своєї сторони так і не надавши конструктивних пропозицій, розійшлися розмірковувати над подальшими кроками щодо лікування своїх односельчан. 

Також у понеділок відбулося чергове засідання комітету впровадження стратегії співпраці між ДТЕК та містом Бурштин на 2013-2015 роки. 
Згідно плану роботи комітету, було розглянуто кілька важливих для міста питань.

 В ході засідання присутні взяли до відома звіт регіонального представника ДТЕК із соціального розвитку Назара Гудза, котрий підвів підсумки проектів 2015 року. Прозвучала детальна інформація по реалізації та фінансуванню проектів. За словами пана Назара, станом на жовтень 2015 року залишився нереалізованим найбільший проект – закупівля медично-лікувального обладнання та ремонт ліфта до Бурштинської міської лікарні. Прийнято рішення про те, що фінансування проекту буде розділено на три етапи, і до кінця поточного року проект має бути виконаний. 
Наступним питанням члени комітету заслухали інформацію головного лікаря Бурштинської міської лікарні Сергія  Сопільняка про потреби лікарні, а саме: ремонт ліфта та  необхідність придбання нового медичного обладнання. Серед іншого, найближчим часом планується закупівля термостату, мікроскопів, фіброгастроскопа, кардіографа, дефібрилятора. Також було ухвалене рішення про придбання трубки для рентген апарату. За результатами розгляду презентованого технічного завдання, члени комітету одноголосно підтримали рішення про оголошення і проведення конкурсу для закупівлі обладнання і ремонту ліфта. 
Під час засідання також були прийняті рішення про підготовку технічного завдання, оголошення та проведення конкурсу на визначення виконавця по енергоаудиту лікарні. 
Тетяна Зарецька

Переглядів: 578 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: