Середа, 24.04.2024, 01:13
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Жовтень » 20 » Пам’ятаймо героїв
12:37
Пам’ятаймо героїв

В рамках «Всеукраїнської акції Відповідальність починається з мене», за ініціативи відділу у справах молоді і спорту Бурштинської міської ради та співпраці педагогічного колективу Бурштинського Навчально-виховного комплексу проведено захід «Пам’ятаймо героїв» присвяченого Дню захисника України. 
Метою заходу є розвивати морально-духовні,  національно–патріотичні цінності серед школярів міста. Інформаційний урок для дітей провів провідний спеціаліст  відділу у справах молоді і спорту Бурштинської міської ради Шкарпович Микола. 
З давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Богородиця була заступницею козаків у походах, її зображення було вибите на хрестах, які вони носили. На Покрову козаки проводили загальновійськову Раду, де переобирали кошового отамана і старшину. Першу церкву на честь Покрови запорожці побудували в 1659 р. на Чортомлицькій Січі. За час існування Січей збудовано 13 церков Покрови Богородиці.
Козацьку традицію вшанування Богородиці перейняли захисники Української Народної Республіки. 
Воїни УПА обрали свято Покрови за день заснування, віддавшись під опіку Божої Матері. Українські повстанці, незважаючи на те, що не отримували жодної зовнішньої допомоги, лише за підтримки свого народу, продовжували боротьбу аж до кінця 50-х років ХХ століття. Слід зазначити, що діяльність УПА насправді не обмежувалась територією Галичини і Волині, як стверджувала і продовжує стверджувати московська пропаганда, а поширювалася на інші регіони України, особливо Правобережної. 
Пресвята Богородиця й нині залишається заступницею усіх українських військових. 
У програму заходу було включено перегляд документального фільму «Воля або смерть», котрий розповідає про участь Української повстанської армії у державотворчому процесі України. Діти взяли участь в художньому конкурсі «14 Жовтня - День Захисника України» всі малюнки-обереги будуть передані учасникам АТО. Діти також отримали подарунки з нагоди свята від представника відділу у справах молоді і спорту Бурштинської міської ради.

 

Переглядів: 570 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: