Вівторок, 23.04.2024, 08:19
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Жовтень » 19 » ДТЕК перейшов на стратегічні трирічні програми соціального партнерства з містами присутності
22:54
ДТЕК перейшов на стратегічні трирічні програми соціального партнерства з містами присутності
Київ-Донецьк, 17.10.2012.
Мери міст присутності підприємств ДТЕК спільно з експертами, представниками громадськості та компанією розробили і презентували трирічні стратегії співпраці з метою соціально-економічного розвитку міст. Подібна ініціатива реалізована в Україні вперше.
Слухання стратегій відбулося в два етапи: 16 жовтня у Києві свої проекти захищали мери міст-енергетиків, 17 жовтня в Донецьку – мери шахтарських міст. У зустрічах взяли участь топ-менеджери ДТЕК і представники експертного співтовариства. Остаточне рішення про затвердження бізнес-планів стратегій та моделі їхнього фінансування прийме Наглядова Рада ДТЕК.
Зараз взаємодія ДТЕК із місцевими громадами здійснюється на підставі Декларації соціального партнерства, яку підписали представники 19 міст та 4 районних центрів України. На початку 2012 року, з метою підвищення ефективності соціальних інвестицій ДТЕК і створення умов для довгострокового сталого розвитку міст присутності, Правління компанії прийняло рішення про формування трирічних Стратегій соціального співробітництва з кожним із міст.
Стратегії розроблялися в робочих групах із залученням представників місцевої та регіональної влади, громадськості, експертів, фахівців ДТЕК. У результаті було вироблено стислий перелік проектів, зосереджених на найбільш перспективних можливостях соціально-економічного розвитку кожного міста, вирішення найгостріших соціальних проблем.
Процес розробки 18 комплексних стратегій був складним, особливо з урахуванням того, що в країні поки не накопичено достатнього досвіду подібної роботи. Велику допомогу в процесі надали партнери ДТЕК: ПР ООН, USAID, Федерація канадських муніципалітетів та інші. Маючи трирічні стратегії, міста можуть заздалегідь готувати технічну документацію, подавати заявки на проекти та отримувати необхідне співфінансування.
«У результаті обговорень ми дійшли до того, що крім проектів, пов'язаних із вирішенням системних міських проблем, потрібно підвищувати активність самих місцевих громад, залучати жителів міст до розвитку своїх територій. З 2013 року, крім традиційних напрямків соціальних вкладень, ДТЕК буде системно інвестувати в освітні проекти, в тому числі в навчання органів виконавчої влади навиків роботи з потенційними інвесторами та донорами», – повідомила Вікторія Гриб, керівник департаменту з питань сталого розвитку ДТЕК.
Прикладами таких стратегічних проектів можуть стати допомога у формуванні містобудівної документації, допомога в залученні донорів для фінансування проектів, розвиток соціально значущої інфраструктури, проведення енергоаудитів, впровадження курсу енергоефективності в середній школі, проведення конкурсів соціальних проектів серед населення тощо. Одним із пріоритетних проектів у цій сфері стане створення Агентств місцевого економічного розвитку.
Одночасно, ДТЕК продовжить активно інвестувати в такі напрямки, як енергоефективність у комунальному секторі, охорону здоров'я, розвиток бізнес-середовища, підтримка освіти, культури і спорту.
«Без розвитку суспільства неможливим є довгостроковий розвиток нашого бізнесу. Розуміючи це, ми готові продовжувати нарощувати фінансування соціального розвитку міст, де живуть наші співробітники і члени їхніх сімей. Але це має стати системною взаємодією, що включає передусім розвиток соціально-значущої інфраструктури. Перефразовуючи відому алегорію: ми не можемо давати місцевим громадам тільки рибу, і навіть не хочемо давати тільки горезвісну вудку. Наше завдання – разом навчитися створювати цілі рибні господарства, тобто створювати таке середовище, в якому муніципалітет зможе в майбутньому залучати інвестиції у власний розвиток. Створювати робочі місця крім наших підприємств, закладати фундамент розвитку на десятиліття вперед. Тільки разом і тільки з системним підходом ми побудуємо те, чим зможемо пишатися», – резюмував директор із зовнішніх зв'язків ДТЕК Олександр Толкач.
Довідка
ДТЕК – найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ). Підприємства ДТЕК працюють у сегментах видобутку і збагачення вугілля, генерації, дистрибуції та продажу електроенергії.
У портфелі вугільних активів ДТЕК – 31 шахта і 12 вуглезбагачувальних фабрик у Донецькій, Дніпропетровській та Луганській областях України, а також у Ростовській області Російської Федерації. У 2011 році на українських шахтах ДТЕК видобуто понад 37 млн. тонн вугілля.
Сегмент генерації представляють 10 ТЕС і 2 ТЕЦ загальною встановленою потужністю понад 18 ГВт. Генерувальні підприємства ДПЕК розташовані в семи областях і столиці України (ПАТ «Київенерго» генерує і постачає теплову та електричну енергію в Києві). Сегмент дистрибуції та продажу електроенергії представляють 5 підприємств. Енергопостачальні компанії ДТЕК обслуговують приблизно 4,5 млн. клієнтів – фізичних і юридичних осіб.
Торгівлю енергоносіями ДТЕК на зовнішніх і внутрішніх ринках здійснює ТОВ «ДТЕК Трейдинг». Вугілля, що експортується «ДТЕК Трейдинг», споживають електростанції, коксохімічні й металургійні комбінати в Україні, а також електростанції і промислові підприємства в Європі, Азії, Північній і Південній Америці, Африці. ДТЕК також експортує електроенергію до Угорщини, Словаччини, Румунії, Польщі, Молдови, Білорусі.
Консолідований виторг ДТЕК у 2011 році склав 39,6 млрд. грн., чистий прибуток – 3,5 млрд. грн. У 2011 році ДТЕК заплатив 5,6 млрд. грн. податків.
Додаткова інформація: www.dtek.com.
Департамент зі зв'язків із громадськістю ДТЕК

Переглядів: 922 | Додав: vovak | Теги: Толкач, БуТЕС, ДТЕК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: