Студенти Бурштинського торгівельно-економічного коледжу Київського національного торгівельно-економічного університету знову вразили київських гурманів на кулінарному фестивалі українських регіональних кухонь. Як результат - високі нагороди, а це медалі та грамоти, юні, але досить вправні кулінари, привезли у стіни рідного навчального закладу. З нагоди такої події відбулась уже традиційна, адже нагороди зі столиці привозять не вперше, прес-конференція.
Як розповів директор коледжу Андрій Козак, цей конкурс був присвячений Дню туризму та проводився серед студентів Київського національного торговельно-економічного університету та його підрозділів. Взяти участь у конкурсі виявили бажання самі студенти, які навчаються за спеціальністю «Виробництво харчової продукції». Більше того, самі ж обрали страви, які найбільше характеризують саме наш регіон. Андрій Романович жартома навіть наголосив, що хлопці, так прагнули взяти участь у конкурсі, що й продукти взялися відшукувати самостійно. Серед них були домашні сливи з яких в результаті вийшов чудовий напій «Слив’янка» , у бабусиному льоху був вгодований кабанчик, тому й представили на суд журі основну страву під назвою «Окіст свинний по-опільськи». Та й на сам кінець, Бурштин та риба - речі нероздільні, ми як ніхто інший вміємо смачної її готувати, тому «Сом фарширований» поїхав підкорювати столицю. «Галицькі батяри» - незмінний бренд бурштинської команди, у складі якої студенти Іван Шемберко, Василь Дерда, Віталій Данилюк, Святослав Кохан продемонстрували високий рівень професійної підготовки у приготуванні, сервіруванні, оригінальному оформленні страв. Таким умінням, як стверджують самі хлопці, завдячують, в першу чергу, своєму наставнику, майстру виробничого навчання Марії Степанівні Бердей. Отож, у підсумку професійне журі, у складі провідних фахівців ресторанної справи, кулінарну майстерність бурштинських студентів оцінило бронзовими медалями. Золото бурштинці здобули за оригінальну презентацію студента групи 2ВХП Любомира Сисака, який був одягнений у національний костюм Опілля і зумів неперевершено з усім, притаманним тільки нашому краю, колоритом представити страви. Команда студентів висловила щиру вдячність дирекції, педагогічному колективу та базовому підприємству «Чумацький шлях» за підтримку у підготовці та участі у конкурсі. Великою несподіванкою для студентів став грошовий подарунок від кандидата на Бурштинського міського голову Петра Ковальчука, який зазначив, що така ініціатива у нього виникла спонтанно, тільки-но дізнався про таку активну і цілеспрямовану молодь.
Тому замість друку чергового біг-борду, як наголосив, вирішив дати невеличкий стимул хлопцям до майбутньої праці. А також зауважив, що не хотів би, що це назвали якимось піаром напередодні виборів, адже діяв від щирого серця.
Надія Польова
|