П`ятниця, 19.04.2024, 08:53
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Липень » 14 » Допомога для тих, хто боронить наш спокій
07:17
Допомога для тих, хто боронить наш спокій

Щочетверга у каплиці, що розташована на території Бурштинської міської лікарні відбуваються молебні за мир та спокій на Українській землі, за припинення війни, за здоров’я бійців у зоні АТО, які боронять нашу землю від окупантів. 9 липня молилися ще й за волонтерів, що відправлялися на Схід, на передову, до наших захисників. Адже тільки з Божою поміччю можна дістатися найгарячішої точки воєнних дій неушкодженими, зі всією зібраною провізією та добрими вістками з рідного дому, які додають сили та наснаги, віри у завтрашній день та неодмінну перемогу України. Капелан УГКЦ громадської організації «Майдан. Бурштин» отець Любомир Іваночко вважає, що пекло війни може зупинити Господь, але тільки за нашими молитвами та проханнями. Бо коли воїн чи волонтер відчуває, що він є з Богом, то він не втрачає християнських якостей і звершення свого обов’язку є значно легшим.


Як розповів заступник голови громадської організації «Майдан. Бурштин» Михайло Гудзь у зону АТО волонтери повезуть майже дві тони продуктів харчування та засобів гігієни. Зокрема частину харчів було придбано за кошти, які вдалося зібрати на святкуванні Дня молоді та Дня конституції. Завдяки спільним старанням Палацу культури «Прометей», що організував для бурштинців чудову концертну програму, та волонтерів ГО «Майдан. Бурштин», які не просто збирали кошти, а також заробляли їх на продажі різної смакоти приготовленої на грилі серед відкритого неба. Скриньки для пожертв були розміщені також на ярмарці та біля медоварів. У підсумку вдалося зібрати 12150 гривень. Загалом частину продуктів гуманітарного вантажу було зібрано по супермаркетах Бурштина, де кожен охочий міг щось придбати для бійців і таким чином долучитися до спільної доброї справи. Найбільш цінними пакунками у вантажі є 50 тушонок, а ще запашний свіженький хліб, який для наших вояків надав один із підприємців Івано-Франківська. 
Сьогодні на Сході, у зоні АТО, є 46 бійців саме з Бурштинського округу, яких наші волонтери намагаються всіляко підтримувати, надавати саме ту допомогу, якої потребують. Скажімо потрібен одяг чи взуття, як розповів пан Михайло, їх за допомогою служби «Нова пошта» відправляють кожному бійцю індивідуально. Попри усе це сьогодні, як стверджує Михайло Гудзь, зростає пасивність людей до проблем та потреб бійців. Як вважає, це може бути зумовлено певною економією коштів, зважаючи на стрімкий ріст цін на комунальні послуги та й загалом на усе. Дехто себе просто відсторонює від усього, що сьогодні є в державі й живе так, ніби нічого надзвичайного не відбувається. Це найстрашніше, бо байдужість є свідченням відсутності почуттів, без яких усе руйнується і унеможливлює будівництво чогось нового. Тому маємо співпереживати, допомагати, бути активними учасниками життя своєї держави, аби не втратити найголовнішого - можливості бути достойною людиною на своїй власній землі.
Надія Польова

Переглядів: 933 | Додав: vovak | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: