П`ятниця, 26.04.2024, 09:19
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Січень » 2 » ПОДІЇ РОКУ У БУРШТИНІ
21:13
ПОДІЇ РОКУ У БУРШТИНІ
Версія  газети «Бурштинський вісник»

1. Зміна власників БуТЕС
Ще в 2011 році з уст освідчених українців можна було почути слова «Бурштинський енергоострів». Саме цим терміном наші економісти позначали умовну територію, на якій розташовані електричні мережі Бурштинської електростанції, разом з прилеглою до неї електромережею та власними споживачами електроенергії в межах Закарпатської, Івано-Франківської та Львівської областей. Відрізнялася вигідно ця територія й тим, що Бурштинський енергоострів, на відміну від решти електромереж України, під'єднаний до електромереж країн ЄС і дозволяє експортувати українську електроенергію за кордон.
25 листопада 2011 року Фонд держмайна визнав холдинг ДТЕК, який входить в СКМ Ріната Ахметова, покупцем 45,103% акцій енергогенеруючої компанії "Західенерго", яка займає приблизно 14,2% ринку електрогенерації країни.
Безумовно ця подія є знаковою не тільки для Бурштина, а й для усієї області. Не кажучи вже про Галицький район, левова частка бюджету якого теж формується надходженнями зі станції.
Наразі, в рамках розробленої стратегії соціального партнерства ДТЕК та м.Бурштин, нові власники станції планують вкласти в реалізацію різнопланових проектів у місті біля 12 мільйонів гривень за три роки. Також в планах і модернізація станції.  Тож - поживемо - побачимо: давати однозначну оцінку такій масштабній події за такий короткий проміжок часу некоректно.

2. Зникнення з футбольної карти України ФК «Енергетик»
Саме з футбольної карти України, адже клуб, окрім самої станції, був чи не єдиною візиткою янтарного міста. Причому візиткою іноді й яскравою. Проте зі зміною власників у компанії-основного спонсора команди змінилися й пріоритети.  На сьогоднішній день команди, як такої, не існує. Існує назва. Існує традиція. Можливо щось ще й зміниться. Не хотілося б, щоб одна з найкращих у області футбольних баз залишилась без практичного застосування.

3. Надання ПТУ статусу коледжу

Напередодні ювілею – 40-річчя від часу заснування – Бурштинське вище професійне училище торгівлі та ресторанного сервісу Наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України №692 від 14 червня 2012 року реорганізовано у Бурштинський торгівельно-економічний коледж. А вже 25 червня, відбулася прес-конференція Андрія Козака - директора щойно створеного Бурштинського торгівельно-економічного коледжу Київського національного торгівельно-економічного університету. На заході пан Козак зазначив, що «Я переконаний, що із створенням такого коледжу в нашому місті Бурштині, ми надамо можливість подальшого професійного навчання та здобуття вищої освіти для молоді міста, району і регіону».

4. Здобуття командою «Енергія» Бурштин кубка району з  футболу та бронзових медалей чемпіонату району з футболу
Святе місце порожнім не буває. На зміну одному футбольному клубу прихоить інший. Команда Петра Іванківа розпочинала свій шлях у далекому тепер 2008 році в с.Слобода. Сьогодні футболісти змагаються в чемпіонаті району на стадіоні та й під покровительством Бурштинського енергетичного коледжу Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Після п’ятьох спроб футболісти тренера Сергія Гаценка вперше здобули кубок району та доволі непогано провели чемпіонат, поступившись тільки командам з Задністрянкська та Більшівців.
Бажаємо успіхів молодій команді, та вдалих виступів у чемпіонаті області. Адже за останніми даними, саме там команда планує змагатися в наступному році.

Серед подій менш значимих, які також варто згадати, перше місце у рейтингу займає виїзна колегія Івано-Франківської ОДА, очолювана губернатором області Михайлом Вишиванюком. Проте, на колегії багато було обіцяно, але мало виконано. Також згадується не вельми велелюдний мітинг на підтримку каналу ТВі, де Бурштин був одним із семи міст, які висловили підтримку каналу.
Інші ж події - з ряду буденних.  Про них «Бурштинський вісник» писав, пише і писатиме у щотижневих номерах, який в пілотному - 2011 році - вийшло всього 41.
Дякуємо за те, що ви були в цьому році з нами. Сподіваємось, що будете  з нами й надалі. З Новим роком! З Різдвом!
Володимир Капусняк
Переглядів: 975 | Додав: vovak | Теги: коледж, Енергетик, тес | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: