П`ятниця, 26.04.2024, 21:26
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Липень » 11 » Листи наших читачів
02:17
Листи наших читачів
   Днями на адресу редакції «Бурштинського вісника» надійшов лист від завідувача кафедрою нефрології Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика Любомира Пирога. Мабуть багато хто із читачів нашої газети пам’ятають Любомира Антоновича по його роботі народного депутата України 1-го скликання (1990-94 роки), адже були присутніми на зустрічах з виборцями, зверталися до нього за допомогою чи порадою під час прийому громадян в особистих справах.
«Бурштинський вісник» – Бурштин сьогодні і надії та наміри на завтра
   З приємністю сприйняв вістку про започаткування видання тижневика в місті Бурштині, колишньому селищі міського типу, в якому понад двадцять років тому довелося мені виступати на передвиборних зборах до Верховної Ради УРСР 12-го скликання, а потім, до 1994 року майже щомісяця приймати людей в статусі депутата Верховної Ради України 1-го скликання від Рогатинського (203-го) виборчого округу.
   Оцінюю газету на підставі огляду перших шести чисел, надісланих мені моїм референт-консультантом народного депутата Верховної Ради України 1-го скликання Андрієм Міліченком, з яким ми завжди знаходили спільну мову у моїх депутатських, у загально-політичних і громадських справах.
   Структура і зміст газети відповідає зацікавленням масового читача, який зі сторінок «Вісника» отримує інформацію про діяльність депутатів міської ради, життя та проблеми міста, про спортивні новини, має можливість розважитися анекдотами, розв’язуванням кросвордів, ознайомитися з різнобічною рекламою, оголошеннями, програмами телебачення. Газета витримує належну ідеологічну позицію, свідченням чого є широка інформація про візит до Бурштина О. Тягнибока, публікація підтриманих міською радою звернень Івано-Франківської обласної ради, статті Степана Щерби «Влада не має права знущатися над народом». Інформаційно-виховне значення мають статті Андрія Міліченка, а публікація його «Зламу» привчає читача відчувати смак художнього слова.
   Віддають шану видатним діячам і виховують українськість такі статті як опубліковані в газеті про Т. Шевченка, В. Липинського.
   Заслуговує схвалення рубрика «Таланти твої, Бурштине». З цікавістю прочитав вірші молодого Володимира Наконечного, Галини Лисенчук, колеги-лікаря Семена Возняка. Про художньо-літературну творчість медиків я неодноразово писав у своїх статтях.
   Цікавими для читачів будуть публікації під рубрикою «Як це було» (50-річчя Бурштинської ДРЕС, витяги із газет 40-их років минулого століття «Червоний Жовтень» і ін.).
   Прикро, що турбота мешканців Бурштина, членів місцевої влади такі ж як у всіх громадян України: клопоти зі сміттям, зі зношеністю будинків, з міським бюджетом («…кошти тільки на виплату заробітної плати, і то лише на десять місяців, проплату за використання енергоносіїв та  інші захищені статті», Петро Курляк).
   Широкий загал читачів може бути зацікавленим у поміщенні в газеті від їх імені поздоровлень, подяк, від чого «засновник і видавець» міг би отримати фінансову підмогу. Бажано, щоби читачі знали, хто редагує газету загалом, чи її число зокрема. Пильніше слід стежити за мовними, технічними помилками в тексті.
   «Бурштинський вісник» набуватиме досвіду, популярності, буде інформувати, виховувати бурштинців, віддзеркалювати їх громадянську свідомість, настрої, плани. А належне збереження виданих чисел газети забезпечить створення своєрідної історичної енциклопедії Бурштина для наступних поколінь.

Любомир Пиріг,
академік Національної академії медичних наук України,
член-кореспондент Національної академії наук України,
ч доктор медичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки, лауреат Державної премії України, народний депутат
 Верховної Ради України 1-го скликання


Переглядів: 822 | Додав: vovak | Теги: Любомир Пиріг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: