П`ятниця, 26.04.2024, 14:09
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Липень » 8 » Маленький Центр великої любові і добра
06:59
Маленький Центр великої любові і добра

Центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Довір’я» у місті Бурштині уже кілька років поспіль функціонує у невеличкому приміщенні. Колишній склад спорткомплексу, завдяки підтримці небайдужих людей, благодійного фонду «Карітас»,  перетворився у затишне місце де особливі діти та молодь мають шанс повноцінно розвиватись, належно адаптовуватись у сучасному суспільстві. Батьки та опікуни, які зазвичай залишаються сам на сам із проблемами виховання та догляду таких дітей, знаходять тут однодумців, людей які діляться досвідом, дають слушну пораду та підтримку. 


У середу, 1 липня, Центр відвідала німецька делегація на чолі із виконавчим директором благодійного фонду «Карітас. Івано-Франківськ. УГКЦ» Наталією Козакевич. Гості ознайомилися з роботою цього закладу, його можливостями та потребами. Зустріч розпочалася із спільної молитви, яку провів протоієрей, сотрудник храму Священомученика Йосафата отець Ігор Третяк, він розповів, що кожного тижня у Центрі відбуваються духовні зустрічі із вихованцями, де не тільки моляться, але й читають Святе Письмо. Отець, також відзначив тут особливість молитви на вервиці, адже, як вважає, у таких людей немає лукавства, вони чисті, у них немає гріха, тому їхні прохання, звернення до Бога в молитві є дуже щирими і мають бути почутими. Просять за припинення війни, маму і тата, адже вони також є частинкою цього суспільства. Важливо, що такий заклад було створено і він працює. Отець Ігор зауважив, що сьогодні потрібним є спілкування не тільки з дітьми, але й з їх батьками у яких є чимало запитань. Під час занять, як розповіла директор Центру «Довір’я» Наталія Кец, діти та молодь намагаються опанувати різні види прикладного мистецтва,  серед них бісероплетіння, декупаж. Саме такі, створені власноруч, вироби були подаровані закордонним гостям на згадку.

Попри те, що сьогодні заклад має кілька невеличких приміщень є потреба у його розширенні, створенні учнівських класів, адже такі діти потребують індивідуального навчання, також у планах створення крамнички, де могла б реалізовуватись продукція, яка була створена вихованцями Центру. Тому, як розповів директор Комбінату спортивних споруд міста Бурштина Мирослав Лотоцький, сьогодні активно шукають меценатів, які б допомогли в реалізації цих планів. Доктор Крістіан Шарт, зазначив, що уже з 2009 року співпрацює із благодійним фондом «Карітас. Івано-Франківськ. УГКЦ». Основне завдання це налагодження мобільності людей з вадами розвитку, на його думку, чудовий приклад належної роботи показує саме Центр соціально-психологічної реабілітації «Довір’я» у Бурштині. Тому, разом із колегами, буде намагатися всіляко сприяти його розвитку.
Надія Польова

 
Переглядів: 874 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: