П`ятниця, 26.04.2024, 16:37
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Жовтень » 20 » «Галицькі батяри» знову підкорили столицю!
13:53
«Галицькі батяри» знову підкорили столицю!

Студенти Бурштинського торгівельно-економічного коледжу Київського національного торгівельно-економічного університету знову вразили київських гурманів на кулінарному фестивалі українських регіональних кухонь. Як результат  - високі нагороди, а це  медалі та грамоти, юні, але досить вправні кулінари, привезли у стіни рідного навчального закладу. З нагоди такої події відбулась уже традиційна, адже нагороди зі столиці привозять не вперше, прес-конференція.  
Як розповів директор коледжу Андрій Козак, цей конкурс був присвячений Дню туризму та проводився серед студентів Київського національного торговельно-економічного університету та його підрозділів. Взяти участь у конкурсі виявили бажання самі студенти, які навчаються за спеціальністю «Виробництво харчової продукції». Більше того, самі ж обрали страви, які найбільше характеризують саме наш регіон. Андрій Романович жартома навіть наголосив, що хлопці, так прагнули взяти участь у конкурсі, що й продукти взялися відшукувати самостійно. Серед них були домашні сливи з яких в результаті вийшов чудовий напій «Слив’янка» , у бабусиному льоху був вгодований кабанчик, тому й представили на суд журі основну страву під назвою «Окіст свинний по-опільськи». Та й на сам кінець, Бурштин та риба - речі нероздільні, ми як ніхто інший вміємо смачної її готувати, тому «Сом фарширований» поїхав підкорювати столицю. «Галицькі батяри» - незмінний бренд бурштинської команди, у складі якої студенти Іван Шемберко, Василь Дерда, Віталій Данилюк, Святослав Кохан продемонстрували високий рівень професійної підготовки у приготуванні, сервіруванні, оригінальному оформленні страв.  Таким умінням, як стверджують самі хлопці, завдячують, в першу чергу, своєму наставнику, майстру виробничого навчання Марії Степанівні Бердей. Отож, у підсумку професійне журі, у складі провідних фахівців ресторанної справи, кулінарну майстерність бурштинських студентів оцінило бронзовими медалями. Золото бурштинці здобули за оригінальну презентацію студента групи 2ВХП Любомира Сисака, який був одягнений у національний костюм Опілля і зумів неперевершено з усім, притаманним тільки нашому краю, колоритом представити страви. Команда студентів висловила щиру вдячність дирекції, педагогічному колективу та базовому підприємству «Чумацький шлях» за підтримку у підготовці та участі у конкурсі. Великою несподіванкою для студентів став грошовий подарунок від кандидата на Бурштинського міського голову Петра Ковальчука, який зазначив, що така ініціатива у нього виникла спонтанно, тільки-но дізнався про таку активну і цілеспрямовану молодь. 
Тому замість друку чергового біг-борду, як наголосив, вирішив дати невеличкий стимул хлопцям до майбутньої праці. А також зауважив, що не хотів би, що це назвали якимось піаром напередодні виборів, адже діяв від щирого серця.
Надія Польова

 

Переглядів: 660 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: