П`ятниця, 26.04.2024, 04:08
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Жовтень » 8 » «Потреби дитини – понад усе!»
15:07
«Потреби дитини – понад усе!»
Саме цим принципом керувалась Бурштинська міська рада, коли розпочинала реалізацію проекту «Вікно в дивосвіт дитини». Так, в рамках даного проекту в дитячому дошкільному закладі №2, що знаходиться на вулиці Енергетиків, 9, було замінено старі віконні блоки на енергозберігаючі металопластикові склопакети. Проведено демонтаж старих вікон та встановлення нових з правого і лівого крила будівлі, таким чином комфортно облаштовано чотири спальні кімнати. Замінили також двері, які вважались пожежним виходом. Загалом, поміняли 4 дверей і 12 вікон.

«То була морока – зізнається Оксана Володимирівна, директор дитячого садка «Берізка» - бо попередні вікна були величезні, розміром з усю стіну спальної кімнати. Ми були змушені підмуровувати стіну, щоб зменшити віконні рами, адже дітям незручно спати і відпочивати в такій яскраво освітленій спальні. Тепер,  завдяки проекту «Вікно в дивосвіт дитини» і Марії Степанівній Козар, яка займалася нашою проблемою, маємо нові вікна і затишні кімнати.»
- Оксано Володимирівно, чи готовий дитячий садок «Берізка» до опалювального сезону?
- Більшу частину труб ми вже змінили, але деякі ще залишились. Проте до кінця цього місяця обов’язково приведемо все до ладу, тож опалювальний сезон почнеться вчасно. Зараз у садочку не холодно, погода сприяє, та і будинок хороший, цегляний, утеплений. Звісно, за потреби, у випадку холодів, ми можемо розпочати опалювання швидше.
- Які ще нагальні потреби має «Берізка»?
- Плануємо зробити упорядкування території навколо садочка: газон, клумби, квітники… Все, що робили раніше – робили власними силами, вирощували розсаду в горщиках, потім пересаджували її в грунт. Зараз сподіваємось на допомогу з боку міської ради.
- Важлива складова розвитку дитини – це збалансоване харчування і фізичні вправи.  Чи забезпечений ваш садочок усім необхідним?
- Харчування у нас збалансоване, всі продукти свіжі, бо привозять їх зі строгою документацією, я перевіряю сертифікати і накладні. Зберігаємо провізію в холодильниках і морозильних камерах, при належній температурі. Діти харчуються тричі на день, в раціоні передбачено молочні і м’ясні страви, риба, сири. Велику увагу приділяємо вітамінізації: діти вживають шипшинові чаї, лимони. Оце якраз плануємо відновити хорошу традицію пригощати малюків вітаміном С.
Щодо фізичного розвитку, то стараємось робити все можливе - своїми силами обладнали фізкультурний зал, щоправда, нам допомагали навіть ті люди, які не мають жодного стосунку до садочка. Прикріпили канат і турніки різного розміру, щоб малята могли вправлятися і займатися на заняттях з фізкультури. У літній період ми практикуємо гімнастику на свіжому повітрі, але тепер повітря вже прохолодніше, тож займаємось в спортзалі.
- Зараз прийнято багато нововведень в дошкільну програму. На Ваш погляд, наскільки вона є складною для дитини?
- Програма не є дуже важка для дитини, яка мала належний рівень розвитку, бо багаж знань дитини накопичувався поступово, діти йшли цією драбинкою і вже мають певні результати. Складніше тим, хто не відвідував садочок:  соціальна адаптація і загальний розвиток можуть трішки різнитись, але все можна подолати.
- То які ж цілі ставите перед собою Ви і Ваш педагогічний колектив?
- Різносторонній розвиток особистості. 169 діток у «Берізці» і до кожного – особистий підхід. Почну з того, що ми порівняно недавно запровадили практику поділу дітей на групи згідно вікової категорії так, як вони мають іти в школу. Щоб усі дітки з групи одночасно сіли за парти і ніхто не залишився сам в іншій групі. Отже, ми маємо: одну першу молодшу групу – це дітки з 2-х рочків; дві других молодших групи; дві середні групи  та дві випускні групи. Починаємо з найпростішого – знайомства з горщиком, адже багато батьків приводять діток ще в підгузках. З практики знаємо, що маля легше і швидше привчається до цього діла саме в колективі, наслідуючи один одного.
Що стосується випускників, то тут теж дуже конкретні і важливі задачі: підготовка руки до письма, розвиток зв’язного мовлення, лічба, соціальні навики. Дитина має орієнтуватись, де вона живе, знати дні тижня, пори року, вирізняти живу і неживу природу тощо. Тільки так ми можемо говорити про те, що вона готова до школи.
Велику увагу приділяємо також музичному вихованню, наші дітки дуже люблять святкові ранки. Часто влаштовуємо розваги – це таке поєднання музики, фізкультури та ігор. Роботи вистачає, головне – підходити до всього з любов’ю, як це робить, наприклад,  Ірина Богданівна Кіральгазі, вихователька першої молодшої групи «Ладусі». Вона має гарний голос і залюбки співає діткам колискові.
Оксана Василівна зізнається: «Почуваюся щасливою, коли діткам комфортно і затишно, коли лунає дитячих сміх. Вони зростають на моїх очах і стають моєю родиною . Найбільша нагорода для мене – коли дитина не хоче йти з садка додому, тому що їй у нас добре.»
Тетяна Зарецька
Переглядів: 1069 | Додав: vovak | Теги: Берізка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: