П`ятниця, 26.04.2024, 14:36
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 4 » Історича година «Повік будь єдина моя ти Україно»
09:15
Історича година «Повік будь єдина моя ти Україно»

 Сучасне покоління все частіше вважає себе космополітами. Поняття «Батьківщина» на сьогодні стає не актуальним. Всі хочуть бути громадянами світу. Але ж нам змалечку прищеплюють любов до рідного краю, до Батьківщини.
Батьківщина… Кожен трактує це слово по-різному. Для когось це держава, за яку він ладен був віддіти життя під час Великої Вітчизняної війни. Для когось – це незалежна країна. Для нас Батьківщина – це те, що миліше серцю: земля наших  батьків, до якої з дитинства ти ніби прив’язана невідомими ниточками, історія й культура рідного краю, увесь твій рід і твоя мова, подаровані тобі долею, — усе те, що ти любиш і мусиш зберегти для своїх дітей як унікальний Божий дар, як те, стосовно чого відчуваєш обов’язок.
В українській історії є такі дати, які потрібно знати напам’ять: Хрещення Русі, битва під Полтавою, зруйнування Запорізької Січі. Але справжню єдність народу у боротьбі за незалежність продемонструвала світові Україна 22 січня 1919 року. Відбулося об’єднання українських земель, а разом з тим – українських традицій, звичаїв, мови, що мало велике історичне значення для українського народу.
Таким чином, вперше за шістсот років був зроблений серйозний крок до об’єднання більшості українських етнічних земель у єдину державу. Здійснилися вікові прагнення, якими і за які вмирали кращі сили України. Відтоді воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України.
День Соборності – свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в 1919 році.
На підтримку цього свята в 1990 році була проведена акція «живий ланцюг». Ця подія стала однією з найяскравіших подій під час руху за відродження незалежної соборної демократичної України. Від одного до трьох мільйонів людей, узявшись за руки, створили на дорогах і шосе безперервний ланцюг від Києва до Львова, як символ духовної єдності людей східних і західних земель України. Це було неповторне враження. Народ був у надзвичайному піднесенні. Навкруги дзвеніли патріотичні пісні, раз у раз лунали здравниці на честь народу. Над головами у височині витав дух свободи.
 Працівники Бурштинської міської дитячої бібліотеки провели Історичну годину « Повік будь єдина моя ти Україно» із учнями ЗОШ №1 та № 2.. Спілкування пройшло під сильним враження для школярів. Учні перегляули відео-хроніку тих подій, що мали б змінити хід української історії.  Провели історичну вікторину» Любіть Україну», найкращим знавцем стала - Вишинська Діана. Дзундза Діана подарувала музичний подарунок присутнім. Мабудь ангел - хоронитель поцілував цю дитину в уста при народженні, бо такий чарівний спів може бути тільки у обдарованх Господм дітей. 
Бурштинська міська дитяча бібліотека

Переглядів: 587 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: