Субота, 20.04.2024, 00:33
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Січень » 24 » Енергоефективне свято для маленьких бурштинців
01:30
Енергоефективне свято для маленьких бурштинців
Проект ESIB приділяє багато зусиль для підвищення поінформованості українських міст у питаннях енергоефективності,  одним із кроків цього є проведення  заходів, присвячених енергозбереженню в повсякденному житті.
Саме тому, в рамках проекту ESIB, з нагоди святкування Нового року та Різдва, 11 січня 2013 року у ПК «Прометей» відбувся благодійний захід «Енергоефективна ялинка» для дітей із малозабезпечених сімей м. Бурштина, для  яких збереження енергоресурсів дозволяє економити дефіцитний бюджет сім'ї.

Партнерами свята виступили INOGATE Technical Secretariat, МГО «Центр сприяння житловим і муніципальним реформам», Бурштинська міська рада.
Ключова мета проведення  заходу полягала у наданні підтримки дітям малозабезпечених сімей щодо соціальних питань та питань раціонального використання енергії в побуті. В якості подарунків від Діда Мороза керівник групи експертів проекту ESIB Роберто Ло Чічера Вайна роздавав кожній дитині, яка взяла участь у святкуванні новорічні солодощі, енциклопедію, художню книжку та енергоефективну лампочку. У своєму виступі перед дітьми про важливість економії енергії в кожній родині, Роберто Ло Чічеро Вайна зазначив: «Все починається з малого і з кожного з нас, так нехай цей маленький подарунок у вигляді енергоефективної лампочки принесе кожній Бурштинської родині світло і покладе початок формуванню сталого енергетичного розвитку міста ».
Гостей свята привітав Різдвяний Вертеп, організований Бурштинським монастирем Святої Софії Премудрості Божої. Різдвяну колядку проспівала всім учасникам заходу гордість м. Бурштин - Анастасія Кузів, учасниця проекту «Голос країни - діти».
Координатор проекту ESIB Оксана Цьонь організувала для дітей веселі ігри та вікторини, присвячені енергоефективності, а представник МГО «Центр сприяння житловим і муніципальним реформам» Вікторія Погорєлова розповіла дітям у чому полягає енергозбереження у повсякденній діяльності та навела їм цікаві приклади.
За словами міського голови м. Бурштина Петра Курляка: «Діти із задоволенням взяли активну участь у святкуванні і обіцяли тепер завжди контролювати процес збереження енергії на рівні своєї сім’ї. На мою думку, проведення подібних заходів не лише варто зробити традиційним, але і проводити інформаційні кампанії збереження енергоресурсів для дорослого населення».
Олена  Кравчишин
Переглядів: 732 | Додав: vovak | Теги: ESIB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: