Четвер, 25.04.2024, 08:55
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Жовтень » 20 » Грецькі канікули бурштинських студентів
13:51
Грецькі канікули бурштинських студентів

Розвиток готельного та ресторанного господарства є одним із перспективних напрямків сучасної економіки, як у світі, так і в Україні, тому цю тенденцію педагоги Бурштинського торгівельно-економічного коледжу Київського національного торгівельно-економічного університету втілюють в навчальних планах та програмах при підготовці майбутніх фахівців сфери обслуговування, намагаючись не відставати від світових та Європейських стандартів. 
Одним із великих досягнень, як стверджує директор коледжу Андрій Козак є можливість проходження студентами виробничої практики закордоном, наразі у Греції. У минулому році такий шанс отримало всього двоє студентів, цього ж року - п’ятеро. Відбір відбувався в онлайн-режимі. Основна вимога -  вільне володіння англійською мовою, також враховували зовнішні дані та манеру поведінки студентів. 
Серед щасливців, які побували у сонячній Греції була Наталя Медвідь (група 2К1). Дівчина проходила практику у «Гретан Малія Парк Готель» (острів Крит). Враження, як розповіла, незабутні, адже окрім набутих професійних навиків, досвіду, мала змогу пізнати життя та побут грецької сім’ї, до якої неодноразово запрошували. Великою несподіванкою стала зустріч із галичанами, які приїхали сюди на відпочинок. На чужині, як зазначила, дуже по-особливому реагуєш та відчуваєш рідну мову коли її несподівано почуєш. 

 

Микола Коломієць, студент групи 3ВХП, працював у чотиризірковому готельно-ресторанному комплексі «Луіс Претта Прінцес» на осторові Крит. Вражений не тільки високим рівнем обслуговування, але й загалом способом життя греків, їхньою культурою, вмінням презентувати себе та свою землю, що завжди хочеться туди повернутись. Ігор Лобода, студент групи 2ВХП1 свою п’ятимісячну практику провів у готельно-ресторанному комплексі «Луіс Колоссос» на знаменитому острові Родос. Ігор відзначив велику любов греків до пунктуальності. За запізнення, навіть на кілька хвилин, дають два дні вихідного, правда безоплатного. Іван Іванців, студент групи 3ВХП, підкорював готельно-ресторанний комплекс «Іберостар Гретан Панорама». Іван Струк, студент групи 4КО, був практикантом готелю «Гретан Вілідж» (острів Крит). За свою схожість із греками хлопця часто вважали місцевим, це інколи створювало певні незручності, адже грецької мови не знає, тому доводилось спілкуватись англійською, якою до речі не усі добре володіють. Звичайно, найпростіше, як зауважив, було спілкуватись з росіянами, але останні чомусь завжди намагались повернути розмову у політичне русло, це дратувало, але вдавалось уникати непотрібних розмов, аби не нагнітати ситуації. Завжди пам’ятав, що на роботі є чіткі правила, яких не слід порушувати. Усмішка та привітність є важливою вимогою кожного готелю.
Як зазначив директор коледжу Андрій Козак, відповідно до Меморандуму між Київським національним торгівельно-економічним університетом ( КНТЕУ) і Технологічним Освітнім Інститутом Центральної Македонії міста Серрес (Греція), двосторонньої угоди про партнерство між КНТЕУ і навчально-тренінговою агенцією Job Trust (місто Солоніки, Греція) за високої оцінки практичних навичок з програми, наставники надали студентам характеристики-рекомендації та сертифікати, як таким, що є висококваліфікованими, надійними, комунікабельними і вміють створювати доброзичливі стосунки з колегами та клієнтами. 
Студенти наразі мріють повернутися у Грецію, куди їх уже запросили не в якості практикантів, а повноцінних працівників. Та передусім мають закінчити навчання, поділитися досвідом з колегами, передати їм частинку Європи, яку привезли у своїх серцях.
Надія Польова

 

Переглядів: 598 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: