П`ятниця, 19.04.2024, 14:25
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Липень » 3 » прес-конференції
23:47
прес-конференції
25 червня, відбулася прес-конференція директора щойно створеного Бурштинського торгівельно-економічного коледжу Київського національного торгівельно-економічного університету Андрія Козака, на якій керівник цього навчального закладу розповів представникам місцевих та регіональних засобів масової інформації про розпочатий процес реорганізації Бурштинського вищого професійного училища торгівлі та ресторанного сервісу в торгівельно-економічний коледж. У вступному слові Андрій Козак зазначив:
«Згідно наказу міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 14 червня 2012 року за №692 наш навчальний заклад реорганізується в Бурштинський торгівельно-економічний коледж Київського національного торгівельно-економічного університету (БТЕК КНТЕУ). Хочу зазначити, що на виконання наказу ректора Київського національного торгівельно-економічного університету наразі йде активний процес створення на базі Бурштинського ВПУТ та РС фактично нового навчального закладу – Бурштинського торгівельно-економічного коледжу.
Слід наголосити, що вирішення питання реорганізації нашого навчального закладу тривало доволі довго – майже рік часу. 22 червня 2011 року було спрямоване звернення голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайла Васильовича Вишиванюка до Міністерства освіти і науки України про створення на базі Бурштинського ВПУТ та РС торгівельно-економічного коледжу із подальшим його входженням до складу Київського національного торгівельно-економічного університету. Цьому зверненню голови ОДА передували збори трудового колективу, на яких наші працівники, враховуючи кадровий потенціал та матеріально-технічне забезпечення училища, виявили бажання підвищити статус навчального закладу.
Насамперед, користуючись нагодою, через засоби масової інформації хочу подякувати колективу училища за послідовну роботу та відстоювання інтересів створення коледжу. Також висловлюю щиру вдячність головному управлінню освіти і науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації в особі Зіни Андріївни Болюк і, звичайно, голові Івано-Франківської ОДА Михайлові Вишиванюку за підтримку і бачення шляхів розвитку освіти у регіоні».
Далі директор Бурштинського торгівельно-економічного коледжу наголосив: «Хочу принагідно зазначити, що наш торгівельно-економічний коледж буде чи не першим у нашій державі в плані підготовки як кваліфікованих і висококваліфікованих робітників, так і надалі в підготовці молодших спеціалістів. Чому такий підхід і таке бачення найближчої перспективи? З точки зору роботодавців сьогодні уже недостатньо поняття кваліфікований чи висококваліфікований робітник. Окрім того, що він повинен виконувати роботу, яка належить до компетенції висококваліфікованого робітника, необхідно вже зараз, аби він міг справлятися з обов’язками менеджера середньої ланки. Таким чином, наші студенти, отримавши професійні навики кваліфікованого робітника, будуть мати змогу підвищувати свій освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста, продовжуючи навчання та здобуваючи ступінь бакалавра чи магістра у стінах Київського національного торгівельно-економічного університету, або у його структурному підрозділі – Чернівецькому торгівельно-економічному інституті».
Відповідаючи на запитання журналістів, Андрій Романович заявив, що реорганізація навчального закладу жодним чином не вплине на прийомну кампанію абітурієнтів, яка наразі проходить: не буде змінено ані правил та термінів приймання документів, ані порядку зарахування у студенти. Також директор торгівельно-економічного коледжу запевнив, що зміна статусу навчального закладу не зачіпить інтереси викладачів та працівників коледжу, адже у новостворюваний навчальний заклад вони будуть працевлаштовані по переводу з попереднього місця праці. Керівник навчального закладу детально зупинився на тих перевагах та вигодах, що отримає коледж внаслідок його реорганізації
Наостанок пан Козак зазначив: «Я переконаний, що із створенням такого коледжу в нашому місті Бурштині, ми надамо можливість подальшого професійного навчання та здобуття вищої освіти для молоді міста, району і регіону.
Ми будемо прагнути здійснювати підготовку робітничих кадрів та молодших спеціалістів у галузях ресторанного господарства, готельного господарства, виробництва харчової продукції, аби реалізувати мету – щороку підготовка наших фахівців має бути якіснішою і якіснішою задля того, щоб задовільнити потреби регіонального ринку праці та потреби розвитку економіки нашої держави вцілому».
Андрій Міліченко
Переглядів: 1060 | Додав: vovak | Теги: ВПУ ТРС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: