П`ятниця, 26.04.2024, 10:45
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 4 » Інформація про здійснення профілактичного рейдового виїзду в м. Бурштин
09:14
Інформація про здійснення профілактичного рейдового виїзду в м. Бурштин

На виконання наказу служби у справах дітей Бурштинської міської ради від 20.01.2016 № 1 «Про здійснення профілактичного рейдового виїзду», з метою запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, виявлення дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, перевірки умов проживання та виховання дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, попередження скоєння насильства над дітьми в сім’ях, 21 січня 2016 року працівниками служби у справах дітей Бурштинської міської ради: начальником служби у справах дітей Козар С. О., провідним спеціалістом служби у справах дітей Кравець О. М., спеціалістом І категорії служби у справах дітей Стек В. А. спільно із заступником міського голови Кицелою Н. Ю. і лікарем-педіатром Мигович І. В. проведено профілактичний рейдовий виїзд в м. Бурштин.
В ході рейдового виїзду було проведено роботу по виявленню дітей, які опинились у складних життєвих обставинах; обстежено умови проживання дітей, які перебувають на обліку служби у справах дітей як такі, що опинились у складних життєвих обставинах; проведено бесіди щодо попередження скоєння насильства над дітьми в сім’ях, що відвідуються; оформлено відповідні документи.
Під час здійснення рейдового виїзду відвідано 6 сімей. За результатами відвідування складено акти обстеження умов проживання дітей. Батьків ознайомлено із законодавством України щодо обов’язків з утримання, виховання та навчання неповнолітніх дітей, попереджено про адміністративну, кримінальну відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків, про що складено протокол бесіди єдиного зразка.
Під час здійснення рейдового виїзду відвідано сім’ю, де мати, має групу по інвалідності і сама виховує малолітню дочку. З’ясовано, що умови проживання даної сім’ї дуже погані, скрутне матеріальне становище, група по інвалідності, відсутність близьких родичів не дають змоги одинокій матері забезпечити себе і дитину всіма необхідними благами. 
На час обстеження в кімнатах не прибрано, санітарно - гігієнічний стан потребує покращення, в будинку холодно, проте дитина забезпечена одягом, іграшками, продуктами харчування. Зобов’язано навести лад у будинку, влаштувати дитину у дитячий садок і запропоновано допомогу щодо впорядкування документів, що стосуються житла матері і її малолітньої дочки .
Також відвідано сім’ю, де мати, яка, перебуваючи у шлюбі, сама виховує неповнолітнього сина. З матір’ю проведено бесіду, ознайомлено із законодавством України щодо обов’язків з утримання, виховання та навчання неповнолітніх дітей, попереджено про адміністративну, кримінальну відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків, про що складено відповідні документи.
Відвідано за місцем фактичного проживання сім’ю, де виховуються 2  дітей, які є на обліку дітей в складних життєвих обставинах служби у справах дітей. Із матір’ю проведено бесіду, ознайомлено із законодавством України щодо обов’язків з утримання, виховання та навчання неповнолітніх дітей, попереджено про адміністративну, кримінальну відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків, про що складено відповідні документи.
 Умови проживання  дітей задовільні, на час обстеження в будинку чисто, тепло, для дітей є окремі спальні місця, великий стіл для навчання, достатньо одягу, іграшок, продуктів харчування.
Також провідано сім’ю опікуна неповнолітнього, який знаходиться на обліку дітей, позбавлених батьківського піклування служби у справах дітей. Із опікуном проведено бесіду і перевірено умови проживання і виховання неповнолітнього. На час чергового обстеження в кімнатах не прибрано, санітарно - гігієнічний стан потребує покращення, проте в будинку тепло, дитина забезпечена одягом, іграшками, продуктами харчування. Опікуна зобов’язано навести лад у будинку та попереджено про розгляд питання щодо доцільності позбавлення опіки над малолітнім на комісії з питань захисту прав дитини Бурштинської міської ради.
В інтересах збереження майна дитини-сироти відвідано сім’ю, де проживав малолітній. Складено опис майна дитини – сироти за місцем прописки єдиного зразка.
Відвідано багатодітну сім’ю, де проживає неповнолітній, який потрапив в поле зору служби у справах дітей Бурштинської міської ради, тому що майже не відвідував навчальні заняття у школі. З матір’ю проведено бесіду, ознайомлено із законодавством України щодо обов’язків з утримання, виховання та навчання неповнолітніх дітей, попереджено про адміністративну, кримінальну відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків, про що складено протокол бесіди єдиного зразка.
Із неповнолітнім проведено профілактичну бесіду, перевірено його умови проживання і виховання, наголошено про обов’язковість загальної середньої освіти, а також хлопця запрошено до служби у справах дітей Бурштинської міської ради для всесторонньої допомоги психологічного плану.
Лікарем- педіатром Мигович і. В. проведено огляд всіх відвідуваних дітей в ході рейду. На час обстеження всі діти були здорові, за винятком двох дітей, які мали нежить. Лікар вивчила наявність ліків, якими лікували дітей і надала всі необхідні рекомендації щодо покращення стану здоров’я. 
У ході  проведення рейду не виявлено дітей, які бродяжили, жебракували, вчиняли правопорушення, перебували у стані алкогольного сп’яніння.
Служба у справах дітей Бурштинської міської ради і надалі проводитиме роботу, спрямовану на запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, соціальний захист дітей, які потрапили в складні життєві обставини.
Тож, при нагоді, хочу звернутися до мешканців нашого міста, не будьте байдужими до проблем дітей, бо не тільки матеріальне сприяння потрібне дітям, їм ще важлива психологічна підтримка і, в окремих випадках, правовий захист.
Ми живемо в непростий час, можна сказати у важкий час. Багатьом сім’ям скрутно вижити з малими дітьми. В одних немає власного житла, інші самостійно не можуть дати лад в своєму домі, або ж не знають куди звернутися за допомогою. Також бувають випадки коли батьки неналежно виконують свої обов’язки.
Одночасно нагадую, що з питань, пов’язаних з захисту прав та інтересів дітей, звертайтесь у Службу в справах дітей Бурштинської міської ради, м. Бурштин, вул. Будівельників, 2.
Пам’ятаймо, що інколи добрий вчинок, вчасна підтримка може змінити долю дитини на краще.
Начальник служби у справах дітей 
Бурштинської міської ради С. Козар  

Переглядів: 701 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: