П`ятниця, 29.03.2024, 13:30
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 16 » Про колективні договори
10:37
Про колективні договори

До уваги керівників підприємств, установ та організацій, голів профспілкових організацій, уповноважених представників трудових колективів міста Бурштин!
Відділ соціального захисту населення Бурштинської міської ради рекомендує:
• керівникам підприємств, установ та організацій міста за участю голів профспілкових організацій, уповноважених представників трудових колективів провести загальні збори трудових колективів та підвести підсумки виконання умов колективних договорів за 2015 рік;
• у разі закінчення терміну колективного договору укласти нові колективні договори на наступний період;
• переглянути колективні договори на відповідність до норм чинного законодавства України та в разі необхідності внести відповідні зміни та доповнення до діючих колективних договорів;
• активізувати колективно-договірну роботу сторонам колективного договору.
Звертаємо Вашу увагу, що при розробці колективного договору необхідно дотримуватись мінімальних державних соціальних гарантій, норм трудового законодавства, положень генеральної, галузевих угод (якщо підприємство перебуває у сфері даної угоди). Колективний договір може передбачати додаткові порівняно з чинним законодавством і угодами гарантії, соціально-побутові пільги.
Колективні договори й угоди є ефективним інструментом регулювання виробничих, трудових і соціально-економічних відносин, узгодження інтересів працівників та роботодавців, підвищення конкурентоспроможності підприємств та трудового потенціалу, забезпечення реалізації принципів гідної праці та упередження трудових конфліктів.
Нагадуємо, що правові засади розробки, укладення та виконання колективних договорів визначені Законами України «Про колективні договори і угоди», «Про соціальний діалог в Україні», Кодексом законів про працю України.
Колективні договори, зміни та доповнення до них підлягають повідомній реєстрації, яка проводиться з метою засвідчення автентичності примірників і копії поданих на реєстрацію колективних договорів для забезпечення можливості врахування їх умов під час розгляду уповноваженими органами трудових спорів (індивідуальних і колективних), що можуть виникнути за результатами виконання умов таких колективних договорів.
Повідомна реєстрація колективних договорів, змін та доповнень до них проводиться за адресою: м.Бурштин, вул.Січових Стрільців,4 - каб.4, тел.44-600.

Переглядів: 582 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: